Primii ani de maternitate pot însemna izolare pentru mama aflată la început de drum. Top 5 moduri prin care să te împrietenești cu alte mămici | Demamici.ro

Top 5 moduri prin care să te împrietenești cu alte mămici, dacă nu ai făcut asta până acum

Primii ani de maternitate pot însemna izolare pentru mama aflată la început de drum. Oricât de pregătită crezi că ai fi pentru noua ta viață de mamă, dacă e un lucru pe care nu ți-l spune nimeni înainte, ar fi faptul că cercul tău social se închide din ce în ce mai tare.

Iar dacă ai născut cumva în perioada de dinainte sau din timpul pandemiei, sunt șanse și mai mici să-ți fi găsit tribul de mămici. Așadar, iată câteva modalități prin care și tu te poți împrieteni cu alte mămici, dacă nu ai reușit să o faci până acum.

Primii ani de maternitate pot însemna izolare pentru mama aflată la început de drum

  • Înscrie-te în asociațiile de părinți de la grădiniță

Majoritatea instituțiilor educaționale pentru copii au o asociație sau un grup de părinți care se ocupă în mod voluntar de anumite activități, organizează anumite evenimente sau acțiuni pentru cei mici, la grădiniță sau școală, atunci când este nevoie.

Astfel de grupuri de părinți obișnuiesc să se întâlnească odată la ceva timp, să se cunoască, să-și discute ideile sau să organizeze din timp o anumită acțiune.

  • Mergi mai devreme la grădiniță/ școală atunci când îți iei copilul

Pare o banalitate, însă atunci când îți aștepți copilul să iasă de la școală sau grădiniță, e una din cele mai bune modalități de a intra în discuție cu alte mămici. Nu trebuie să te simți stânjenită. Poate că și ele se simt izolate și și-ar dori să cunoască o altă mamă, cu atât mai mult dacă copiii voștri merg la aceeași școală, grădiniță sau au aceiași profesori.

  • Programează ieșirile la locul de joacă

Vezi cu cine îi place să se joace copilului tău. Cere mămicii celuilalt copil un contact/ număr de telefon și întreab-o dacă i-ar plăcea să vă mai întâlniți pentru play date și socializare. Plănuiți, uneori, în funcție de program, să ieșiți împreună la locul de joacă. Cine știe? Poate mama celui mai bun prieten al copilului tău are șanse să devină și noua ta cea mai bună prietenă.

Relațiile sociale cu alți părinți pot fi de mare ajutor. Fii deschisă în a le da de înțeles celorlalte mămică că îți dorești astfel de prietenii și poate că așa vei fi prezentată și în alte grupuri de mămici.

  • Explorează împrejurimile

Primii ani de maternitate pot însemna izolare pentru mama aflată la început de drum. În weekend e momentul ideal să faci o vizită în cel mai apropiat parc sau la un loc de joacă.

  • Înscrie-ți copilul în activități extrașcolare

Mergi cu copilul la cursuri de înot sau activități sportive și beneficiază și el, dar și tu, de pe urma unor astfel de activități. Desigur, săptămâna va deveni mai aglomerată și pentru tine și îți vei petrece ceva timp alergând după pregătitul de gustări și ajunsul la timp la cursuri, însă te vei integra și tu totodată într-un nou grup social.

Nici nu ai idee cât de ușor vei ajunge să te implici în conversații cu părinții de la astfel de activități extrașcolare.

Primii ani de maternitate pot însemna izolare pentru mama aflată la început de drum, însă maternitatea le aduce pe mame împreună

Să te împrietenești cu alte mămici e un aspect esențial din viața de mamă, chiar dacă nu este primul lucru la care te gândești atunci când îți proiectezi în gând noua ta viață, alături de un copil.
Însă odată cu timpul mi-am dat seama că maternitatea ne apropie pe noi, ca femei, în modalități de care nu ne-am fi dat seama până acum.

Viața de mamă te izolează de multe lucruri din vechea ta viață și în unele zile riști să te simți ca și cum ești singura care se confruntă cu greutățile vieții de mamă.

Să îți găsești inspirația în poveștile mămicilor din online, care vorbesc deschis despre maternitate, cu bune, cu grele, poate fi un prim pas care să te ajute să te simți mai puțin singură. Iar dacă ești suficient de norocoasă să locuiești aproape de prietenele tale din copilărie și deveniți mămici în perioade apropiate, probabil că ai deja o rețea de prietene stabilă și bine închegată.

Dar pentru acele femei care se simt departe de toată lumea, îndrăznește să ieși în lume, ca mamă, ca prietenă. În fond, cei ai de pierdut?

Vei fi surprinsă cât de diferite vor fi zilele tale de mamă atunci când îți găsești tribul, un grup de mămici pe care să te poți baza, un grup de prietene unde vei găsi mereu un sfat bun. Toată lumea are nevoie de prieteni care să-i înțeleagă și prieteni pe care să se poată baza.

Iar prietenele mămici sunt ceva special, pentru că nimic nu egalează experiența maternității.

Vezi și: Uneori, maternitatea înseamnă singurătate. Capcana în care pică multe mămici | Demamici.ro

Vezi și: Femeia care devine mamă are la fel de multă nevoie de atenție și afecțiune ca bebelușul ei | Demamici.ro