Un băiețel de 6 ani din Văleni s-a înecat la scăldat. Mama a vrut să-l salveze, dar a scăpat-o pe sora mai mică de 7 luni în apă | Demamici.ro

Un băiețel de 6 ani din Văleni s-a înecat la scăldat. Mama a vrut să-l salveze, dar a scăpat-o pe sora mai mică de 7 luni în apă

Un băiețel de 6 ani din Văleni s-a înecat la scăldat. Mama a vrut să-l salveze, dar a scăpat-o pe sora mai mică de 7 luni în apă. Un băiețel de 6 ani a murit sub ochii îngroziți ai părinților.

Tragedia de la Văleni, județul Olt, a lăsat o familie îndoliată.

Copilul se afla cu toată familia la scăldat, printre care și surorile lui, de 7 luni, respectiv, 9 ani. Întreaga familie ieșise la scăldat într-o zonă unde știa că apa este mică, pentru a se mai răcori.

Din nefericire, băiețelul de 6 ani a fost luat de curenți, iar părinții nu l-au mai putut salva, potrivit observatornews.ro.

Copilul a murit înecat în apele râului Vedea, care traversează localitatea, iar totul s-a întâmplat extrem de rapid. Mama băiatului s-a speriat când nu și-a mai văzut copilul în apă și, în încercarea de a-și salva fiul, a scăpat-o pe copila de 7 luni în apă, pe care o ținea în brațe.

Din fericire, micuța a fost scoasă imediat din apă, iar viața nu i-a fost pusă în pericol.

Un băiețel de 6 ani din Văleni s-a înecat la scăldat. Copilul a fost scos din apă abia după câteva zeci de minute

Localnicii au intervenit și copilul a fost scos din apă, însă nu a mai putut fi salvat. La sosirea echipajului SMURD, victimei i s-au făcut mai multe manevre de resuscitare, dar nu s-a mai putut face nimic. Decesul a fost declarat după o oră și jumătate.

„În jurul orei 18:00, în dispeceratul 112, a fost primit un apel prin care se solicita intervenția la salvarea unui copil de 6 ani, care se afla, împreună cu părinții și cele două surori, la scăldat pe raza comunei Văleni și s-ar fi înecat într-un moment de neatenție al familiei, în râul Vedea.

La fața locului s-au deplasat echipajul de scafandri și un echipaj SMURD de la ISU Olt, o ambulanță de la Serviciul de Ambulanță Olt, în sprijin acționând și elicopterul SMURD de la Craiova, care a declarat decesul băiatului după o oră și jumătate de resuscitare.

Din apă, acesta a fost scos de localnici după mai bine de o jumătate de oră din momentul în care nu a mai ieșit la suprafață. Scafandrii au fost întorși din drum, însă la fața locului au ajuns celelalte forțe”, a declarat pentru evenimentdeolt.ro Dan Țolu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Fetița de 7 luni a familiei a fost și ea transportată la spital, din cauză că aspirase apă în momentul în care a căzut în apă. Micuța a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Slatina, unde i-a fost acordat primul ajutor medical.

Vezi si: Un tata a sarit un gard de 1,5 metri pentru a-si salva fiul de la inec VIDEO | Demamici.ro

Vezi si: Un copil de trei ani din Vaslui, în stop cardio-respirator după ce și-a prins capul într-un gard | Demamici.ro