Primele imagini cu Alexia Tudose, fata căreia i-au fost replantate mâinile, după accidentul de la Pașcani VIDEO | Demamici.ro

Primele imagini cu Alexia Tudose, fata căreia i-au fost replantate mâinile, după accidentul de la Pașcani VIDEO | Demamici.ro

Primele imagini cu Alexia Tudose, fata căreia i-au fost replantate mâinile, după accidentul de la Pașcani. Sărbători miraculoase pentru Alexia Tudose, adolescenta care și-a pierdut ambele brațe în accidentul de la Pașcani. La jumătatea lunii decembrie (17.12.2022) un autocar cu 35 de persoane la bord s-a răsturnat în județul Iași, municipiul Pașcani. 25 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate, fiind transportate la spital. Printre acestea s-a numărat și Alexia Tudose. Cazul fetei de 15 ani a fost unul foarte dificil întrucât adolescenta își pierduse ambele brațe.

Datorită fratelui său, cu doar un an mai mare, care i-a găsit unul dintre brațe printre fiare, dar și Dr. Sidoniei Susanu, coordonatorul Secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi, Alexia poate astăzi să zâmbească din nou.

Primele imagini cu Alexia Tudose, fata căreia i-au fost replantate mâinile, după accidentul de la Pașcani

Zâmbetul copilei emană pozitivitate și multă putere. Într-un video de câteva secunde, făcut public de mama Alexiei Tudose și publicat pe pagina de Facebook a Consiliului Judeţean Iaşi, adolescenta merge pe holurile spitalului, însoțită de o echipă de cadre medicale.

„Imagini emoționante la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria”.

Alexia, adolescenta căreia chirurgii au reușit să-i replanteze ambele brațe, după ce a suferit un accident rutier, zâmbește fericită alături de medicii care i-au redat viața.
Filmarea a fost făcută de mama Alexiei și este însoțită de un mesaj de mulțumire și recunoștință pentru medicii care au făcut un adevărat miracol.

Felicitări, Sidonia Susanu! Felicitări întregii echipe!”, este mesajul publicat împreună cu video-ul de către Consiliul Judeţean Iaşi.

Medicul care a coordonat echipa medicală care a făcut posibilă minunea replantării brațelor, într-o operație care a durat peste 20 de ore, a mărturisit că în cazul Alexiei s-a produs un adevărat miracol. Rănile pe care le-a avut adolescenta au fost atât de grave încât i-ar fi putut pune capăt vieții, chiar la locul accidentului.

Dr. Sidonia Susanu, coordonatorul Secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi:Nu am luat niciodată în calcul ca nu se va putea. (…) Miracolul este că a ajuns vie. Astfel de leziuni au un potenţial letal mare la locul accidentului”.

Mama Alexiei, Vali Tudose, a fost alături de fiica sa din primele clipe după internare. Femeia povestește despre caruselul de emoții care a făcut-o să experimenteze cele mai grele momente din viața sa. În avalanșa de gânduri negre, vorbele încurajatoare ale Sidoniei Susanu au împuternicit-o.

Vali Tudose, mama Alexiei: „Doamna doctor, chiar după prima operație, ne-a spus că ea va fi bine, dar au fost și momente de slăbiciune, când îmi veneau în minte fel și fel de gânduri. Până nu-ți vezi copilul că e foarte bine, așa este. Ca părinte îți faci griji din orice, și când era acasă eram foarte grijulie cu ea, mereu mă gândeam să nu i se întâmple ceva. Când mergeau singuri în oraș sau oriunde aveau activități le spuneam să aibă grijă, așa sunt eu, ca părinte.

Dar, vă spun sincer, doamna doctor foarte mult m-a încurajat, mai aveam momente în care mă pierdeam cu firea, dacă nu era să fie dânsa lângă noi, nu știu dacă reușeam să ajung la a 12-a zi de spitalizare. Alexia are foarte mare încredere în doamna doctor și în toți medicii care au avut grijă de ea, cum îi vede prin salon, deja se simte în siguranță.”

Alexia este puternică și are o gândire pozitivă. Adolescenta așteaptă cu nerăbdare fiecare operație pentru că știe că așa este cu un pas mai aproape de viața normală pe care o avea înainte de accident.

Vali Tudose, mama Alexiei: „E foarte pozitivă, mulțumesc lui Dumnezeu că am un asemenea copil. Nu m-am așteptat, îmi știam copilul, dar nu m-am așteptat ca într-o situație de genul acesta să reacționeze atât de bine”.

Eric, fratele Alexiei, îngerul păzitor datorită căruia adolescenta și-a putut recăpăta brațele

Cei doi frați, foarte apropiați ca vârstă, dar și emoțional, erau împreună în noaptea accidentului. După ce s-a produs tragedia, băiatul de doar 16 ani, a reușit să se adune și cu sânge rece a căutat brațul stâng la surorii sale, printre resturile din urma impactului. A reușit să-l găsească repede, iar acest lucru a fost decisiv în salvarea surorii sale.

Vali Tudose, mama Alexiei: „Mi se pare cel mai mare act de curaj și cea mai mare dovadă de iubire către sora lui. Noi, părinții, știam cât de mult o iubește și cât de mult o protejează. Ei sunt foarte uniți, dar mai există și scântei, discuții, dar când este vorba de lucruri importante, care contează, sunt foarte atenți. Băiatul este foarte grijuliu cu ea. Are o atitudine protectivă față de ea și așa a făcut Dumnezeu, ca el să fie acolo.

Ei făceau dansuri de mai mulți ani, dar nu au fost niciodată plecați unul fără celălalt. Sunt nedespărțiți, au activități împreună, au foarte mulți prieteni comuni. Ăsta a fost norocul și Dumnezeu a vrut ca Eric să fie acolo. Este important că a dus-o foarte repede, că i-a luat și mânuța.”

Vezi și: Miracol pentru Alexia Tudose, copila de 15 ani care a rămas fără brațe în urma accidentului de la Pașcani. Medicii au reușit să i le pună la loc | Demamici.ro