Marturia emotionanta a unei mame medic, implicata in lupta cu COVID-19: „M-a durut inima!” | Demamici.ro

Marturia emotionanta a unei mame doctor, implicata in lupta cu COVID-19:

Marturia emotionanta a unei mame medic: „M-a durut inima!” Viviana s-a intors la munca dupa concediul de crestere a copilului. Dupa doar 3 luni petrecute alaturi de baietelul ei, cadrul medical s-a intors in unitatea sanitara de care apartine pentru a lupta impotriva coronavirusului.

Si-a pus echipamentul de protectie, a primit instructiunile si a inceput sa-si faca meseria. Inainte de a fi cadru medical, Viviana este mama. A descoperit recent puterea si dragostea nemarginita pentru faptura pe care a adus-o pe lume.

Marturia emotionanta a unei mame doctor, implicata in lupta cu COVID-19: "M-a durut inima!" | Demamici.ro

Ca proaspata mamica, Viviana a inceput sa empatizeze si mai mult cu mamicile, iar cazul unei femei care se chinuia sa respire si plangea dupa fetita ei de 10 luni a rascolit-o profund.

Vezi si: Fetita de 2 luni, conectata la ventilator, dupa ce a fost diagnosticata cu COVID-19 | Demamici.ro

Marturia emotionanta a unei mame medic: „M-a durut inima!”

„Astazi a fost prima zi de munca dupa concediul de crestere a copilului si nimic nu avea sa ma pregateasca pentru caruselul de emotii pe care aveam sa le simt. Mi s-a dat o masca n95 sa o port toata ziua si mi s-a spus ca pot sa intru in saloanele pacientilor mei de 3 ori pe zi si ca ar trebui sa reduc la minimum utilizae PPE (n.r. – echipamente de protectie: halate, manusi, masca, protectie oculara).

Marturia emotionanta a unei mame doctor, implicata in lupta cu COVID-19: "M-a durut inima!" | Demamici.ro

Asta e aproape imposibil in sectia de Terapie Intensiva. Am fost norocoasa sa gasesc ultima pereche de ochelari de protectie pe care o voi folosi in urmatoarele saptamani.

Asa cum ma asteptam, toti pacientii mei sunt pozitivi pentru coronavirus. In orice caz, nimic nu m-a pregatit sa fiu nevoita sa ingrijesc o tanara mama care se chinuie sa respire si care plange dupa fetita de 10 luni pe care a lasat-o acasa. Femeia asta e singura, in suferinta si speriata. Ca mama, m-a durut inima si m-am gandit cum ar fi sa nu pot sa ma intorc la fiul meu acasa, sa il tin in brate in fiecare seara.

Marturia emotionanta a unei mame medic, implicata in lupta cu COVID-19: "M-a durut inima!" | Demamici.ro

Sunt norocoasa ca am putut sa pompez lapte de doua ori astazi, insa mi-e frica sa-i dau laptele, mi-e frica sa-mi expun fiul de 3 luni virusului.

Lucrurile sunt infricosatoare acum, dar ce se va intampla intr-o saptamana cand nu vom mai avea echipamente, consumabile? Este o perioada infricosatoare pentru toata lumea.

Va rog sa va rugati pentru pacienti si pentru personalul din spitale care lupta zi si noapte cu acest virus. Ce e cel mai important e sa stati acasa si sa pastrazi o igiena foarte buna a mainilor. Acum, mai mult ca niciodata, trebuie sa fim uniti si sa ne ajutam reciproc.”

Vezi si: Ce se intampla cu copiii daca ambii parinti sunt spitalizati din cauza COVID-19. „Protectia copilului” nu ia copiii nimanui | Demamici.ro

Vezi si: Baietel de 5 ani, diagnosticat cu COVID-19. Marturisirile mamei: „Ma intreba daca va muri!” | Demamici.ro