Cum să-ți alăptezi bebelușul când ai mameloane ombilicate | Demamici.ro

Cum să-ți alăptezi bebelușul când ai mameloane ombilicate

Cum să-ți alăptezi bebelușul când ai mameloane ombilicate. Mameloane ombilicate sau sfârcuri retrase în interiorul areolei. Dacă te confrunți și tu cu o astfel de conformație a sanilor, află că nu ești singura.

Mameloanele variază mult de la o femeie la alta, nu doar ca dimensiune, dar și ca formă.
Chiar dacă majoritatea femeilor au sfârcurile ieșite în afara areolei, există și o categorie de femei care au mameloane ombilicate sau chiar mameloane plate (sfârcul la același nivel cu areola).

Testul care îți spune dacă mameloanele tale se vor morifica după naștere

În primul rând, există și cazuri în care astfel de sfârcuri vor începe să iasă odată cu sarcina sau nașterea.
Ca să verifici dacă ai mameloane ombilicate, dar care pot fi stimulate să iasă în exterior, încearcă următorul test: pune-ți degetul mare și arătătorul pe marginile areolei (la aproximativ 2-3 cm distanță de sfârc) și strânge ușor. Așadar, dacă sfârcul tău este cu adevărat plat sau inversat, acesta se va aplatiza sau se va retrage în sân în loc să împingă afară.

Mameloane ombilicate. Cum alăptezi?

Chiar dacă mameloanele ieșite în afara areolei sunt mai ușor de prins de către bebeluș, acest lucru nu înseamnă că femeile cu mameloane ombilicate nu pot alăpta.

Alăptatul este posibil, mai ales că bebelușul suge din sân și nu din mamelon.
Din instinct, copilul va ști cum să apese corect pe sânul mamei (sau poate fi ajutat), astfel încât să scoată sfârcurile și să sugă mai bine.

La început, pot exista dificultăți, însă iată câteva tehinici care te pot ajuta în alăptare, chiar dacă ai mameloane ombilicate.

 Evită biberoanele și suzetele după naștere

Din cauza formei, bebelușul nu va învăța să sugă singur, iar procesul de alăptare va fi îngreunat de acest lucru.

Oferă stimulare sfârcurilor tale printr-un masaj special

Înainte să alăptezi, încearcă să îți strângi sânul sub forma de „C” după cum urmează: cu o mână strângi sâni, iar cu cealaltă vei prinde cu degetul mare și arătătorul zona de lângă areolă (nu și areola), astfel încât să se formeze cu degetele litera „C”. Strânge puțin până se crează presiune, apoi eliberează ușor.

Folosește o pompă de muls

Aspirația de la o pompă de muls te poate ajuta dacă ai mameloane ombilicate sau plate, astfel încât sfârcul să fie extras afară.

Alăptează cât mai devreme după naștere

Astfel, pentru mamele cu mameloane ombilicate, este indicat ca alăptatea să înceapă cât mai devreme, chiar în clipa în care se produce colostrul.

Înainte de apariția laptelui matern, sânii mamei sunt ceva mai moi, iar acest lucru favorizează atașarea corectă a bebelușului.

Vezi si: Alaptarea nou-nascutului. Greselile pe care le fac mamicile cand incep sa alapteze VIDEO | Demamici.ro

Vezi si: Alaptarea. Care sunt principalele beneficii pentru copilul tau | Demamici.ro

Vezi si: Alaptarea copiilor. De ce bebelusul pare ca nu se satura cu laptele de la san? | Demamici.ro