Cu un toddler și un bebe de 5 luni, vacanță în Obzor, Bulgaria. Am ales HVD Clubhotel Miramar | Demamici.ro

Cu un toddler și un bebe de 5 luni, vacanță în Obzor, Bulgaria. Am ales HVD Clubhotel Miramar | Demamici.ro

Cu un toddler și un bebe de 5 luni, vacanță în Obzor, Bulgaria. Am ales HVD Clubhotel Miramar. Nu știu alții cum sunt, însă când vine vorba despre plecări (de când suntem în formula întregită de patru: doi soți și doi copii de 3 ani, respectiv 5 luni) îmi vine să-mi vâr niște haine într-o geantă și să plec singură în lume, noaptea ca hoții 😁. Cu siguranță găsesc printre voi mămici care empatizează cu starea mea. De ce??? Ia să vedem:

Bagaj pentru bebe de 5 luni: hăinuțe mai groase, mai subțiri, body-uri, pantaloni, costum de baie cu protecție SPF 50, pălăriuța roz, scutece normale, scutece pentru apă, colac, cărucior, balansoar, cremă hidratantă, gel de duș, comprese sterile, ser fiziologic… hmm, dacă face febră? Antitermice neapărat, ceva pentru burtică… stai, cu ce măsor temperatura? Termometrul. Am pus pe listă crema cu protecție solară?… 😵

Și uite așa cu neuronii deja obosiți după incursiunea scurtă în lista bagajului pentru bebe, te apucă jalea când te gândești că acesta este jumătate de bagaj și că urmează încă trei bucăți 🙈.

Dar, pentru că o mama este foarte organizată, bagajele pentru plecarea la mare se fac cu cel puțin două săptămâni înainte. Hai că am exagerat puțin, dar o săptămână tot îți ia să adaugi în genți cele necesare pentru a nu uita vreun lucru esențial care nu-ți va lăsa gândurile să aibă pace tot drumul până la destinație. Buuuun, dar acest articol nu este despre bagaje 😊. Poate voi face unul dedicat, cu listele care ne-au salvat viața.

N-o fi ușor, însă când vine vorba despre vacanțe merită să-ți sclăvăgești neuronii. Îi pui la muncă intensiv, însă apoi îi lași să se scalde în apa caldă a mării, să primească o super porție de serotonină și să doarmă în așternuturile impecabile din camera de hotel cu sunetul mării la o deschizătură de geam. În plus, ce poate fi mai mulțumitor pentru o mamă decât un zâmbet larg al copilului și chiuitul de bucurie când vede nisip și apă „male, male”. Hai că mi s-a făcut super dor și poftă de mare.

Cu un toddler și un bebe de 5 luni, vacanță în Obzor, Bulgaria. Am ales HVD Clubhotel Miramar | Demamici.ro

Vă spuneam că am ales, pentru al doilea an consecutiv, Bulgaria. De ce?

1. Pentru că este aproape

Poate că alții au copii minune care se urcă singuri în mașină, se așează elegant în scăunelele lor, își prind centurile și le spun părinților: „relaxați-vă, ascultați muzică, bucurați-vă de drum. Surioara mea și cu mine stăm aici, cuminți, ne jucăm, ne uităm pe geam. Nu vom cere apă de 100 de ori. Nu vom avea nevoie la toaletă. Nu ni se va face foame. Nu ne vom plictisi și vom uita ce înseamnă smiorcăiala pentru următoarele 4, 5 ore.”

Ce bine ar fi să existe asemenea specimene de mini omuleți, nu? Dacă aveți vreo raritate, să-mi scrieți. Vreau și eu să cunosc miracolul😁. Ei, și cum copil cuminte și babă frumoasă nu există, am ales o destinație de vacanță care să fie aproape de București și în care să putem ajunge cu mașina. Vă spuneam mai sus că luăm cu noi jumătate de casă. Am exclus din start orice altă variantă de transport.

Obzor, o stațiune în plină expansiune cu una dintre cele mai mari plaje de pe litoralul bulgăresc

Obzorul se află în apropiere de Sunny Beach (cam la 35 km nord) și la 40 km de Varna. Dacă alegi traseul pe la Ruse, din București până în Obzor sunt 301 kilometri. În ultima perioadă, stațiunea a cunoscut o extindere masivă, având una dintre cele mai mari plaje de pe întreg litoralul bulgăresc (8 km și o lățime de până la 100 de metri în anumite zone).

Găsiți în Obzor resorturi de calitate, apreciate, locuri în care turiștii români se întorc cu drag an de an. HVD Clubhotel Miramar, HVD Reina Del Mar, Hotel RIU Helios Bay, Sunrise Blue Magic Resort sau Hotel Casablanca se numără printre destinațiile preferate. Găsiți multe alte detalii despre superba destinație de vacanță pe blogul Travel Planner.

Cu un toddler și un bebe de 5 luni, vacanță în Obzor, Bulgaria. Am ales HVD Clubhotel Miramar | Demamici.ro

2. Pentru că am găsit o super ofertă pe travelplanner.ro

Am mai colaborat cu Travel Planner pentru vacanțe în Bulgaria. Primisem multe recomandări de la prieteni care și-au ales vacanțele prin intermediul lor și au fost foarte mulțumiți de oferte și am decis să facem același lucru. Anul trecut, în 2020, datorită lor am ajuns la White Lagoon unde am avut parte de un super concediu. Recomandarea agenției s-a pliat perfect pe așteptările noastre. Este o locație potrivită pentru familiile cu copii mici. Am povestit în detaliu despre vacanța noastră în resortul din Kavarna, Bulgaria, aici! Ne-a plăcut atât de mult în vacanță încât am cerut agenției încă o recomandare de locație pentru a ne prelungi concediul. Au rezolvat totul foarte repede pentru noi și mulțumită lor am ajuns și în Albena la Kaliakra.

Când ai dat peste niște super oameni le rămâi fidel, nu? 😊 A venit și rândul noastră să-i recomandăm cu toată încrederea.

Dă-le un like paginii de Facebook. Îți vor apărea în feed ofertele speciale și update-uri utile despre condiții de călătorie. Mare atenție, însă! Imaginile și super prețurile îți vor face maaaare poftă de ducă și cu greu te vei putea abține. Spun din experiență 😁. Au cele mai bune prețuri pentru litoralul bulgăresc. Dați un search și comparați. Mai mult decât atât, am devenit parteneri pentru a vă oferi și vouă o super vacanță în Bulgaria. Urmăriți-ne pagina de Facebook. Vom posta toate detaliile acolo cât de curând.

Cu un toddler și un bebe de 5 luni, vacanță în Obzor, Bulgaria. Am ales HVD Clubhotel Miramar | Demamici.ro

3. Pentru că HVD Clubhotel Miramar este una dintre cele mai căutate și apreciate locații de către familiile cu copii

Alegerea vacanței în doi este categoric foarte diferită de vacanța petrecută împreună cu cei mici. Dacă atunci când mergi cu perechea cauți cele mai romantice terase din Santorini, cât mai sus și mai aproape de stâncile periculoase de care se sparg nervoase valurile sau cele mai îndepărtate colțuri ale lumii în care te bucuri de vederea animalelor sălbatice în mediul natural, iată că atunci când pleci în vacanță cu copiii te sperie până și un infinity pool sau trei amărâte de trepte dintr-un restaurant. Părinții știu de ce 😉. Am căutat, am citit „N” review-uri și am hotărât ca la sfârșitul lunii iulie să mergem la Miramar.

Cu un toddler și un bebe de 5 luni, vacanță în Obzor, Bulgaria. Am ales HVD Clubhotel Miramar | Demamici.ro

Clubhotel Miramar face parte din cunoscutul lanț hotelier HVD împreună cu Reina del Mar, Viva și Bor. Acestea sunt amplasate strategic în stațiunile Obzor, Nisipurile de Aur și Sunny Beach și sunt renumite grație serviciilor de foarte bună calitate. Mulți turiști le preferă datorită sistemului ultra all-inclusive, bucătăriei variate, dar și pentru piscinele generoase, cluburile pentru copii și accesul facil la plajă.

Miramar, un hotel amplasat direct pe plajă

Amplasarea este unul dintre principalele avantaje ale hotelului Miramar. Când ai de cărat pe plajă geantă cu prosoape, creme, jucării, chestii gonflabile: un colac, o bărcuță, o vestuță, nu-ți arde de plimbări interminabile. Unde mai pui că trebuie să ajungi în siguranță cu bagajele, dar mai ales cu copiii. În cazul nostru: un duracell de 3 ani care nu stă 3 minute în același loc și un bebe de 5 luni care încă stă în cărucior (slavă cerului). De preferat și ideal este să ajungi cu bagajele și cu cei doi copii simultan. Să nu se piardă nimic pe drum… 🙏

Hotelul este alcătuit din două corpuri, în total având 465 de camere și 35 de apartamente. Majoritatea camerelor sunt cu vedere spre mare.

Cu un toddler și un bebe de 5 luni, vacanță în Obzor, Bulgaria. Am ales HVD Clubhotel Miramar | Demamici.ro

Dintre facilități, vă mărturisesc că cel mai mult m-a atras faptul că are piscină pentru copii. Anul trecut, Clara a fost fascinată de piscina de la Kaliakra. Era prima la deschidere și ultima la ieșirea din apă. Singură, împreună cu alți copii, se juca ore în șir (sub stricta noastră supraveghere, bineînțeles).

Cu un toddler și un bebe de 5 luni, vacanță în Obzor, Bulgaria. Am ales HVD Clubhotel Miramar | Demamici.ro

Bucătăria variată. Când vine vorba despre mâncarea copiilor, unele mămici se transformă brusc fie în supereroine, fie în dragoni care scot flăcări pe nas când văd o ciocolată aproape de gura mogâldeței de 2, 3 ani, fie își mențin starea de zen și de calm pe principiul: „e vacanță, frate. Nu mă stresez și acum cu mâncarea. Nu pățește nimic de la o prăjiturică”. Ei, pentru toate aceste mămici, hotelul oferă soluții.

Cu un toddler și un bebe de 5 luni, vacanță în Obzor, Bulgaria. Am ales HVD Clubhotel Miramar | Demamici.ro

HVD Miramar are un restaurant principal unde se găsesc, pe lângă preparate tradiționale și internaționale, mâncare bio și mâncare specială pentru copii. Abia aștept să văd ce este inclus în această categorie. Promit să revin cu poze și cu detalii la întoarcerea din vacanță. Pe lângă acest restaurant central, mai sunt și altele: Restaurantul „Casa del Chef”, cel cu specific italienesc și cel cu specific mediteraneean.

Cu un toddler și un bebe de 5 luni, vacanță în Obzor, Bulgaria. Am ales HVD Clubhotel Miramar | Demamici.ro

4. Condițiile de călătorie în Bulgaria sunt ca înainte de pandemie

Cetățenii români care sosesc din România vor putea intra în Republica Bulgaria fără a fi obligați să prezinte alte documente în afara celor de călătorie (potrivit Ordinului nr. RD-01-374 al ministrului sănătății al Republicii Bulgaria, emis pe 27 mai 2021 şi aplicabil în perioada 27 mai – 31 iulie 2021).

Pratic, se elimina toate restrictiile anterioare ce au fost valabile pana la data de 27.05.2021. Cu alte cuvinte, românii pot intra în Bulgaria fără să fie nevoiți să prezinte dovada vaccinului sau a unui test negativ (aceasta este situația la momentul redactării articolului 09.07.2021).

Impresii despre HVD Clubhotel Miramar Obzor

Ce spun cei care au fost și au văzut? Au fost cuceriți sau nu de acest resort? (V-ați prins? O analogie la „veni, vidi, vici?” – mai folosesc expresii „inteligente”, ascunse pe după o circumvoluțiune a creierului de mamă 😂).

„Hotelul este superb, amplasat direct pe plaja, spațios, foarte curat, personal foarte amabil, mâncare excelenta și variată. Am avut vacanța perfectă. Complexul este situat la 10 minute de mers pe jos de centrul stațiunii Obzor, dar nu am simțit nevoia să mergem zilnic. În fiecare seară hotelul organizează spectacole senzaționale.

Plimbările de seară pe malul mării sunt de neratat, mai ales că ieșirea din hotel este direct pe plajă. Lângă hotel se află un supermarket. Locurile la plajă sau la piscine (sunt 3 piscine: 1,5 m, 1,4 m, 0,50 m) sunt suficiente pentru toti turiștii cazați, pentru cei care nu sunt matinali se vor găsi cu ușurintă locuri bune oriunde vor dori, fie pe plajă sau la piscină. Recomand cu încredere acest hotel!”

Cu un toddler și un bebe de 5 luni, vacanță în Obzor, Bulgaria. Am ales HVD Clubhotel Miramar | Demamici.ro

„O vacanță reușită. Un hotel foarte bun, situat pe o plajă curată, îngrijită exemplar. Pe partea de curățenie/ personal a fost totul la superlativ. Unul dintre cele mai curate hoteluri în care am stat. Personalul foarte primitor, zâmbitor și mereu dispus să ajute.

Piscine impecabile, zone comune, inclusiv șezlonguri dezinfectate zilnic. Mâncare foarte bună, proaspătă, variată. Oricât de pretențios ai fi, tot găsești ceva pe gust. Chiar și dulciurile sunt bune. O varietate mare de fructe disponibile tot timpul. Cafea bună, vinul nu prea. Parcare păzită. Totul a fost foarte bine, iar colaborarea cu Travel Planer exemplară, la fel ca în trecut.”

Cu un toddler și un bebe de 5 luni, vacanță în Obzor, Bulgaria. Am ales HVD Clubhotel Miramar | Demamici.ro

„Am fost în vacanță cu 2 copii de 3 și 5 ani și care mi-au spus că s-au simțit minunat. S-au bucurat foarte mult de cele 2 piscine pentru copii și mai ales de toboganele cu apă. Pe lângă ele mai sunt și 2 mari pentru adulți.

Mancarea a fost foarte bună în fiecare zi și diversificată. Am avut de la pizza, carne pui, rață, porc, vițel până la fructe de mare și sushi, destul de variat în fiecare zi. Era imposibil să nu găsești ceva să nu îți placă.

Cel mai important… ambii copii după ce au mâncat destul de variat, inclusiv dulce s-au întors acasă ok, fără nicio problemă (spre deosebire de ultima vacanță all inclusive avută la alt hotel ).

Găsiți o grămadă de prăjituri, torturi, fructe etc. Camera cu 1 pat mare și 2 paturi separate și tot mai rămânea suficient loc, curată, minibar aprovizionat zilnic cu 2 beri, 2 sucuri și o apă (care intra în preț). Baia, de asemenea curată, singurul minus era lipsa unei aerisiri.

Personalul foarte ok, mulți dintre ei vorbeau și câteva cuvinte în română, glumeau și se jucau cu copiii, mereu zâmbitori.”

Cu un toddler și un bebe de 5 luni, vacanță în Obzor, Bulgaria. Am ales HVD Clubhotel Miramar | Demamici.ro

Dacă vreți mai multe review-uri, le găsiți aici. Eu le-am citit pe toate. Nu sunt decât 263 😁.  Cam acestea sunt lucrurile pe care le-am luat în considerare când am ales destinația. Sper să vă ajute și pe voi. La începutul lunii august vom reveni cu review-ul detaliat despre HVD Clubhotel Miramar Obzor și cu muuuulte, muuuulte poze. Până atunci, dacă vreți să vă rezervați vacanța la acest hotel, să știți că pe Travel Planner aveți reducere:

  • de 25% pentru rezervările făcute până pe 14 iulie,
  • de 20% dacă rezervați până pe 21 iulie
  • și de 15% pentru rezervările făcute până la sfârșitul lunii iulie, respectiv 30 iulie.

Vezi si: Evrikaaa! Da, am descoperit o super locație de vacanță pentru familiile cu copii. Review despre DIT Hotel Evrika Beach Club Sunny Beach | Demamici.ro

Vezi si: Vacanță cu copii la White Lagoon, Bulgaria! Criteriile după care am selectat destinația de concediu | Demamici.ro

Vezi si: Impresii despre Hotel Kaliakra Albena 4* după o vacanță cu un copil mic. Review detaliat | Demamici.ro

Vezi si: Impresii despre Hotel Kaliakra Albena 4* după o vacanță cu un copil mic. Review detaliat | Demamici.ro