Colostrul. De ce apare scurgerea la sani in sarcina | Demamici.ro

Colostrul. De ce apare scurgerea la sani in sarcina | Demamici.ro

Colostrul este un lapte special produs de corpul mamei, special pentru primele zile de viata ale copilului.

Astfel, colostrul este un precursor al laptelui matern si este mult mai bogat in proteine si sarac in grasimi si zahar. Acesti nutrienti impreuna cu continutul mult mai ridicat de anticorpi este ideal pentru primele zile de viata ale bebelusului.

Pana la momentul alaptarii, colostrul va fi remarcat ca o substanta galbuie, grasa, secretata de glandele mamare.

In unele cazuri, femeile vor observa aparitia colostrului inca din ultimele luni de sarcina, atunci cand sanii vor secreta cantitati mici din acest tip de lapte.

Colostrul in sarcina

Scurgerile la nivelul sanilor poat sa creeze un anumit disconfort. Poti incerca sa porti tampoane pentru sani in interiorul sutienului, care vor absorbi lichidul.

In timpul noptii, poti opta pentru un sutien de maternitate, in locul celui normal, care va fi mult mai confortabil pentru tine.

Colostrul in sarcina

In timpul actului sexual, este posibil sa constati ca se scurge ceva mai mult colostru, insa este perfect normal.

Citeste si: 10 sfaturi pentru cresterea lactatiei | Demamici.ro

Colostrul, substanta care hraneste viata. 10 motive pentru care sanii sunt fenomenali

1. Sanii produc lapte matern capabil sa hraneasca exclusiv bebelusul in primele 6 luni de viata. Laptele matern furnizeaza copilului substantele nutritive necesare, dar si anticorpi care il ajuta sa lupte impotriva diverselor afectiuni.

Colostrul in sarcina

2. Sanii femeilor difera de cei ai femelelor altor specii de mamifere prin faptul ca au capacitatea de a creste inainte de sarcina, in timpul adolescentei, dar si dupa intarcare. In cazul mamiferelor sanii cresc doar in perioada de lactatie si se aplatizeaza dupa intarcarea puilor.
3. In saptamana a 8-a de sarcina se dezvolta „tuberculii lui Montgomery”, mici glande care se dezvolta pe areole si care secreta o anumita substanta lubrifianta si antiseptica cu rolul de a usura alaptarea. Aceasta substanta ajuta corpul mamei sa lupte impotriva ragadelor mamare, iar pe micutul tau sa-ti caute sanii „dupa miros”.

4. Sanii tai pot produce lapte si in zona axilelor datorita faptului ca tesutul mamar se intinde pana acolo. In cazul controalelor de rutina, doctorul va verifica cu atentie si zona axilelor pentru depistarea anumitor formatiuni.

Citeste continuarea AICI.

Vezi si: Alaptarea. Care sunt principalele beneficii pentru copilul tau | Demamici.ro

Vezi si: Alaptarea nou-nascutului. Greselile pe care le fac mamicile cand incep sa alapteze VIDEO | Demamici.ro