Cum întărim imunitatea copiilor cu produse naturale. Sfaturile medicului Adina Alberts pentru a avea copii sănătoși în sezonul rece. Întărirea sistemului imunitar al copiilor este esențială pentru menținerea sănătății lor și pentru protejarea împotriva infecțiilor și bolilor.
Cuprins:
Cu toate acestea, este important să consulți întotdeauna un medic sau un specialist înainte de a introduce orice supliment sau produse naturale în dieta copiilor, deoarece anumite substanțe pot fi nepotrivite sau periculoase pentru ei.
În general, pentru a întări imunitatea copiilor, un copil are nevoie de o alimentație sănătoasă și echilibrată, aceasta fiind esențială pentru întărirea sistemului imunitar. Fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe și lactate sau alternative lactate, toate acestea nu trebuie să lipsească din dieta unui copil.
Totodată, câteva vitamine sunt esențiale pentru o imunitate de fier și pentru buna dezvoltare a organismului.
- Vitamina C este cunoscută pentru capacitatea sa de a întări sistemul imunitar. Acest nutrient se găsește în citrice, kiwi, căpșuni și multe alte fructe și legume. Includeți aceste alimente în dieta copiilor dvs.
- Vitamina D are un rol important în susținerea sistemului imunitar. Puteți obține vitamina D din alimente precum pește gras, ouă și produse lactate fortificate. Vitamina D se sintetizează în prezența soarelui, așadar, expunerea la soare, ajută. Asigurați-vă că discutați cu medicul pediatru înainte de a administra suplimente de vitamina D.
- Probioticele sunt bacterii benefice pentru sistemul digestiv și pot influența pozitiv sistemul imunitar. Acestea se găsesc în alimente precum iaurtul sau kefirul.
De asemenea, există tot felul de plante care ajută sistemul imunitar. Medicul Adina Alberts a făcut câteva sugestii, într-un video postat pe contulsău de Facebook.
Cum întărim imunitatea copiilor cu produse naturale. Sfaturile medicului Adina Alberts pentru a avea copii sănătoși în sezonul rece
Pentru o imunitate puternică în sezonul virozelor, cunoscutul medic Adina Alberts explică ce ar trebuie să faci în periaoda rece a anului.
„A venit toamna, din păcate încep din nou virozele, iar copiii noștri o să fie iar bolnăviori, unii mai mult, alții mai puțin, în funcție de imnitatea fiecăruia. Ce putem să facem ca să întărim puțin imunitatea? Avem la îndemână trei produse care se administrează copiilor fără niciun fel de reținere, este vorba de trei suplimente alimentare, foarte eficiente. Și dacă le combinăm, sunt și mai eficiente”, spune Adina Alberts, într-un material video postat pe pagina sa de Facebook.
Iată care sunt cele trei produse care întăresc imunitatea organismului recomandate de medicul Adina Alberts:
„1. Negrilica – Nigella sativa – planta aceasta se dă și la copii, este un antiviral, un antiinflamator, un imunomodulator. Sunt niște semințe negre, chimenul negru, mie mi se pare extraordinar de bun la gust, îl folosesc la pâini. Știți rețeta mea de pâine, fac aproape săptămânal pâine și mereu pun semințe de negrilică – chimen negru-, alături de alte semințe.
Ați putea face același lucru și voi sau ați putea folosi uleiul de negrilică, se găsesc multe variante de ulei de negrilică. Eficiența este dovedită, prospectul indică exact numărul de picături pentru fiecare vârstă și este bine să îl începeți să îl utlizați, este foarte eficient.
2. Cătina. Găsiți mai multe variante, de la pudră la capsule, siropele cu cătină. Începem să luăm și cătină, exact cum scrie în prospectul produsului pe care îl alegeți.
3. Echinaceea. Să nu uităm de echinaceea, este o plantă extraordinar de importantă. Există comprimate, prafuri, ceai, sirop.
Ați putea găsi un sirop care să le combine și să începeți să dați copiilor voștri cât de curând posibil, aceste produse pentru a le întări imunitatea și a trece cât mai ușor peste perioada care urmează, cea a virozelor, a gripelor și a tuturor bolilor comunitare, care apar atunci când copilașii se întâlnesc la șoala sau la grădiniță”, explică medicul.
Adina Alberts: „Dacă există o patologie anume, copilașul are o anumită boală, vom întreba obligatoriu pediatrul sau medicul de familie”
„Există și alte produse, dar deocamdată ne focusăm pe acestea trei, haideți să facem o cură de o lună, începem împreună chiar de mâine. Și luna viitoare aștept feedbackuri și trecem la alte produse. Vreau să subliniez un lucru foarte important: nu luăm cu nemiluita, nu luăm mai mult decât scrie în prospect, respectăm întru totul prospectul produsului pe care l-am cumpărat.
Dacă există o patologie anume, copilașul are o anumită boală, vom întreba obligatoriu pediatrul sau medicul de familie, dacă putem să îi administrăm și aceste produse, nu este bine să le luăm după ureche.
Există și contraindicații, dacă există alergii la astfel de produsem ar trebui să cunoaștem dacă puiul nostru are alergii la astfel de produse. Nu mai mult de o lună! O lună luăm, facem pauză și putem înlocui cu altceva. Avem atât de multe produse care stimulează imunitatea și întăresc prin imunomodulare capacitatea organismului de a se apăra”, mai spune Adina Alberts.
Cum întărim imunitatea copiilor cu produse naturale? Ce proprietăți benefice au plantele recomandate de Adina Alberts
Negrilica este denumirea populară românească pentru Chimenul negru. Acesta a fost folosit cu secole în urmă în Asia, Orientul Mijlociu şi Africa, în scopuri medicinale, atât ca plantă întreagă cât și uleiul obținut din semințe, prin presare la rece.
De peste 2000 de ani, în Orientul Mijlociu, seminţele de negrilică s-au utilizat în medicina tradiţională ca remediu natural în diferite boli, în special, în migrene sau stări alergice. De fapt, chimenul negru era folosit în mod curent în tratamente legate de sănătatea aparatului respirator, a stomacului și a intestinului, în afecţiuni renale și hepatice, pentru îmbunătăţirea circulaţiei sanguine, în susţinerea sănătății sistemului imunitar şi pentru inducerea unei stări generale de bine.
Cătina este o sursă importantă de minerale esențiale: potasiu, fier, magneziu și zinc. Mulțumită acestora, ea contribuie la menținerea echilibrului mineral al organismului și susține funcționarea corectă a principalelor sisteme și organe.
Fructele de cătină sunt sărace în grăsimi săturate, în schimb, vorbim de un aport demn de luat în considerare de acizi grași omega-6 care reduc riscul de boli cardiovasculare.
Antioxidanții pe care ii conține cătina, reprezentați de o serie de compuși fenolici, contribuie la reducerea stresului oxidativ, prevenirea proceselor de degenerare celulară și reducerea riscului de apariție a cancerului. Fructele de cătină au beneficii semnificative în ceea ce privește prevenirea răcelilor comune și a altor tipuri de infecții, stimulând și modulând funcția sistemului imunitar.
Studiile au arătat că echinaceea reduce șansele de a dezvoltă o răceală comună cu până la 58%. Echinaceea reduce durata unei răceli comune cu până la o zi și jumătate. Echinaceea este unul dintre cele mai eficiente remedii naturiste atunci când vorbim de forme ușoare de răceală sau gripă.
Un alt studiu a dovedit că sistemul imunitar poate fi puternic influențat de nivelul de echinaceea pe care îl puteți consumă. Se pare că 10 mg de echinaceea, administrate pe o perioada de 10 zile, sunt eficiente în stimularea sistemului imunitar. Potrivit studiilor, echinaceea este benefică și în tratarea problemelor hepatice.