Vacanta – cel mai frumos cadou pe care il poti oferi familiei tale | Demamici.ro

Vacanta – cel mai frumos cadou pe care il poti oferi familiei tale | Demamici.ro

Vacanta – cel mai frumos cadou pe care il poti oferi familiei tale. Daca si tu cauti cel mai frumos cadou pentru familia ta, ai ajuns la locul potrivit, iar raspunsul este mult mai la indemana decat te-ai astepta.

Asa ca pregateste-te sa spui adio drumurilor lungi prin magazine si jucariilor zgomotoase si costisitoare de care copiii oricum se vor plictisi dupa doar cateva zile.

Cel mai frumos cadou pe care il poti oferi familiei tale oricand este… o vacanta.
O experienta de neuitat, o serie de momente de care va veti aduce aminte intreaga viata.

Multi sunt de parere ca excursiile sau vacantele reprezinta cel mai frumos cadou si cea mai buna investitie.

In timp ce obiectele materiale isi pierd valoarea in timp, emotia traita in vacanta va va insoti intreaga viata.

Cel mai frumos cadou, o vacanta. Relatia parinte-copil se imbunatateste

Orice cadou ce presupune o experienta, in locul unui obiect material, s-a dovedit a fi mult mai benefica in intarirea relatiilor interpersonale, potrivit unui studiu de la Universitatea Toronto.

Vacanta cu familia

Un cadou-experienta declanseaza o emotie anume, atunci cand destinatarul consuma cadoul respectiv. De exemplu, frica si entuziasmul traite intr-o aventura safari sau bucuria din timpul unui concert.

De cealalta parte, relaxarea si linistea din timpul unui spa. Toate acestea sunt resimtite mult mai intens la nivel emotional decat un obiect material.

Bucuria traita intr-o excursie dureaza mai mult decat bucuria la primirea unei jucarii

Vacanta cu familia

Un alt studiu britanic a concluzionat ca pentru mai bine de jumatate dintre persoanele intervievate cea mai frumoasa amintire din copilarie s-a petrecut intr-o vacanta.

„Acest gen de amintiri vor ramane cu ei pentru tot restul vietii”.

Mai mult, sociologii sunt de parere ca astfel de amintiri pot readuce echilibrul in familie chiar si atunci cand traverseaza o perioada mai grea.

„Folosind aceste amintiri ca o ancora care ne trimite in trecut, intr-o perioada mai fericita a vietii noastre, ne este mai usor sa abordam problemele delicate din prezent, cu un simt al responsabilitatii mult mai ascutit”.

Calatoriile cu familia ajuta la dezvoltarea creierului copilului

Vacanta cu familia

Un alt motiv pentru care vacantele pot fi considerate cel mai frumos cadou are legatura cu modul in care un copil se dezvolta.

Astfel de experiente sunt adevarate resurse de dezvoltare sociala pentru cel mic: de la descoperirea unor locuri noi, adaptarea la noi situatii de viata, pana la modul in care isi ajuta parintii sa pregateasca hrana pentru drum.

„Intre o tableta si experienta unei vacante, cea din urma va dinamiza activitatea creierului si dezvoltarea lui mult mai armonioasa”.

Vacanta cu familia

Vacantele alunga stresul

Nu este nevoie sa mergeti intr-o vacanta exotica pentru a va simti bine si a readuce armonia in vietile voastre.

Orice tip de escapada se incadreaza aici: fie ca mergeti cateva zile la munte, la mare sau faceti o drumetie cu masina intr-un loc departe de casa.

Stresul isi face mult mai usor simtita prezenta acolo unde exista monotonie, iar odata cu venirea copiilor pe lume multi parinti isi restrang cercul de activitati, considerand ca prezenta copilului ii limiteaza.

Astfel, se creeaza o atmosfera monotona, in care apar tensiuni si intre parinti, iar copilul ajunge sa fie si el afectat.

Calatoriti, descoperiti locuri noi, invatati sa va relaxati, si invatati sa fiti nu doar o familie, dar si o echipa.

Vezi si: Cu un toddler și un bebe de 5 luni, vacanță în Obzor, Bulgaria. Am ales HVD Clubhotel Miramar | Demamici.ro