Când mi se face dor de corpul pe care-l aveam înainte de sarcină… | Demamici.ro

Când mi se face dor de corpul pe care-l aveam înainte de sarcină... | Demamici.ro

Când mi se face dor de corpul pe care-l aveam înainte de sarcină… Sarcina vine la pachet cu foarte multe transformări. La unele ne așteptăm, la altele nu. Fiecare corp reacționează diferit în funcție de o mulțume de factori: genetică, stil de viață, sport, alimentație, hidratare etc. Cert este că fiecare lună de sarcină aduce noi provocări pe care corpul nostru trebuie să le gestioneze cum se pricepe mai bine. După cele nouă luni în care o nouă viață s-a plămădit în burtica noastră urmează o perioadă de tranziție în care încercăm să învățăm să trăim din nou fără burtică.

Este perfect normal să te simți bulversată. Perioada de după naștere nu este una ușoară. Pe lângă rolul de mamă încerci să te reacomodezi cu tine. Ești nerăbdătoare să revii la formele de dinainte de sarcină și te poți simți dezamăgită, tristă, frustrată când vezi că blugii vechi nu te încap nici după jumătate de an de când ai născut. Indiferent de mărimea hainelor pe care le porți, de un lucru trebuie să fii sigură. Ești frumoasă și ești puternică.

Când mi se face dor de corpul pe care-l aveam înainte de sarcină... | Demamici.ro

Mămico, ești puternică!

„Să fii puternică poate însemna să alergi în fiecare zi între bucătărie, baie și dormitorul copiilor.
Nu crezi că ești puternică?
Corpul tău a dovedit-o deja.
Uită-te ce putere de transformare extraordinară a avut: a crescut, a hrănit, a purtat, a dat naștere, s-a vindecat.
Amintește-ți că ai dovedit deja cât de puternică ești și continui să o faci în fiecare zi,
Chiar dacă în unele momente nu realizezi asta.”

Când mi se face dor de corpul pe care-l aveam înainte de sarcină... | Demamici.ro

Când mi se face dor de corpul pe care-l aveam înainte de sarcină…

„Postpartum. Ce lucru minunat! Sunt mândră de corpul care „mă îmbracă” astăzi. Nu este ca cel de altă dată, nici vorbă, dar nici sufletul meu nu mai e la fel. Să rămâi neschimbată nu este un obiectiv în sine, nu? Scopul nostru pe acest Pământ este să TRĂIM. Să ne facem amintiri. Să creștem, să ne întindem, să ne transformăm, să învățăm, să ne adaptăm.

Știu că va dura până voi reuși să-mi „îmbrățișez” noul corp, dar în acele zile dificile în care mă voi uita în oglindă și-mi va fi dor de vechea „eu”, îmi voi coborî privirea spre ființa dragă și unică de lângă mine. Așa îmi voi aminti că sacrificiul pe care l-am făcut a meritat și merită din plin în fiecare clipă. Atunci voi mulțumi pentru că fiecare urmă de pe corpul meu și fiecare vergetură s-au strâns pentru a crea viață și pentru a-mi înălța sufletul.”

Vezi si: In costum de baie, dupa 3 nasteri. Postarea mamei despre corpul postpartum a devenit virala | Demamici.ro

Vezi si: Asa arata corpul femeii la cateva zile dupa nastere. Cu pruncii la piept, cu burta mare, cu lenjerie de unica folosinta | Demamici.ro

Vezi si: Ce nu-ti spune nimeni inainte sa nasti. O tanara mamica, despre sacrificiul mamelor: „Nimeni nu mi-a spus ca voi plange ore in sir!” | Demamici.ro