Tragedie în vacanța din Turcia. Un băiețel a murit înecat în piscină, după ce părinții nu i-au văzut semnele disperate de ajutor | Demamici.ro

Tragedie în vacanța din Turcia. Un băiețel a murit înecat în piscină, după ce părinții nu i-au văzut semnele disperate de ajutor

Tragedie în vacanța din Turcia. Un băiețel a murit înecat în piscină, după ce părinții nu i-au văzut semnele disperate de ajutor. Tragedie de proporții pentru o familie, în Turcia. Copilul lor în vârstă de 8 ani a murit înecat în piscină, la câțiva metri de ei. Aceștia nu au observat că micuțul lor le făcea semne disperate din apă, în timp ce apa îl trăgea la fund.

Întâmplarea tragică s-a petrecut la o piscină în aer liber din cartierul Șehzadeler din Manisa, Turcia. Micuțul Yusuf Asaf Tiktas se afla cu părinții la piscină, într-o zi în care ar fi trebuit să se bucure de o mică relaxare și de vremea frumoasă.

Imaginile de pe camerele de supraveghere suprind momentul în care copilul s-a aventurat către unul dintre tobogane, iar la final, alunecă în apa adâncă de unde nu mai reușește să iasă la suprafață.

Preț de mai bine de un minut, Yusuf s-a luptat să se ridice la suprafață, însă din nefericire, nici părinții și nici alți oameni care stăteau relaxați în zona de șezlonguri nu l-au observat.
Copilul s-a zbătut până în ultima clipă pentru propria viață și a făcut semne disperate din brațe, pentru a fi observat.

Într-un final, părinții săi și-au dat seama că ceva nu este în regulă și au sărit să-l scoată repede din piscină.

Copilul a fost dus de urgență la spitalul universitar Hafsa Sultan Celal Bayar, unde a fost plasat pe Terapie Intensivă. Din păcate, micuțul Yusuf a murit câteva zile mai târziu, pe patul de spital.

Copiii mor prin inecare in mod silentios

In foarte multe cazuri de deces prin inec la cei mici, parintii sunt in preajma, la cativa pasi, insa nu au idee ca acestia mor langa ei.

Iar motivul il constituie faptul ca nu stiu exact la ce sa se uite, pentru ca acestia considera ca inecul este violent si galagios.

„Noul salvamar a sărit de pe ponton direct în apă, îmbrăcat fiind. Avea privirea aţintită direct către victimă şi înota către un cuplu care se afla în raza lui. «Cred că are impresia că te îneci», îi spune soţul soţiei sale.

Cei doi se stropiseră şi se jucaseră în apă, ţipând, iar acum stăteau într-un loc în care apa le ajungea până la bărbie. «Suntem bine, ce naiba face?», se miră soţia, uitându-se la salvamarul care înota direct către ei cu viteză.

«Suntem bine», ţipă soţul către salvamar, încercând să-l oprească din demersul său, moment în care acesta i-a răspuns «Mişcă!», înotând printre cei doi. La nici trei metri de cei doi soţi se îneca fiica cuplului. Scoasă la suprafaţă, micuţa a izbucnit în plâns şi şi-a strigat tatăl.

Dacă îţi petreci timp în sau pe lângă apă, atunci ar trebui să ştii după ce să te uiţi. Până în momentul în care fetiţa nu a strigat după tată, odată salvată, ea nu a spus niciun cuvânt, nu a cerut ajutor.

Pentru că nu avea cum. Iar majoritatea nu ştie asta. Înecul este înşelător de liniştit. Fluturarea mâinilor, stropirea şi strigarea după ajutor în mod dramatic, aşa cum vedem la televizor, este rar întâlnită în realitate.

Dacă totul pare OK, nu fi sigur. Cel mai comun indicator că cineva se îneacă este faptul că nu arată ca şi cum s-ar îneca. Ar putea arăta ca şi cum încearcă apa. O cale să fii sigur este să întrebi dacă este bine. Dacă primeşte răspuns, înseamnă că sunt bine.

Dacă nu, ai mai puţin de 30 de secunde să faci ceva. Iar părinţii trebuie să mai ţină cont de un aspect: copiii care se joacă în apă sunt gălăgioşi. Când se face linişte, află de ce,” a scris autorul Mario Vittone.

Nu lăsați copiii nesupravegheați atunci când mergeți la piscină. O fetiță de 5 ani a rămas cu mâna blocată în scurgerea unui bazin din Mamaia

Atenție, dacă mergeți în parcuri acvatice. O fetiță de 5 ani a rămas cu mâna blocată în scurgerea unui bazin din Mamaia

Atenție, dacă mergeți în parcuri acvatice sau la piscină. O fetiță de 5 ani a rămas cu mâna blocată în scurgerea unui bazin din Mamaia. Părinții unei fetițe de 5 ani au rămas îngroziți, după ce micuța a rămas cu mâna blocată în scurgerea unei piscine din Mamaia.

Tubul de absorbție al bazinului s-a dovedit a fi un pericol pentru fetiță, care a rămas cu mâna blocată acolo. Părinții au alertat imediat serviciul de urgențe 112, în timp ce restul turiștilor au intervenit și ei și au încercat să golească bazinul cu ajutorul unor găleți.

În scurt timp, la fața locului, s-au prezentat și echipajele de prim ajutor, dar și serviciile de descarcerare. Un martor a filmat întreaga scenă de la fața locului, iar în imagini se observă cum ceilalți oameni s-au mobilizat de urgență pentru salvarea micuței.

Vezi si: Copiii mor prin inecare in mod silentios. Parintii nu-si dau seama cand se intampla totul | Demamici.ro

Vezi si: Fetiță de 2 ani, înecată în cadă, la băiță, în timp ce mama plecase după prosop: „Avea pielea rozalie, nu mai respira” | Demamici.ro