Adevaratul motiv pentru care esti atat de obosita! Maternitatea e echivalenta cu 2,5 job-uri, arata studiile | Demamici.ro

Adevaratul motiv pentru care esti atat de obosita! Maternitatea e echivalenta cu 2,5 job-uri, arata studiile | Demamici.ro

Stim cu totii ca nu exista zile libere in meseria de parinte, iar studiile recente arata cat de mult muncesc, cu adevarat, mamele. O cercetare facuta publica de Welch, care a avut ca esantion 2000 de mame din Statele Unite ale Americii cu copii intre 5 si 12 ani, a relevat faptul ca media orelor muncite de o mama, saptamanal, este de 98.

Cu alte cuvinte, a fi mama inseamna a avea 2,5 locuri de munca.

Potrivit studiului, ziua unei mame incepe in jur de ora 06:23 si se termina pe la 20:31 (in cel mai fericit caz).

„Rezultatul studiului a subliniat inca o data cat de solicitant este rolul de mama si cat de multe sarcini are de indeplinit”, a declarat Casey Lewis pentru Yahoo! News.

Cercetarea a scos in evidenta si timpul limitat pe care o mama si-l aloca siesi, zilnic. O ora si 7 minute petrece o mama facand lucruri pentru ea din cele 24 de ore ale zilei. Si asta se intampla intr-un caz fericit. 4 din 10 mame considera ca saptamanile lor sunt o insiruire de sarcini, de lucruri de facut, care nu se mai termina.

Mamicile au marturisit ca apeleaza la anumite trucuri menite sa le mai usureze din povara sarcinilor. Dintre acestea au enumerat: dusul copiilor la bunici, desenele animale, tabletele, cantecelele de pe telefon sau TV, bonele.

Este clar faptul ca mamele functioneaza la capacitate maxima in cea mai mare parte a timpului, asa ca nu e de mirare ca 72% dintre ele au marturisit ca fac eforturi supraomenesti pentru a reusi sa ofere familiei mese sanatoase.

Poate ca rezultatele studiului sunt descurajatoare, iar viitoarele mamici se vor speria cand vor auzi ca a fi mama inseamna a lucra cat pentru 2,5 job-uri, insa cele mai multe dintre mamici sustin ca merita din plin efortul. Rezultatul studiului ar trebui sa traga un semnal de alarma astfel incat mamele sa primeasca mai multa sustinere acasa, in comunitate, la locurile de munca.

sursa: Motherly

Citeste si:

BEBELUS MORT IN SPITALUL DIN TARGOVISTE! PARINTII FAC ACUZATII DE MALPRAXIS VIDEO | DEMAMICI.RO

ATENTIE LA VIROZE! BEBELUSI BOLNAVI SI MAME CHINUITE, OBLIGATE SA DOARMA CU MICUTII IN PATUTURI – IMAGINI DIN SPITAL | DEMAMICI.RO

POVESTEA BEBELUSILOR BOLNAVI, ABANDONATI IN SECTIA DE TERAPIE INTENSIVA LA MARIE CURIE. O IMBRATISARE SAU O MANGAIERE INSEAMNA TOTUL PENTRU EI. SI TU LE POTI OFERI IUBIRE, AFLA CUM