Alexia, fetița care a devenit un înger alături de mama ei, a salvat patru vieți. Inimioara balerinei bate în trupul altui copil | Demamici.ro

Alexia, fetița care a devenit un înger alături de mama ei, a salvat patru vieți. Inima ei bate în trupul altui copil

Alexia, fetița care a devenit un înger alături de mama ei, a salvat patru vieți. Inimioara balerinei bate în trupul altui copil. Povestea tragică a Alexiei s-a transformat într-o șansă la viață pentru alți copii.
Fetița de 10 ani care a murit marți, după un accident feroviar din județul Cluj, a reușit să salveze după moarte viețile a patru alți copii.

Inima ei bate acum în trupul unui alt copil, care aștepta un transplant. Decizia familiei nu a fost ușoară, mai ales în aceste zile în care sunt copleșiți de durere după dispariția fetiței, însă gestul lor nu va fi uitat cu siguranță de familiile salvate.

Alexia, fetița care a devenit un înger alături de mama ei, a salvat patru vieți

„Responsabilitatea, profesionalismul și dedicarea echipei ATI și de coordonare a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj au făcut posibil ca gestul familiei să nu fi fost în zadar, iar coșmarul nopților de suferință pentru alte familii să înceapă să se risipească”, este comunicatul transmis de Agenția Națională de Transplant.

Două echipe de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni – pentru ficat și Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj – pentru rinichi au fost trimise la fața locului imediat.

Intervențiile de transplant s-au realizat în cadrul celor două centre de excelență, acolo unde o echipă de medici profesioniști a încheiat cu succes operațiile și a redat șansa la viață a altor patru pacienți.

„Mulțumim din suflet familiei lovite pe neașteptate de o asemenea dramă pentru gestul plin de umanitate. Respect și recunoștință pentru echipele medicale implicate în această activitate atât de sensibilă, prinsă mereu între suferință și speranță”, a mai transmis Agenția Națională de Transplant.

Alexia a murit la o zi după mama ei, Rodica. Cele două botoșănence se întorceau acasă din Italia

Micuța Alexia și mama ei, Rodica, în vârstă de 40 de ani, așteptau cu nerăbdare să se întoarcă acasă, în Teioasa, Darabani.

Microbuzul în care se aflau a fost implicat într-un tragic accident și a fost lovit de un tren. La scurt timp după tragedie, mama copilei s-a stins din viață. O zi mai târziu, de pe patul de spital, Alexia și-a urmat mama în Ceruri, lăsând în urma lor și mai multă durere pentru familie.

Vezi si: Inger dupa moarte. Un baietel de 8 ani a salvat viata a 3 copii VIDEO | Demamici.ro

Vezi si: Paul a devenit supererou la 7 ani. Organele micutului au salvat 5 vieti VIDEO| Demamici.ro