Alexia Tudose, fata căreia i-au fost replantate brațele, a fost externată. Mesajul emoționant transmis de Dr. Sidonia Susanu, medicul înger care i-a salvat viața | Demamici.ro

Alexia Tudose, fata căreia i-au fost replantate brațele, a fost externată. Mesajul emoționant transmis de Dr. Sidonia Susanu, medicul înger care i-a salvat viața | Demamici.ro

Alexia Tudose, fata căreia i-au fost replantate brațele, a fost externată. Iată că începutul lui 2023 o va găsi pe adolescenta acasă, în familie, înconjurată de iubire și de bine. Alexia a fost externată după două săptămâni de spitalizare și multe intervenții chirurgicale. Chiar în ultima zi din an, pe 31.12.2022, Dr. Sidonia Susanu, medicul înger care i-a salvat viața, împreună cu o întreagă echipă de cadre medicale, a făcut public un mesaj emoționant prin care mulțumește tuturor celor care au fost alături de Alexia Tudose, de familia acesteia, dar și celor care și-au arătat susținerea și admirația față de echipa medicală a Spitalului Clinic de Copii Sf Maria Iași.

Într-o postare dedicată, Dr. Sidonia Susanu a menționat numele medicilor fără de care Alexia Tudose nu ar fi avut șansa la o viață normală. Lista este lungă, fapt ce demonstrează încă o dată implicarea și dăruirea cadrelor medicale pentru soluționarea acestui caz, atât de dificil. Reamintim că intervenția chirurgicală în urma căreia brațele Alexiei au fost replantate a durat peste 20 de ore. A fost o adevărată provocare pentru medicii ieșeni, însă totul s-a terminat cu bine. Alexia Tudose își va putea folosi brațele, aproape la fel de bine ca înainte de ziua tragică a accidentului din Pașcani.

Alexia Tudose, fata căreia i-au fost replantate brațele, a fost externată. Mesajul emoționant transmis de Dr. Sidonia Susanu, medicul înger care i-a salvat viața

„La braț cu Alexia în Noul An!

Dragi prieteni,
Vă mulțumim tuturor pentru susținerea extraordinară pe care ne-ați oferit-o în ultimele două săptămâni, pentru gândurile voastre și mesajele de încurajare și apreciere!
Suntem cu toții fericiți că azi Alexia, fetița căreia i-au fost replantate brațele, a putut pleca acasă fericită la familia ei.

După un număr de 7 intervenții chirurgicale, cumulând mai bine de 50 de ore, echipa noastră a realizat singura replantare bilaterală de brațe raportată la nivelul Europei vreodată, și a doua din lume.

Aș vrea să mulțumesc tuturor colegilor care au facut parte din această minunată echipă:
Dr Mara Popescu
Dr Daniela Botez
Dr Bogdan Caba
Dr Iannis Gardikiotis
Dr Roxana Cretu
Dr Romica Rusu
Dr Andrei Ivan
Dr Lavinia Ionescu
Dr Veaceslav Cuciuc
Dr Tudor Ciobanu
Dr Dana Horobet
Dr Mimi Fermesanu
Tuturor colegilor asistenți medicali, infirmiere și brancardieri care și-au oferit profesionalismul, dedicarea și răbdarea în efortul comun de a ajuta un copil în suferință!
Tuturor vă transmit felicitările și mulțumirile mele, v-am simțit în această perioadă dedicați și uniți ca într-o singură ființă!

Vă urez tuturor un An Nou minunat!”

Așadar, o reușită medicală extrem de rară, realizată în țara noastră, prin dedicarea și implicarea cadrelor medicale de la Spitalului Clinic de Copii Sf Maria Iași.

Primele imagini cu Alexia Tudose, fata căreia i-au fost replantate mâinile, după accidentul de la Pașcani VIDEO | Demamici.ro

Primele imagini cu Alexia, după accidentul de la Pașcani

Zâmbetul copilei emană pozitivitate și multă putere. Într-un video de câteva secunde, făcut public de mama Alexiei Tudose și publicat pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Iaşi, adolescenta merge pe holurile spitalului, însoțită de o echipă de cadre medicale.

„Imagini emoționante la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria”.

Alexia, adolescenta căreia chirurgii au reușit să-i replanteze ambele brațe, după ce a suferit un accident rutier, zâmbește fericită alături de medicii care i-au redat viața.
Filmarea a fost făcută de mama Alexiei și este însoțită de un mesaj de mulțumire și recunoștință pentru medicii care au făcut un adevărat miracol.

Felicitări, Sidonia Susanu! Felicitări întregii echipe!”, este mesajul publicat împreună cu video-ul de către Consiliul Judeţean Iaşi.

La jumătatea lunii decembrie (17.12.2022) un autocar cu 35 de persoane la bord s-a răsturnat în județul Iași, municipiul Pașcani. 25 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate, fiind transportate la spital. Printre acestea s-a numărat și Alexia Tudose. Cazul fetei de 15 ani a fost unul foarte dificil întrucât adolescenta își pierduse ambele brațe.

Datorită fratelui său, cu doar un an mai mare, care i-a găsit unul dintre brațe printre fiare, dar și Dr. Sidoniei Susanu, coordonatorul Secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi, Alexia poate astăzi să zâmbească din nou.

Vezi și: Primele imagini cu Alexia Tudose, fata căreia i-au fost replantate mâinile, după accidentul de la Pașcani VIDEO | Demamici.ro

Vezi și: Miracol pentru Alexia Tudose, copila de 15 ani care a rămas fără brațe în urma accidentului de la Pașcani. Medicii au reușit să i le pună la loc | Demamici.ro