Inger dupa moarte. Un baietel de 8 ani a salvat viata a 3 copii VIDEO | Demamici.ro

Inger dupa moarte. Un baietel de 8 ani a salvat 3 copii. Un baietel de 8 ani a devenit inger salvator pentru alti copii, dupa moarte. Parintii micutului, care si-a pierdut viata intr-un accident de masina, au fost de acord sa-i doneze organele. Rinichii au fost transplantati la Cluj, iar ficatul la o clinica din Germania.

Inger dupa moarte. Un baietel de 8 ani a salvat 3 copii

Darius este unul dintre copiii care au primit o noua sansa la viata. Pana la varsta de 3 ani baietelul a stat mai mult prin spitale, iar apoi din cauza bolii, copilaria lui s-a impartit intre scoala si dializa.

Pentru prima oara dupa multa vreme, tatal a zambit usurat. „Ne-a sunat domnul doctor pe la zece seara, sa vin ca este un donator. Am mai fost chemati inca de doua ori. Atunci nu a fost compatibil, in 2014 si 2017. Sper sa fie bine”, a declarat Florin Milasan, tatal lui Darius, potrivit Stirile Kanal D.

Inger dupa moarte. Un baietel de 8 ani a salvat 3 copii

Transplantul a fost un succes si in cazul altui copil. Luca va trai cu un nou rinichi. A intrat in acelasi timp in sala de operatie cu Darius, iar parintii l-au asteptat cu mari emotii. „Era foarte, foarte fericit. Zice: „mami, fac transplantul acum!”. I-am zis ca da, ca face transplantul,” a declarat Emilia Carola, mama lui Luca, potrivit sursei citate.

Inger dupa moarte. Un baietel de 8 ani a salvat 3 copii

Ingerul salvator al acestor copii a fost un baietel de 8 ani care si-a pierdut viata dupa un grav accident petrecut in judetul Cluj. Tragedia s-a intamplat in urma cu o saptamana, dar ieri micutul a intrat in moarte clinica. Familia si-a dat acordul pentru donarea organelor.

Vezi si: Paul a devenit supererou la 7 ani. Organele micutului au salvat 5 vieti VIDEO| Demamici.ro

Inger dupa moarte. Un baietel de 8 ani a salvat 3 copii

„S-au prelevat mai multe organe. La noi au ajuns si sunt in curs de transplantare cei doi rinichi ai baiatului. Multumesc parintilor ca au avut puterea sa accepte actul de donare in sine”, a declarat Iacob Gheorghita, purtator de cuvant ICUTR Cluj.

Inger dupa moarte. Un baietel de 8 ani a salvat 3 copii

Ficatul a fost prelevat de o echipa de specialisti din Germania pentru ca in tara nu s-a gasit un primitor compatibil si asta pentru ca donatorul avea o grupa de sange extrem de rara.

De la inceputul acestui an, la Institutul din Cluj au mai fost facute doua transplanturi pediatrice, iar numarul total de operatii se ridica acum la 22. Aseara inca doi rinichi au ajuns la pacienti aflati pe listele de asteptare, donatorul fiind un barbat aflat in moarte cerebrala din judetul Brasov.