Confuzie la o clinică de fertilizare. O mămică a adus pe lume copilul altei femei, iar fetița sa a fost purtată în pântece și născută de o altă persoană | Demamici.ro

Confuzie la o clinică de fertilizare. O mămică a adus pe lume copilul altei femei, iar fetița sa a fost purtată în pântece și născută de o altă persoană | Demamici.ro

Confuzie la o clinică de fertilizare. O mămică a adus pe lume copilul altei femei, iar fetița sa a fost purtată în pântece și născută de o altă persoană. Două cupluri, dornice să aibă un copil, și-au pus multă speranță în inimi în ziua în care au pășit pragul clinicii. Nu s-au gândit nicio clipă ce experiență dureroasă urmau să trăiască.

Daphne și muzicianul Alexander Cardinale, în vârstă de 43, respectiv, 41 de ani, și-au făcut povestea publică, pentru a trage un semnal de alarmă asupra unei situații care s-a dovedit a fi extrem de traumatizantă.

Timp de luni de zile de la nașterea copilului, soții Cardinale au crescut copilul altui cuplu, iar un test ADN avea să le confirme acest lucru.

Potrivit mărturisirilor făcute de cei doi soți, primele suspciuni au apărut încă din sala de naștere. Alexander Cardinale a observat că fetița lor „a ieșit cu pielea mult mai închisă”.
Cuplul mai avea un copil și s-ar fi așteptat ca și micuța lor să semene cu primul născut.

Confuzie la clinica de fertilizare în vitro. Două femei au născut un copil care nu era al lor: "Fetița nu seamănă cu noi"

„A fost atât de supărător încât Alexander a făcut câțiva pași de la masa de naștere, dându-se cu spatele de perete”, se arată în acțiunea în justiție, prezentată de bbc.com. După două luni, cuplul a hotărât să facă un test ADN, iar acesta a stabilit că nu exista grad de rudenie între ei și fetiță.

Soții Cardinale au dat în judecată clinica de fertilizare in vitro, Centrul pentru Sănătatea Reproductivă din California și pe proprietarul acestuia, Dr. Eliran Mor, pentru neglijență medicală și fraudă.

Cadrele medicale au fost acuzate de malpraxis, neglijență și ascundere frauduloasă.

„Eu și soțul meu suntem devastați. Am ratat un an întreg din viața fiicei noastre. Nu am avut experiența de a fi însărcinată cu ea sau de a o naște. Nu am văzut intrarea bebelușului nostru în lume și nu l-am îmbrățișat în primele secunde de viață.”

Soții și-au găsit fetița biologică la 4 luni după naștere: „m-am atașat de un copil la care mai târziu am fost forțată să renunț”

Centrul California pentru Sănătatea Reproducerii s-a văzut apoi obligat să-i ajute pe soții Cardinale să găsească cuplul din California care le născuse fetița biologică.

Micuța soților Cardinale și-a întâlnit părinții adevărați abia la vârsta de 4 luni. Experiența a fost una traumatizantă, nu doar din cauză că Daphne nu și-a putut ține propriul copil la piept în primele luni de viață, dar și pentru că mama se atașase de un alt copil, de care acum urma să se despartă. Iar prin aceeași traumă a trecut și cea de-a doua mamă.

„În loc să-mi alăptez propriul copil, am alăptat și m-am atașat de un copil la care mai târziu am fost forțată să renunț”, a spus femeia la o conferință de presă.

Adam B Wolf, avocatul care îi reprezintă pe soții Cardinale, a spus că și cealaltă familie intenționează să dea în judecată clinica, dar va rămâne anonimă.

Confuzie la o clinică de fertilizare. Fetița de 7 ani a cuplului nu înțelege de ce acum are altă surioară

Neatenția unor medici de la clinica de fertilizare in vitro a produs multe schimbări pentru două familii.

Nu doar părinților le-a fost greu, dar și celorlalți membri ai familiei. Pentru soții Cardinale, adevărata provocare a fost să le explice fetiței lor de 7 ani că cea pe care o cunoscuse ca fiind surioara ei, nu va mai face parte din familie.

Confuzie la clinica de fertilizare în vitro. Două femei au născut un copil care nu era al lor: "Fetița nu seamănă cu noi"

„Cel mai greu a fost să explicăm situația Oliviei, fiica noastră mai mare. Din toate momentele acestei povești, aceasta este încă cea mai mare traumă pentru mine… să explicăm unui copil de cinci ani (atunci) că sora pe care o iubea nu e de fapt sora ei. S-a retras puțin față de noi. Nu ne mai lasă să o îmbrățișăm sau să o sărutăm”, a spus tatăl.

„Fiica pe care am crescut-o și de care ne-am atașat a dispărut după luni de afecțiune, dar lupta continuă acum cu fiica noastră mai mare, să o facem să înțeleagă o realitate brutală, aceea de a-și schimba sora mai mică pe care o iubea foarte mult! Mi se frânge inima în fiecare zi să o văd cum suferă, îmi dau seama că această experiență a schimbat-o profund pe fiica noastră mai mare.”, și-a completat Dapha soțul.

Confuzie la clinica de fertilizare în vitro. Două femei au născut un copil care nu era al lor: "Fetița nu seamănă cu noi"

Vezi si: O bunică de 51 de ani și-a adus pe lume propria nepoată. Fiica ei se lupta cu infertilitatea | Demamici.ro

Vezi si: După 10 ani de tratamente pentru infertilitate, un cuplu de români și-a strâns bebelușul în brațe! Un interviu emoționant despre perseverență, încredere și iubire necondiționată VIDEO | Demamici.ro