Povestea Alinei, medic in prima linie. Si-a lasat fetita de 3 ani pentru a-si ajuta colegii din Suceava | Demamici.ro

Povestea Alinei, medic in prima linie. Si-a lasat fetita de 3 ani pentru a-si ajuta colegii din Suceava | Demamici.ro

Povestea Alinei, medic in prima linie. Si-a lasat fetita de 3 ani pentru a-si ajuta colegii din Suceava. Alina nu a putut ramane indiferenta in fata situatiei tragice cu care se confrunta Suceava, judetul care s-a transformat in cel mai mare focar de coronavirus din Romania.

Medic rezident in Iasi, Alina a aflat ca in Suceava este mare nevoie de cadre medicale. Nu a stat pe ganduri. Si-a lasat acasa sotul si fetita de 3 ani si a plecat in Suceava, locul in care s-a nascut, pentru a lupta cot la cot alaturi de putinii medici care au mai ramas acolo.

„În seara zilei de 23 martie, Alina, medic rezident în Iași, era acasă, împreună cu soțul și fetița ei de 3 ani și jumătate.

Tocmai ieșise din gardă, dar încă mai avea energie să se joace cu copilul. La un moment dat a primit un mesaj pe telefon: „În județul Suceava sunt probleme mari! E nevoie urgent de personal medical, medici, asistente!.. „

Alina, născută în Suceava, și-a privit copilul apoi i-a spus soțului:

– E nevoie urgentă de medici în județul meu, în Suceava. Plec acolo, nu pot să-mi las sucevenii la greu!

– Ai grijă de tine, noi te așteptăm acasă!

În jumătate de oră, Alina era deja pe drum. Știa că în seara aceea nu putea să intre în serviciu pentru că nu trecuseră 12 ore de la ultima tură, dar a doua zi la prima oră era la spitalul din Rădăuți.

Timp de trei zile a primit și asistat persoane cu simptome de infecție cu Covid-19. La un moment dat ea însăși a prezentat simptome specifice. Din fericire, testul nu a confirmat prezența virusului.

În aceste zile, îi ajută pe colegii de la UPU Suceava. Ieri dimineață, însă, a trebuit să meargă să preia un caz de la Iași. Și-a sunat soțul, ca de obicei, să vadă dacă totul e bine acasă. Însă a avut parte de o surpriză! Soțul și fetița veniseră aproape de spital să o vadă pentru câteva momente. Emoția a fost copleșitoare… „

Povestea Alinei, medic in prima linie. Si-a lasat fetita de 3 ani pentru a-si ajuta colegii din Suceava | Demamici.ro

Vezi si: Marturia emotionanta a unei mame medic, implicata in lupta cu COVID-19: „M-a durut inima!” | Demamici.ro

Povestea Alinei, medic in prima linie. Si-a lasat fetita de 3 ani pentru a-si ajuta colegii din Suceava. Alina uitase de ziua ei de nastere

Povestea Alinei, medic in prima linie. Implicata in lupta cu coronavirusul, Alina uitase ce zi e. Uitase complet ca in urma cu doua zile a fost ziua ei de nastere. Sotul si fetita si-au amintit si au surprins-o pe tanara mamica.

Au aflat ca Alina a fost nevoita sa se intoarca in Iasi, pentru un caz, si s-au apropiat mult de locul in care se afla ea. Micuta nu si-a putut strange mama in brate, dar i-a spus „la multi ani” si i-a spus ca o asteapta acasa.

„- Îmi pare rău că nu pot să vă strâng în brațe, dar vă rog să aveți grijă de voi, vă iubesc mult!

– Mami, am venit să-ți spunem LA MULȚI ANI! Te așteptăm să vii repede acasă!

Cât a durat drumul de întoarcere spre Suceava, pe chipul Alinei au curs lacrimi. Lacrimi pe care numai o mamă care nu-și poate strânge copilul în brațe fiecare în zi le poate înțelege. Uitase și că acum două zile a fost ziua ei, dar a primit cel mai frumos cadou.

Alina, povestea ta ne-a impresionat enorm și-ți recunoaștem că lacrimile tale sunt și ale noastre!

Știm că lângă tine mai sunt și alți medici și asistente care au plecat la Suceava pentru a ajuta, lăsând acasă o parte din sufletul lor.

În fața voastră, a tuturor, ne înclinăm cu respect și VĂ MULȚUMIM DIN TOATĂ INIMA PENTRU TOT CEEA CE FACEȚI!”

Vezi si: Dr. Mihai Craiu trage un semnal de alarma in contextul in care italienii le-au permis parintilor sa-si scoata copiii afara | Demamici.ro