Crina Coliban, consilier in alaptare, despre principalele motive pentru care femeile nu alapteaza: „Le e frica sa nu li se strice sanii!” VIDEO

Crina Coliban, consilier in alaptare, despre principalele motive pentru care femeile nu alapteaza:

De ce se feresc femeile de alaptare. Cum comentează Crina Coliban acest aspect?

Crina Coliban, consilier in alaptare, a fost invitata in emisiunea „Vorbeste lumea” unde a vorbit despre importanta alaptarii, beneficiile laptelui matern si principalele greseli pe care le fac mamele, mai ales la inceput de alaptare.

Din fericire, numarul mamelor care opteaza sa-si hraneasca natural copiii a crescut in ultimii ani. Daca pana nu de mult procentajul femeilor care alaptau era de 12%, in 2018 aceasta cifra a crescut pana la 29,8%.

Crina Coliban, consilier in alaptare, despre principalele motive pentru care femeile nu alapteaza: "Le e frica sa nu li se strice sanii!" VIDEO

De ce femeile nu alapteaza?

„Cele 3 motive, dupa 6 ani de experienta, cele mai importante motive pentru care femeile nu alapteaza sunt: primul le e frica, al doilea din comoditate si al treilea, intr-un procent mic, mic, exista totusi niste afectiuni, niste probleme de sanatate care sunt incompatibile cu alaptarea. Cea mai mare frica e ca te doare pentru ca ai auzit asa in stanga si in drapta ca faci rani, curge sange, copilul te musca, ii dau dintii, fuge cu sfarcul prin casa. Ti-e frica pentru ca nu cunosti. Ti-e frica pentru ca nu ai aflat inca de existenta unor specialisti, a unor oameni care pot sa vina la tine acasa, care te consiliaza sau care pot sa te consilieze prin telefon, asa cum fac eu si care pot sa stea cu tine dinainte de a naste si pana in prima, a doua saptamana cand alaptarea se face eficient. Faci rani pentru ca nu-l pui pe copilas cum trebuie la san. Totul se rezolva.

Mai exista o frica: frica sa nu-ti strici sanii. Mi s-a intamplat in experienta mea sa dau de doamne care aveau implanturi si care credeau ca nu pot sa alapteze. Exista femei cu implanturi care alapteaza fara nicio problema, deci implanturile nu sunt un motiv ca sa nu alaptezi. Povestea asta cu mi se strica sanii, ca se lasa, ca o sa arat ca o vaca, tot felul de discutii de genul asta, frica asta nu are legatura cu realitatea. Este exclusiv o treaba genetica, o treaba legata de cum e colagenul, cum e tesutul femeii respective, lasarea sanilor nu are legatura cu alaptatul”, a declarat Crina Coliban, la PRO TV.

Celelalte motive, dezbatute pe larg, se regasesc in video.

Citeste si:

SANII NU SE LASA DIN CAUZA ALAPTARII! 10 MOTIVE PENTRU CARE SANII SUNT FENOMENALI | DEMAMICI.RO

MAMELOANE DIN SILICON – AVANTAJE SI DEZAVANTAJE! PRIN CE CHINURI AM TRECUT DIN CAUZA MAMELOANELOR DIN SILICON

ALAPTAREA NU AR TREBUI SA DOARA! CUM SA SCAPI DE „FURIA LAPTELUI” SI DE RAGADELE MAMARE