Viata la orfelinat in Romania, prin ochii unei fetite | Demamici.ro

Viata la orfelinat in Romania, prin ochii unei fetite | Demamici.ro

O fetita ramasa singura pe lume a povestit in cateva cuvinte cum arata viata la orfelinat, la inceput de an. Desi este inca un copil, fetita a dat dovada de multa profunzime si a reusit sa ii emotioneze pe multi oameni cu vorbele ei.

Viata la orfelinat dupa agitatia sarbatorilor de iarna isi reia cursul. Multi copii privesc in gol cu tristete si si parca numara zilele in calendar pana la urmatorul Craciun. Cei mai mici dintre ei nu inteleg ce s-a intamplat, asa ca pandesc usa de la intrare, in speranta unui nou vizitator.

Viata la orfelinat

„E multa lume pe la noi in decembrie, dar in ianuarie e gol. Copiii mici se uita la poarta, nu inteleg de ce nu mai vine nimeni.”

Decembrie este luna in care fiecare incearca sa devina mai bun si sa aduca un zambet si pe chipurile celor nevoiasi. Viata la orfelinat prinde culoare in luna decembrie, atunci cand copiii primesc vizitele multor persoane, dar si cadouri.

Citeste si: Parintele Mihail, tata a peste 400 de copii, a infiat o fetita fara maini: „Acest copil e cerul pentru mine!” | Demamici.ro

„O pustoaica de la casa de copii mi-a zis ceva ce nu-mi mai iese din cap:

-A, pai in decembrie vin toti la noi cu cadouri. Televiziunea vine, ne da cadouri, ne imbracam mai frumos si fac reportaje. A venit cantareata X, ne-a adus dulciuri si a facut live-uri cu noi, au mai venit firme.

Viata la orfelinat

-Brad aveti?

-Avem trei brazi, ne-au adus de la trei firme. Iar cozonacii se strica deja, ne aduc multi, multi cozonaci. Niciun copil nu poate manca tot ce are.

-Si brazii i-ati impodobit voi?

-Da, am facut si poze, le-au postat si ei. Mie imi place ca e atata lume, dar ma intristez tare dupa.

-Cum asa?

Citeste si: 4 copilasi din Ruginoasa si-au ingropat ambii parinti. Au invatat sa-si poarte de grija singuri, ca oamenii mari |Demamici.ro

E multa lume pe la noi in decembrie, in fiecare saptamana. Dar in ianuarie e gol, nu mai vine nimeni. Pustiu. Sunt aia mai mici, copiii, care se plimba prin curte si se tot uita la poarta si nu inteleg de ce nu mai vine nimeni. De asta sufar, ca dupa Anul Nou toti uita de noi. Urasc luna ianuarie, sa stii…

Ce voiam sa zic: stiu ca toti suntem mai buni de Craciun. Dar putem incerca, macar unii dintre noi, sa fim mai buni si in ianuarie”?, a scris Silviu Iliuta pe pagina sa de Facebook.