Studiu: Cat de importanta este prezenta tatalui in viata copilului | Demamici.ro

Studiu: Cat de importanta este prezenta tatalui in viata copilului | Demamici.ro

Pana de curand, prezenta tatalui in viata copilului era de multe ori trecuta in plan secund.
Tatal, vazut ca stalp al familiei, era cel care mergea la munca si sustinea familia, in timp ce mama statea acasa cu copiii.

Mai mult, acum cateva decenii, barbatii nu aveau voie nici macar sa stea alaturi de sotiile lor cand intrau in travaliu. Prezenta in sala de nasteri era exclusa.

Multa vreme, factorul emotional venit din partea tatalui a fost ignorat.
Insa noi studii contrazic acum acest tip de mentalitatea si pun mai mult accent pe prezenta tatalui in viata copilului.

Cat de importanta este prezenta tatalui in viata copilului

De ce este important ca bebelusul sa intre in contact cu tatal in primele ore de viata

Studiile au aratat cat de importanta este prezenta tatalui atunci cand intampina venirea pe lume a copilului.

Astfel, copiii care au parte de contact cu tatii lor, inca din primele ore de la nastere, vor fi mai linistiti, vor plange mai putin si nu vor intampina mari probleme cu somnul in timpul noptii.

La nivel de subconstient, copilul se simte mult mai in siguranta cand vine pe aceasta lume, atunci cand are parte de afectiunea ambilor parinti.

In timp ce mama se va recupera dupa nastere, este indicat ca tatal sa vegheze asupra bebelusului, sa petreaca timp cu el, sa il mangaie, in loc sa fie lasat singur in patut ore in sir.

Cat de importanta este prezenta tatalui in viata copilului

Un schimb emotional sanatos intre copil si ambii parinti il va ajuta si mai tarziu in viata. Copilul va prezenta mai putine probleme de comportament, o sanatate emotionala mai buna si inclusiv performante scolare.

Prezenta tatalui in viata copilului. Sfaturi si sugestii

Chiar daca copilul va fi tentat sa alerge in bratele mamei atunci cand plange, este important de retinut ca si tatal are rolul lui bine definit.

Lipsa afectiunii din partea tatalui poate duce la multe complexe ale copilului, indiferent daca este fetita sau baietel.

In timp ce mama asigura factorul emotional, tatal poate avea un rol important in jocul cu copilul. El se mai poate implica in educatia lui: sa-i citeasca povesti, sa il ajute la teme sau sa participe impreuna la activitati in aer liber.