Melia Sunny Beach, păzea că venim! Cu doi copii mici pe litoralul bulgăresc. Cum am ales destinația de vacanță | Demamici.ro

Melia Sunny Beach, păzea că venim! Cu doi copii mici pe litoralul bulgăresc. Cum am ales destinația de vacanță | Demamici.ro

Melia Sunny Beach, păzea că venim 😀! Aproape că tăiem moțul perioadei care a trecut de la ultimul concediu sau altfel spus, iată că se împlinește un an de la ultima vacanță în formula de patru. Anul trecut (în vara lui 2021) ne porneam spre bulgari cu o fetiță de 3 ani, un bebeluș de 5 luni și cu un morcov, Doamne, dar ce morcov 😁. Era primul concediu de când am devenit părinți de doi, iar temerile erau pe măsură. Cinci nopți am petrecut la HVD Miramar, iar emoțiile ne-au apucat abia când am realizat că vacanța s-a terminat. Locația este, într-adevăr, ideală pentru familiile cu copii. Am detaliat în acest review toate lucrurile pe care un părinte ar vrea să le știe despre locul în care își va petrece concediul cu familia.

Ei, dar vara lui 2021 a fost unică. Pentru părinții cu copii mici nu există două concedii asemănătoare pentru că provocările sunt diferite în fiecare etapă, iar câteva luni, mai ales în cazul unui copil de până în trei ani, chiar pot să facă diferența. Salturi mentale, măsele în plină erupție, primii pași, nevoia de explorare, ignorarea pericolelor, tantrumuri fragile (1 an și 4 luni) și tantrumuri bătrâne și versate (4 ani… da, da, încă există și la această vârstă), nevoia de independență… nu le putem lăsa acasă oricât de mult ne-am dori.

Părinții trebuie să aibă așteptări realiste de la concediu. Dacă acasă copilul nu reușește să stea la masă până termină de mâncat, nu vă imaginați că la mare va apărea o zână cu un lasou invizibil care să-l aducă lângă părinții disperați că nu apucă să bage în gură o lingură cu ciorbă. Dacă acasă copilul trece printr-o perioadă în care refuză să doarmă, nu vă imaginați că în concediu toți stimulii externi și toate noutățile îl vor băga mai repede în lumea viselor. Și sunt „n” situații de exemplificat.

Aaa… mai e și plânsul în tandem. Știți cum se numește părintele care are cel puțin doi copii? Arbitru 😁. Nu știu cum se face, dar amândouă fetele mele își doresc fix în aceeași secundă ceașca albastră cu o toartă lipsă pe care am fost la un pas s-o arunc de „n” ori. Și nu știu ce m-a împiedicat. Poate dacă o aruncam nu mai eram nevoită să aud „sirenele” pornite la volum maxim pentru 30 de minute, iar nervii mei scăpau de sârba jucată fix pe capul lor. Dar ce vorbesc? Dacă nu era ceașca albastră, sigur era păpușa fără un picior, poneiul galben, steaua de mare uitată în fundul dulapului sau o bucată de pâine pitită de Eva pe sub canapea și găsită în glorie după cine știe câte zile 🤦‍♀️.

Atenție! Această descriere succintă a vieții cu doi copii mici este relatată dintr-un punct de vedere și dintr-o experiență personală. Poate sunt mame care au nu 2, ci 3 sau 4 copii sub 4 ani care nu se ceartă niciodată, își împart jucăriile întotdeauna, nu ridică tonul, mănâncă singuri și tot din farfurie, se pun singuri la somn în camerele lor și totul e desprins dintr-o poveste. Ei, dacă sunt mămici cu astfel de experiențe, le rog din suflet să ne trimită un mesaj privat în care să ne vândă pontul „zenului”.

Buuun și acum vine întrebarea. Dacă e așa dificilă viața cu doi copii mici, merită să „te chinui” și în vacanță?

Răspunsul e un mare DA. Merită din tot sufletul.

Pentru primul zâmbet cu dinți de iepurași pe care îl văd când deschid ochii.

Pentru îmbrățișarea Clarei din fiecare dimineață cu ochii încă somnoroși.

Pentru clipele în care se joacă împreună, se caută și se iubesc.

Pentru fiecare râs din inimă și fiecare „te iubec” însoțit de cea mai pură privire. E fascinant cum copiilor li se citește această iubire infinită în ochișori.

Pentru fiecare picioruș care se retrage timid când apa mării îl atinge pentru prima dată, iar ochișorii te caută întrebători. „Ce s-a întâmplat, mami?” ar spune glasul omulețului care n-are niciun metru încă. Zâmbești, explici, încurajezi și pozezi momentele care îți rămân adânc întipărite în suflet.

Pentru toate „de ce-urile” care nu-ți lasă mintea să se plafoneze și pentru toate mutrițele mirate și zâmbetele largi pe care le aștern pe chip noutățile abia aflate.

Pentru fericirea pe care o vezi în ochii lor când sar pe patul cu așternuturi imaculate din hotel și curiozitatea cu care descoperă fiecare locușor nou.

Pentru galopul inimioarelor când văd pentru prima dată marea și se lipesc de tine cu pielea umedă și sărată.

Pentru că niciun lucru material din lumea aceasta nu poate înlocui amintirile pe care le construiești alături de copiii tăi, alături de familia ta. Emoțiile pe care le-ai simțit, mirosul lor de mogâldețe bine unse cu cremă, mânuțele cu degete mici, piciorușele pufoase, obrăjorii atât de buni de pupat.

Pentru că nicio dragoste din lume nu îți va oferi împlinirea pe care ți-o oferă iubirea pe care le-o porți copiilor tăi.

Aș continua la infinit, iar voi, dragi mămici o puteți face pentru că știu că simțim la fel, trăim la fel, vorba cântecului.

Melia Sunny Beach, păzea că venim! Cum am ales destinația de vacanță

Melia Sunny Beach, păzea că venim! Cu doi copii mici pe litoralul bulgăresc. Cum am ales destinația de vacanță | Demamici.ro

Când te pornești la drum cu doi copii mici nu sunt multe compromisuri pe care le poți face în materie de condiții. Pentru noi este foarte important ca destinațiile de vacanță să corespundă așteptărilor, motiv pentru care colaborăm pentru al treilea an consecutiv cu Travel Planner. Au deja „buletin” în ce ține de turism, iar în cei 14 ani de experiență și-au cizelat serviciile focusându-se pe satisfacția clientului. Au un dar în a-i face pe oameni să se întoarcă la ei, iar acest lucru se întâmplă pentru că sunt profesioniști și pentru că le pasă cu adevărat de oameni.

Apelăm la serviciile lor cu toată încrederea și vă recomandăm și vouă s-o faceți. Sistemul online de rezervare al vacanței este foarte simplu. Durează doar câteva minute să completezi formularul pe site. În scurt timp primești mail de confirmare al rezervării, iar la câteva ore distanță un operator te sună pentru confirmarea telefonică, verificarea datelor și oferirea de informații suplimentare. Pe lângă ușurința cu care se face comunicarea, pe site-ul Travel Planner găsiți cele mai bune oferte de pe litoralul bulgăresc pentru o selecție bine pusă la punct de hoteluri și oferte pentru toate buzunarele (3, 4 sau 5 stele cu demipensiune, all inclusive sau ultra all-inclusive). În cei trei ani am fost în multe locații recomandate de agenția de turism și nu ni s-a întâmplat niciodată să fim dezamăgiți de hotelurile primite ca recomandare. Motiv pentru care și în această vară vom merge „pe mâna lor”. Pe 28.06.2022 începe vacanța noastră la Melia Sunny Beach 🥳.

Distanța, unul dintre motivele pentru care am optat pentru litoralul bulgăresc

În urmă cu câteva luni ni s-a confirmat că Eva (fetița cea mică de 1 an și 4 luni) are rău de mașină. Cu tot cu picături împotriva răului de mișcare, la un drum de 300 de km a vomitat de 5 ori. Asta așa, ca să vă faceți o idee la ce ne referim prin rău de mișcare 😵. Așadar, pentru noi, litoralul bulgăresc este o opțiune foarte bună pentru că este aproape. Vom merge în Sunny Beach, una dintre cele mai animate și mai mari stațiuni de pe litoralul bulgăresc, situată la 95 km de Varna. Din București se ajunge în aproximativ cinci ore jumătate, distanța fiind de aproximativ 320 km. Am povestit foarte multe lucruri interesante despre principalele atracții turistice din Sunny Beach în acest articol. Vă invităm să-l citiți, mai ales dacă optați pentru o vacanță în familie, împreună cu cei mici.

Melia Sunny Beach, locație care se regăsește în top 10 cele mai bune hoteluri pentru familii cu copii în Bulgaria

După ce am primit recomandarea din partea Travel Planner, am făcut un research extins, așa cum numai o mamă știe să facă când vine vorba despre fericirea „puilor” 🙈. Am adunat informații din toate sursele posibile și am decis să le las scrise aici pentru a vă ușura și vouă munca dacă aveți în vedere o eventuală vizită/ vacanță/ popas/ la Melia. Hotelul Melia Sunny Beach (fostul Iberostar) este situat la 500 de metri de centrul stațiunii Sunny Beach, la 70 de metri de plaja publică și la 250 de metri de plaja privată, amenajată cu șezlonguri și umbrele. Din informațiile adunate se pare că plaja hotelului nu este chiar pe malul apei, ci mai în spate (în Sunny Beach plajele sunt foarte late, așadar distanța până la intrarea în apă poate fi destul de mare). Partea bună este că există un bar pe plajă cu gustări, băuturi, dar și toaletă pentru clienți.

Melia Sunny Beach, păzea că venim! Cu doi copii mici pe litoralul bulgăresc. Cum am ales destinația de vacanță | Demamici.ro

Hotelul a fost renovat în 2019, iar camerele sunt spațioase și confortabile, potrivite chiar și pentru familii numeroase. În toate review-urile pe care le-am citit serviciile de masă din această locație sunt lăudate. Pe lângă restaurantul principal se mai găsesc și alte două restaurante a la carte și patru baruri. Pentru bebeluși se găsesc variante bune de mâncare (legume la abur/ fierte), carne mai puțin condimentată, iaurturi, fructe (informații de la alte mămici care și-au petrecut vacanțele la acest hotel). Având un bebeluș de 1 an și 4 luni suntem atenți la alimentație astfel încât să îi oferim variante cât mai sănătoase și potrivite. La întoarcerea din vacanță voi realiza un review detaliat despre condițiile de la acest hotel și vă voi exemplifica variante de meniuri potrivite pentru copii.

În ceea ce privește activitatea copiilor (pentru că vrem să-i ținem ocupați și fericiți, nu-i așa? 😉) se pare că Melia stă foarte bine la capitolul programe de animație atât pentru adulți, cât și pentru copii. În fiecare seară sunt spectacole și se pot practica diverse sporturi în incinta hotelului (unele sunt incluse în prețul pachetului, altele sunt contra-cost). Când soarele arde prea tare, iar orele nu sunt potrivite pentru plajă, copiii își pot petrece timpul la joacă la Mini club (4-8 ani), Maxi Club (8-12 ani) sau Teen Club (12+ ani).

Melia Sunny Beach, păzea că venim! Cu doi copii mici pe litoralul bulgăresc. Cum am ales destinația de vacanță | Demamici.ro

De asemenea, în incinta complexului hotelier se află trei piscine exterioare (unele mămici au menționat că apa ar fi cam rece. Așteptăm și noi să ajungem să confirmăm sau să infirmăm această informație. Să vedem ce înseamnă rece 🧐), toate cu secțiune pentru copii, iar două dintre ele sunt dotate cu tobogane pentru cei mici. Există și un mini parc acvatic în care cei mici se pot zbengui până la scăderea nivelului de energie și creșterea apetitului. Doamne ajută la cât mai puține mofturi la mâncare 🙏🏻!

Parcarea costă 10 leva/ zi, iar „gurile rele” spun că ar fi insuficientă în full sezon. Mergem „în inspecție” și promitem să venim la voi „cu pâra” 😜. Vom prezenta cele mai importante detalii, obiectiv, așa cum v-am obișnuit și în articolele din anii trecuți, cu plusuri și minusuri. Scopul nostru este să venim în sprijinul vostru, astfel încât prin ochii noștri să vă puteți contura o părere cât mai clară despre locația de vacanță și să puteți analiza dacă se pliază sau nu pe așteptările voastre. Până ne întoarcem din vacanță și punem la punct review-ul detaliat, poate ne întâlnim chiar la locație, să o „bârfim” pe îndelete la un pahar cu vin/ apă sau la o tură de alergat după copii 😆. Încă puteți profita de ofertele de pe Travel Planner la acest hotel.

  • 20% reducere între 30.06 – 10.07, min o noapte/ până la 08.07
  • 15% reducere între 20.06 – 29.06, min o noapte/ până la 28.06
  • 10% reducere între 11.07 – 11.09, min o noapte/ până la 09.09

Dacă nu ați făcut-o deja, dați-le un like paginii de Facebook. Pe lângă faptul că-l merită din plin, vă vor apărea în feed ofertele speciale, multe concursuri și update-uri utile despre condiții de călătorie. Mare atenție, însă! Imaginile și super prețurile îți vor face maaaare poftă de ducă și cu greu vă veți putea abține. Spun din experiență 😁.

Melia Sunny Beach, păzea că venim! Cu doi copii mici pe litoralul bulgăresc. Cum am ales destinația de vacanță | Demamici.ro

Lanțul hotelier SOL Melia, specializat pe vacanțele în familie. Alte hoteluri SOL Melia de pe litoralul bulgăresc

Sistemul de all inclusive oferit în SOL Melia este dedicat familiilor cu copii. Grupul hotelier aparține de lanțul internațional Melia Hotels (unul dintre cele mai mari 20 de lanțuri hoteliere din lume). Pe litoralul bulgăresc se găsesc șapte hoteluri din acest lanț, în stațiunile Nisipurile de Aur, Obzor, Nessebar și Sunny Beach. Fiind orientate spre îndeplinirea nevoilor familiilor cu copii, hotelurile SOL Melia pun accentul pe mâncare, astfel încât meniul bufetului suedez este unul diversificat și adaptat nevoilor celor mici. Spre deosebire de alte locații, hotelurile din acest lanț abundă în facilități pentru copii. Vorbim aici despre piscine, tobogane, cluburi în care cei mici își pot consuma energia, diverse sporturi, dar și spectacole colorate care să contribuie la crearea celor mai frumoase amintiri.

Care sunt hotelurile SOL Melia de pe litoralul bulgăresc:

  • Hotelul Melia Grand Hermitage, Nisipurile de Aur – hotel de 5 stele, primul deschis în lanțul SOL Melia. Situat la înălțime, pe o colină plină cu verdeață, locația este una impunătoare și vizibilă din orice punct al stațiunii Nisipurile de Aur. Camerele, cu o super vedere la mare, sunt printre cele mai spațioase de pe litoralul bulgăresc. Pentru a profita la maximum de experiența la acest hotel, puteți alege pachetul „The Level”. Dacă vă doriți o vacanță plină de relaxare, acest hotel este o variantă demnă de luat în calcul. Centrul SPA & Wellness YHI este unul dintre cele mai mari SPA-uri din Nisipurile de Aur.

🔆 15% reducere între 20.06 – 15.07, min o noapte/ până la 14.07 👉🏻 Vezi toate ofertele direct pe site

Melia Grand Hermitage Nisipurile de Aur

  • Hotelul Melia Sunny Beach din Sunny Beach – cel descris anterior pe care l-am ales pentru vacanța de anul acesta.
  • Hotelul SOL Nessebar Resort (Bay), Nessebar – hotel de 4 stele, situat în apropiere de orașul vechi Nessebar. Hotelul este foarte apreciat de familiile cu copii datorită camerelor spațioase, mai ales cele de tip family rooms. În plus, în cadrul complexului SOL Nessebar se află un aqua park impresionant. Atmosfera din complex este una animată, iar turiștii care au ales să-și petreacă vacanța în această locație o recomandă în proporție de 94%.

🔆 15% reducere între 20.06 – 24.06, min 3 nopți/ până la 22.06
🔆 15% reducere între 25.06 – 30.06, min 3 nopti/ până la 22.06
🔆 15% reducere între 01.07 – 15.07, min o noapte/ până la 14.07 

👉🏻 Vezi toate ofertele direct pe site

Hotelul SOL Nessebar Resort (Bay), Nessebar

  • Hotelul SOL Nessebar Palace, Nessebar – este hotelul de 5 stele din complexul SOL Nessebar. Totul este aranjat astfel încât turiștii să se bucure de o vacanță confortabilă și reușită în sistem all inclusive. Camerele sunt foarte spațioase, băile mari, serviciile de masă sunt ireproșabile, iar piscinele și aqua park-ul îi încântă la maximum atât pe adulți, cât și pe cei mici.

🔆 25% reducere între 25.06 – 30.06, min 3 nopți/ până la 29.06
🔆 25% reducere între 01.07 – 15.07, min 3 nopți/ până la 14.07
🔆 20% reducere între 16.07 – 24.07, min o noapte/ până la 15.07 

👉🏻 Vezi toate ofertele direct pe site

Hotelul SOL Nessebar Palace, Nessebar

  • Hotelul SOL Nessebar Resort (Mare), Nessebar – este cel de-al doilea hotel de 4 stele din complexul SOL Nessebar, situat la 100 m de plajă, dar mai aproape de aqua park, la doar 30 m. Structurat asemănător cu celelalte locații din resort, acest hotel oferă camere spațioase, potrivite pentru familiile cu copii, dar nu numai.

🔆 15% reducere între 20.06 – 24.06, min o noapte/ până la 23.06
🔆 15% reducere între 25.06 – 30.06, min 3 nopți/ până la 28.06
🔆 15% reducere între 01.07 – 15.07, min o noapte/ până la 14.07

👉🏻 Vezi toate ofertele direct pe site

Hotelul SOL Nessebar Resort (Mare), Nessebar

  • Hotelul SOL Luna Bay, Obzor – este „perla” lanțului hotelier SOL Melia. Trei ani la rând a fost listat printre cele mai bune 99 de hoteluri din lume, primind premiul pentru cel mai popular hotel din Bulgaria. SOL Luna Bay este situat direct pe plajă, în Obzor. Copiii se pot bucura de aqua park, programe speciale de animație și mini disco. La fel ca în cazul hotelurilor înrudite din lanțul hotelier spaniol, locația beneficiază de camere foarte spațioase, frumos mobilate, cu vederi spectaculoase.

🔆 20% reducere între 20.06 – 24.06, min o noapte/ până la 23.06
🔆 15% reducere între 01.07 – 17.07, min o noapte/ până la 15.07
🔆 10% reducere între 12.08 – 15.10, min o noapte/ până la 30.09 

👉🏻 Vezi toate ofertele direct pe site

Hotelul SOL Luna Bay, Obzor

Vezi și: La mare cu un bebeluș și un copil de trei ani. Alegerea perfectă: HVD Clubhotel Miramar, locație de top pentru familiile cu copii. Review complet | Demamici.ro

Vezi si: Cu un toddler și un bebe de 5 luni, vacanță în Obzor, Bulgaria. Am ales HVD Clubhotel Miramar | Demamici.ro

Vezi si: White Lagoon 4*, o destinație de vacanță în care ne-am întoarce cu plăcere. Review detaliat despre resortul din Kavarna, Bulgaria | Demamici.roVacanță cu copii la White Lagoon, Bulgaria! Criteriile după care am selectat destinația de concediu | Demamici.ro

Vezi si: Impresii despre Hotel Kaliakra Albena 4* după o vacanță cu un copil mic. Review detaliat | Demamici.ro

Vezi si: Vacanță cu copii. Activități de făcut în Sunny Beach și impresii despre DIT Majestic Beach Resort | Demamici.ro