Alexia Tudose, adolescenta căreia medicii i-au replantat brațele, s-a întors la școală. Colegii au primit-o cu emoție și căldură | Demamici.ro

Alexia Tudose, adolescenta căreia medicii i-au replantat brațele, s-a întors la școală. Colegii au primit-o cu emoție și căldură | Demamici.ro

Alexia Tudose, adolescenta căreia medicii i-au replantat brațele, s-a întors la școală. Colegii au primit-o cu emoție și căldură.

Pe 1 februarie, Alexia și-a vizitat colegii de clasă, iar copila care a trecut printr-un accident îngrozitor, s-a emoționat atunci când și-a revăzut prietenii de la școală.

„Dovadă că minunile există… E dimineață. E cam răcoare. Dar e o nouă zi… E AZI. Alături de cei mai faini puștani din Laurian, îmbrăţișând-o pe Alexia. Bine ai re-venit în banca ta, fată dragă!”, a spus diriginta Alexiei, Cristina Zvanciuc de la la Colegiul Național „A. T. Laurian” din Botoșani.

Este o mică vizită, dar un mare pas, a adăugat și tatăl Alexiei, care le-a mulțumit astfel colegilor fetei pentru susținere.

„Deși e o mică vizită, este un mare pas. Mulțumim, Doamna Dirigintă, tuturor colegilor Alexiei, pentru călduroasa primire și susținere”, a scris Florin Tudose, tatăl Alexiei, potrivit Botoșăneanul.

Alexia a suferit șapte operații

Alexia a lipsit de la ore din luna decembrie a anului trecut, atunci când a fost victima unui accident, pe raza județului Iași, în urma căruia și-a pierdut brațele. După șapte intervenții chirurgicale, medicii de la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iași au reușit să îi replanteze ambele brațe, care ar putea deveni funcționale în proporție de peste 90%, în decursul unui an.

La jumătatea lunii decembrie (17.12.2022) un autocar cu 35 de persoane la bord s-a răsturnat în județul Iași, municipiul Pașcani. 25 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate, fiind transportate la spital. Printre acestea s-a numărat și Alexia Tudose. Cazul fetei de 15 ani a fost unul foarte dificil întrucât adolescenta își pierduse ambele brațe.

Datorită fratelui său, cu doar un an mai mare, care i-a găsit unul dintre brațe printre fiare, dar și Dr. Sidoniei Susanu, coordonatorul Secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi, Alexia poate astăzi să zâmbească din nou.

Vezi și: Primele imagini cu Alexia Tudose, fata căreia i-au fost replantate mâinile, după accidentul de la Pașcani VIDEO | Demamici.ro

Vezi și: Miracol pentru Alexia Tudose, copila de 15 ani care a rămas fără brațe în urma accidentului de la Pașcani. Medicii au reușit să i le pună la loc | Demamici.ro