Cat de importante sunt vacantele pentru copii! Cele mai de pret cadouri – ce spun cercetatorii | Demamici.ro

Cat de importante sunt vacantele pentru copii! Cele mai de pret cadouri – ce spun cercetatorii | Demamici.ro

Ideea de timp liber si de vacanta iti face inima sa-ti tresalte. Cauti cu entuziasm zboruri, camere de hotel, obiective turistice sau pachete la spa care sa te faca sa uiti de grijile cotidiene. Bineinteles ca preturile reprezinta un factor important in luarea deciziei de cumparare, insa cercetatorii ne asigura ca beneficiile unei vacante merita toti banii.

Studiile indica faptul ca vacantele sunt esentiale in vietile noastre si ca ele ne fac pe noi si pe copiii nostri mai fericiti. Ne apropie mai mult si ne ajuta sa construim amintiri comune, speciale. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Toronto au intreprins un studiu in acest sens si au relevat ca experienta unei vacante in familie este mai importanta si contribuie mai mult la crearea unei legaturi puternice decat orice posesiune materiala.

Cat de importante sunt vacantele pentru copii! Cele mai de pret cadouri - ce spun cercetatorii | Demamici.ro

„Un dar bazat pe o experienta traita la comun determina un raspuns emotional mai puternic celui care o consuma – spre exemplu teama si incantarea unei aventuri in safari, entuziasmul de a participa la un concert rock sau calmitatea dintr-un spa. Experienta este mai intensa emotional decat acel ceva material”, a declarat Cindy Chan, cercetatorul care a condus studiul. „Daca vrei sa daruiesti cuiva ceva prin care sa-l apropii mai mult de tine, daruieste-i o experienta”, a adaugat ea.

Experienta unei vacante in familie nu ne aduce doar o fericire de moment noua si copiilor nostri, ci o stare de bunadispozitie care va persista mult timp dupa ce vacanta se va termina.

In urma unui studiu britanic, jumatate dintre respondenti au dezvaluit ca cea mai de pret amintire pe care o au din copilarie e cea a unei vacante in familie. 55% dintre participantii la studiu au declarat ca: „acea vacanta mi-a oferit cele mai fericite amintiri pe care le voi pastra intreaga viata”.

CONTINUARE