Toata viata vei fi copilul meu, insa bebelusul meu, doar pentru un an | Demamici.ro

Toata viata vei fi copilul meu, insa bebelusul meu, doar pentru un an | Demamici.ro

Toata viata vei fi copilul meu, insa bebelusul meu, doar pentru un an. O poveste in care cu siguranta se vor regasi toate mamicile.

Te privesc uneori cum dormi. Esti atat de linistit, iar pieptul ti se misca usor, in timp ce respiri. Apoi fug repede in bucatarie, sa imi termin treburile, pentru ca stiu ca doar atunci cand dormi reusesc sa imi duc celelalte sarcini la bun sfarsit.

Insa gandul imi sare din nou la tine. Asa ca ma intorc in camera ta si te privesc din nou.
Imi dau seama, in timp ce ma grabesc sa fiu ocupata cu alte lucruri, ca ar trebui sa vin sa ma cuibaresc langa tine.

Pentru ca esti copilul meu toata viata, insa bebelusul meu, doar pentru un an.

Telefonul vibreaza. Primesc un nou email. Si alte cateva mesaje necitite. Imi amintesc ca sunt facturi care n-au fost platite si trebuie sa le achit pana la sfarsitul saptamanii. Pe birou sunt alte stickere cu lucruri de care trebuie urgent sa imi aduc aminte si sa le rezolv.
In timp ce mintea imi zboara la facturi, mi-am dat seama ca toate acestea sunt griji inutile. Ar trebui sa ma bucur de tine mai mult, asa cum esti acum.

Mama si bebelusul

Vezi si: Scrisoarea unei mame: „Daca ar fi sa imi aleg copilul, tot pe tine te-as alege!” | Demamici.ro

Toata viata vei fi copilul meu, insa bebelusul meu, doar pentru un an

Casa arata asemenea unui batalion de lupta. Cosul de rufe da pe dinafara, iar scutecele si biberoanele impanzesc intreaga locuinta. Ma gandesc uneori ca mi-e dor de vechea mea viata, sa imi beau cafeaua singura, in liniste, in timp ce privesc spre fereastra.

Apoi iti aud glasul. Ma trezesc din starea de visare si… se pare ca si tu te-ai trezit.
Ma indrept spre patut sa te iau in brate si tot atunci imi dau seama cat de mult ar trebui sa apreciez tot acest haos frumos pe care il traiesc.

Toata viata vei fi copilul meu, insa bebelusul meu, doar pentru un an

Oftez. Simt cum ma topesc atunci cand degetelele tale moi si incordate le strang cu putere pe ale mele, in timp ce ochisorii inca ii tii inchisi. Ma simti aproape si te linistesti. Observ un zambet pe chipul tau, de parca ai spune: „Ai venit, m-ai auzit. Esti aici, langa mine. Ma simt atat de bine cand vii langa mine.”

Sunt aici, langa tine. Mai ales acum.

Toata viata vei fi copilul meu, insa bebelusul meu, doar pentru un an. Si nimeni nu-mi va mai putea da vreodata aceasta perioada inapoi.