Un băiețel de 11 ani, lăsat 1 an într-un orfelinat din Orientul Mijlociu, în timp ce părinții se judecau pe custodia lui | Demamici.ro

Un băiețel de 11 ani, lăsat 1 an într-un orfelinat din Orientul Mijlociu, cât timp părinții se judecau pe custodia lui

Un băiețel de 11 ani, lăsat 1 an într-un orfelinat din Orientul Mijlociu, în timp ce părinții se judecau pe custodia lui. Divorțul părinților poate lăsa traume adânci în cazul copiilor. O astfel de poveste a ajuns pe prima pagină a publicațiilor internaționale, după ce un băiețel de doar 11 ani a ajuns să-și petreacă un an din perioada copilăriei asemenea unui orfan.

Pentru James, separarea părinților săi a fost neplăcută, însă anul petrecut într-un orfelinat din Orientul Mijlociu, departe de orice cunoscut, avea să devină adevărata traumă.

Un băiețel de 11 ani, lăsat 1 an într-un orfelinat din Orientul Mijlociu, în timp ce părinții se judecau pe custodia lui

Povestea, relatată de Daily Mail, începe încă din anul 2017, atunci când războiul pentru custodia lui James a fost dus de părinți în instanță.

Avea doar 9 ani pe atunci și locuia cu tatăl lui, Charles, în Dubai, după ce acesta divorțase de mama lui.

La o perioadă după divorț, o instanță din Franța i-a acordat mamei custodie deplină, iar oficialii francezi au bătut la ușa casei lor din Dubai, pentru a lua copilul. Însă James voia să rămână cu tatăl său. A refuzat să se urce în avionul care avea să-l ducă la mama lui, pe motiv că aceasta era violentă cu el.

Decizia instanței avea să fie contestată de tatăl Charles, iar copilul urma să sufere cel mai mult.

Oficialii francezi au ignorat complet refuzul copilului de a se întoarce la mama lui, iar până la soluționarea cazului, James avea să fie plasat într-un orfelinat din Dubai.

La vârsta de 10 ani a fost smuls din brațele părintelui său și trimis într-un orfelinat, într-o țară străină, doar cu hainele de pe el.

„James a explicat atunci foarte clar care sunt motivele pentru care nu vrea să se întoarcă la mama lui, însă toată lumea l-a ignorat. Mama lui a fost atât de ranchiunoasă, încât a preferat să-și lase copilul să stea într-un orfelinat timp de un an, decât să fie cu mine. E aproape ireal ca o mamă să facă așa ceva copilului ei”, a povestit, ulterior, Charles, tatăl copilului.

După experința de la orfelinat, James a fost preluat temporar de o familie, iar în luna iulie a fost trimis cu avionul către Marea Britanie, după ce mama lui și-a dat, în cele din urmă, acordul pentru a locui cu tatăl lui.

Însă decizia nu avea să dureze mult. Avocații mamei au insistat cu decizia inițială a instanței franceze în ceea ce privește drepturile de custodie ale mamei, iar copilul nu și-a mai revăzut tatăl.

A fost dus în Franța și plasat în aripa de Psihiatrie a spitalului Arles de lângă Marseille până când asistenții sociali aveau să revizuiască cazul lui.

La discuția cu mama copilului, femeia a recunoscut acuzațiile de violență și a mărturisit că obișnuiete să își mai bată copiii, invocând că acest obicei „face parte din cultura ei”.

James le-a spus asistenților sociali că se teme să stea cu mama lui și că își dorește să se întoarcă la tatăl său.

Instanța a hotărât ca tatăl lui James să primească custodia.

Un băiețel de 11 ani, lăsat 1 an într-un orfelinat din Orientul Mijlociu, cât timp părinții se judecau pe custodia lui

Momentul revederii dintre Charles și fiul său a fost unul emoționant.

După o lungă perioadă în care au stat despărțiți unul de celălalt, tatăl și fiul s-au revăzut pe aeroportul Heathrow din Londra, cu puțin timp înainte de Sărbători.

Astfel, cei doi au reușit să petreacă primul Crăciun împreună, din noua lor viață.

„Încă mai e afectat de trauma de care a avut parte în ultimii ani, însă timpul le va vindeca pe toate, iar el pare să își revină tot mai mult, de la o zi la alta”, a mai spus Charles.