Nu folositi scaunele auto in casa. Bebelusul poate fi pus in pericol | Demamici.ro

Nu folositi scaunele auto in casa. Bebelusul poate fi pus in pericol | Demamici.ro

Scaunele auto se pot transforma din locuri sigure in adevarate capcane ale mortii daca sunt folosite incorect, aflam dintr-un nou studiu socant.

Studiul, publicat in revista „Pediatrics”, a dezvaluit ca 11.779 de copii au murit in timp ce dormeau in scaunele de masina din 2004 pana in 2014. Studiul a scos in evidenta faptul ca decesele au survenit in momentul in care bebelusii erau lasati sa doarma in scaunele auto, dispozitivele nefiind montate in autoturisme.

Nu folositi scaunele auto in casa. Bebelusul poate fi pus in pericol

Scaunele de masina „nu sunt la fel de sigure precum un patut atunci cand copilul este in afara masinii si doarme. Exista o lipsa de constientizare (despre asta). Cred ca fiecare părinte, inclusiv eu, a fost vinovat de acest lucru o data sau de mai multe ori”, a declarat autorul studiului Dr. Jeffrey Colvin pentru Today.com.

Copii care dorm in scaunele de masina pot muri

„Chiar daca scaunele pentru copii sunt importante atunci cand se calatoreste cu copilul, este recomandat ca acesta sa NU fie lasat sa doarma in dispozitiv cand se afla in casa” a spus Rachel Mood, un alt autor al studiului.

Copiii care dorm in scaunele de masina in timp ce se afla acasa pot sa cada pe o suprafata dura sau pot aluneca pe o suprafata moale si se pot sufoca, a mai adaugat autorul studiului. Montarea incorecta a curelelor scaunului poate fi fatala si pentru nou-nascuti, spun cercetatorii.

Nu folositi scaunele auto in casa. Bebelusul poate fi pus in pericol | Demamici.ro

In timp ce autorii studiului nu au putut sa determine de ce copiii se aflau in scaunele auto atunci cand erau acasa, acestia au spus ca exista posibilitatea ca parintii sa nu-si fi permis sa achizitioneze un patut sau poate foloseau scaunul auto pentru a-l tine intr-un loc in timp ce-si faceau treburile.

Colvin a mai spus pentru Today.com ca parintii nu doresc sa-si trezeasca copiii dupa o calatorie cu masina, iar asta ar putea fi alt motiv pentru care copiii raman in scaunele auto.