Un medic isi vede fiul printr-un geam, inainte sa se intoarca la pacientii infectati cu coronavirus | Demamici.ro

Un medic isi vede fiul printr-un geam, inainte sa se intoarca la pacientii infectati cu coronavirus | Demamici.ro

Un medic isi vede fiul printr-un geam, inainte sa se intoarca la pacientii infectati cu coronavirus. Este povestea emotionanta a unui medic rezident din Arkansas, Statele Unite ale Americii, care exprima cel mai bine efortul pe care il fac cadrele medicale de pretutindeni, in lupta cu COVID-19.

Aflati la datorie, cu riscul de a se infecta si ei, spitalul le-a devenit acum casa multor cadre medicale. Dorul de familie este mare, insa sanatatea celor dragi e mai importanta.

Din acest motiv, multi medici au ales sa se izoleze de oamenii dragi de acasa, pe durata pandemiei de coronavirus.

Este si cazul doctorului Jared Burks din Statele Unite ale Americii, a carui poveste a devenit virala, dupa ce medicul rezident a impartasit o fotografie emotionanta pe internet.

Potrivit cnn.com, Jared Burks s-a ocupat intensiv de cazurile de coronavirus, inca de la sosirea primului pacient la spitalul in care lucra. In acel moment, el si-a luat angajamentul sa se izoleze de sotie si copil, pentru a nu exista niciun risc de transmitere a virusului.

Dupa 2 saptamani, Jared a facut o vizita surpriza acasa, insa, asemenea unui strain, nu a trecut de usa de sticla de la intrare. Desi abia astepta sa isi tina copilul in brate, cu lacrimi in ochi, a ramas la usa.

Baietelul lui a fugit imediat catre tatal lui si, desi era prea mic sa inteleaga de ce nu isi poate imbratisa acum tatal, micutul si-a apropiat manutele de sticla geamului.

Un medic isi "imbratiseaza" fiul printr-un geam de sticla, inainte sa se intoarca la pacientii infectati cu coronavirus |Demamici.ro

Un medic isi vede fiul printr-un geam, inainte sa se intoarca la pacientii infectati cu coronavirus

„Imediat ce si-a vazut tatal, a fugit direct spre usa. S-a apropiat de geam pentru ca voia sa il imbratiseze, sa fie tinut in brate. A fost sfasietor pentru mine sa vad intreaga scena.

M-a emotionat complet. Este foarte greu. Insa oricat de greu ne este tuturor, sper ca oamenii sa inteleaga cat de important este acum sa stea in case”, a povestit Allysa, mama baietelului si sotia medicului rezident.

Vezi si: Povestea Alinei, medic in prima linie. Si-a lasat fetita de 3 ani pentru a-si ajuta colegii din Suceava | Demamici.ro

Dr. Mihai Craiu, sfaturi pentru parinti in contextul pandemiei de coronavirus

Mihai Craiu, sfaturi pentru parinti

In acest context al imbolnavirilor care se inmultesc de la o ora la alta si in Romania, medicul pediatru Mihai Craiu sfatuieste parintii sa nu-si duca copiii la bunici intrucat acestia fac parte din categoria cea mai afectata de noua boala.

Spre deosebire de seniori, copiii sunt in siguranta intrucat fac forme usoare ale bolii. Rata imbolnavirilor in randul minorilor este extrem de scazuta.

Principalele sfaturi propuse de dr. Mihai Craiu:

  • Sunt în siguranță copiii noștri, chiar dacă fac boala. Formele de boală descrise de medicii chinezi, deși zgomotoase, au evoluat mult mai puțin grav decat la adulții.
  • MORALA – acum când sunt înschise școlile, NU lăsați copiii în grijă la bunici.
  • COVID-19 are contagiozitate maximă cu 1 zi inainte să apară simptomele, deci nu e bine să expunem seniorii unor riscuri ce nu pot fi anticipate.

Vezi si: Salvatorul copiilor siamezi, uniti in zona craniului, a murit din cauza coronavirusului | Demamici.ro