Un bebeluș a murit într-un accident cu impact frontal la Hunedoara. Bunica îl ținea în brațe | Demamici.ro

https://www.demamici.ro/bebelusul-meu-a-murit-asfixiat-in-scaunul-auto-va-rog-nu-faceti-si-voi-greseala-mea-demamici-ro/

Un bebeluș a murit într-un accident cu impact frontal la Hunedoara. Bunica îl ținea în brațe. Un bebeluș a murit în urma unui grav accident rutier în localitatea Hășdău, județul Hunedoara. Autoturismul în care copilul se afla nu a adaptat viteza corespunzătoare într-o curbă și a intrat pe contrasens, în coliziune cu alt autoturism.

Bebelușul se afla în brațele bunicii sale, atunci când șoferul autoturismului a pierdut controlul volanului, potrivit observatornews.ro.

Un bebeluș a murit într-un accident cu impact frontal la Hunedoara. Bunica îl ținea în brațe

„Un bărbat în vârstă 47 de ani, din municipiul Hunedoara, care conducea un autoturism din direcția Lunca Cernii spre Hunedoara, pe DJ687, în satul Hășdău, nu a adaptat viteza într-o curbă la dreapta, a pătruns pe contrasens și a tamponat frontal autoturismul condus din sens opus de un bărbat în vârstă de 27 de ani, din comuna Toplița.

In urma accidentului, a rezultat decesul unui minor in vârstă de un an, care se afla în brațele bunicii sale, de 44 de ani, și rănirea ușoară a unei femei de 45 de ani, din Hunedoara, pasageră in autoturismul care a produs evenimentul rutier”, informează autoritățile.

În urma accidentului în care bebelușul și-a pierdut viața, s-a întocmit un dosar penal.

Situația, însă, ar fi putut fi evitată, iar copilul ar fi avut o șansă la viață, dacă ar fi fost poziționat în mod corect în autoturism. Pentru orice călătorie cu mașina, bebelușii trebuie să fie poziționați într-un scaun auto și în niciun caz în brațe.

Un bebeluș a murit într-un accident cu impact frontal la Hunedoara. Bunica lui îl ținea în brațe

Măsuri de siguranță pentru copil. Orice părinte trebuie să le știe

Masuri de siguranta pentru copil. Orice parinte trebuie sa le stie. Topul celor mai importante masuri de siguranta pentru copil, utile in prevenirea accidentarilor. Sfaturi esentiale pentru orice parinte.

Măsuri de siguranță în masină

  • copilului ii este permis sa stea pe scaunul din dreapta doar daca inaltimea lui depaseste 130 cm.
  • scaunele pentru masina destinate copiilor sub 2 ani trebuie sa fie folosite doar cand masina se afla in miscare.
  • partea superioara a centurii trebuie sa fie pozitionata peste pieptul si umarul copilului. Cea inferioara trebuie sa fie asezata de-a lungul coapselor.
  • tineti departe de copil recipiente cu mancare sau bautura calde, care ar putea sa se verse.
  • Scoateti geaca copilului inainte de a-l pune in scaunul de masina

Vezi si: Nu folositi scaunele auto in casa. Bebelusul poate fi pus in pericol | Demamici.ro

Vezi si: „Bebelusul meu a murit asfixiat in scaunul auto. Va rog, nu faceti si voi greseala mea!” | Demamici.ro