Tatăl Alexiei Tudose, mesaj către Sidonia Susanu, medicul care i-a salvat brațele fiicei sale: „Un înger printre oameni” | Demamici.ro

Tatăl Alexiei Tudose, mesaj către Sidonia Susanu, medicul care i-a salvat brațele fiicei sale: „Un înger printre oameni” | Demamici.ro

Tatăl Alexiei Tudose, mesaj emoționant către Sidonia Susanu, medicul care în frunte cu echipa ei, a reușit să replanteze brațele pierdute de adolescentă în accidentul cumplit de la Pașcani.

Alexia Tudose, o adolescentă de 15 ani, și-a pierdut brațele în urma accidentului din weekend, în care un autocar, cu 35 de persoane la bord, s-a răsturnat.
În urma impactului, fata a suferit o amputație totală de braț stâng și o amputație parțială de braț drept, traumatism cranio-cerebral, urmat de pierderea stării de conștiență, dar și plăgi contuze în partea dreaptă a feței.

Medicii din Iași au reușit minunea de a replanta brațele fetei, astfel încât, Alexia să nu rămână cu membrele amputate pentru tot restul vieții. Pentru ca acest lucru să devină posibil, echipa medicală a acționat cu rapiditate încă de la locul accidentului, iar fratele de 16 ani al victimei a fost cel care a găsit brațul surorii sale, printre fiarele autocarului.

Pentru părinții adolescentei de 15 ani, operația care s-a dovedit a fi un real succes, a fost cu adevărat un miracol.

„Băiatul meu este un erou și în acel moment a fost îngerul păzitor al surioarei lui. El a avut sângele și bărbăția să îi caute mâna surioarei lui după ce a văzut că nu o mai are. Eric Tudose, un copil de doar 16 ani (…) Sidonia Susanu. Un inger printre oameni. Cuvintele sunt prea mici pt a putea exprima și pentru a putea descrie un astfel de om. Nu știu dacă aș putea eu ca părinte să pot mulțumi îndeajuns acestui înger. Alexia are doi îngeri. Frățiorul ei: Eric Tudose și doamna doctor Sidonia Susanu, un înger de la Dumnezeu trimis din rai pentru a face rai pe pământ pentru oameni”, a declarat tatăl Alexiei.

Tatăl Alexiei, mesaj către medicul care i-a salvat brațele fiicei sale: "Nu știu dacă aș putea eu, ca părinte, să pot mulțumi îndeajuns acestui înger"

Operația Alexiei a durat 20 de ore, iar până la acest moment, medicii spun că a fost un real succes. Copila se recuperează acum în spital, a fost detubată și respiră singură. Recuperarea fetei va continua și în perioada următoare, iar medicii precizează că va avea nevoie de noi intervenții chirurgicale.

Din fericire, intervenția chirurgicală, până în acest moment, putem spune că a fost un succes. S-a reușit replantarea celor două membre, unul dintre ele amputat, celălalt devascularizat. Fetița este detubată, respiră singură. Sperăm într-o evoluție bună a copilului. Va mai avea nevoie de intervenții chirurgicale de reconstrucție ulterioară și de acoperire a defectelor cutanate, ale mâinii, ale membrului superior drept, dar noi suntem convins că evoluția ulterioară va fi cu reluarea funcționalității mâinilor, ambelor mâini superioare, în proporție de aproximativ 85%.

Va avea nevoie de un program susținut de recuperare, de kinetoterapie și fizioterapie, dar faptul că s-a putut interveni foarte repede și s-a putut revasculariza foarte repede, cât și vârsta foarte tânără a pacientei ne încurajează să sperăm evoluția va fi foarte bună” , a mai declarat Sidonia Susanu.

Vezi și: Miracol pentru Alexia Tudose, copila de 15 ani care a rămas fără brațe în urma accidentului de la Pașcani. Medicii au reușit să i le pună la loc | Demamici.ro