Stimulentul financiar pentru nou-născuți 2022: acte necesare și cum poți intra în posesia lui | Demamici.ro

nou nascut cu bani
Cuprins articol
  1. Cine poate beneficia de stimulentul financiar pentru nou-născuți?
  2. Documente necesare pentru obținere stimulent financiar pentru nou-născuți
  3. Când poți depune actele?
  4. Unde se pot depune actele pentru stimulentul financiar?

Stimulentul financiar pentru nou-născuți 2022. Cine poate beneficia?

Stimulentul financiar pentru nou-născuți 2022. Conform H.C.G.M.B nr. 209/08.06.2017, de stimulentul financiar beneficiază părinții/părintele copilului/copiilor nou-născut/nou-născuți, care îndeplinesc următoarele condiții:

– cel puțin un părinte are domiciliul stabil sau viza de reședință în municipiul București cu cel puțin 6 (șase) luni înainte de depunerea cererii;
– nașterea s-a înregistrat într-o maternitate din cadrul unităților sanitare, publice sau private, cu paturi de la nivelul municipiului București;
– nu înregistrează datorii față de bugetul local.

Stimulentul financiar pentru nou-născuți 2022. Documente necesare pentru obținere

cerere tipizată în original
declarație de consimțământ în original, completată de părintele care nu se prezintă la depunere sau în contul căruia nu se virează stimulentul/nu ridică simulentul. Această declarație este necesară pentru prevenirea situațiilor în care unul dintre părinți nu este de acord ca celălalt părinte să încaseze/ridice stimulentul.
certificatul de naștere al copilului, original și copie (poză/scan a originalului – pentru dosarele depuse prin e-mail) sau număr de înregistrare care conține CNP-ul copilului eliberat de Biroul de înregistrare nașteri de la Oficiul de Stare Civilă, în cazul în care nu s-a eliberat certificatul de naștere (după ce se obține certificatul de naștere, se va depune la dosar o fotocopie);
biletul de ieșire din spital al nou-născutului sau certificat medical constatator al nașterii emis de către unitatea sanitară (copie);
actul de identitate al părinților (original și copie) sau poză/scan a originalului – pentru dosarele depuse prin e-mail)
certificat fiscal emis de Direcția de Taxe și Impozite Locale de sector pentru părintele deponent, din care reiese că solicitantul nu are datorii neeșalonate către bugetul local (original). Ca o particularitate, cei care au domicilul în sectorul 5 nu au obligația să mai depună acest document, deoarece se poate verifica pe loc situația fiscală de către autorități;
extras de cont pentru efectuarea viramentului bancar, conform dgas.ro.

Stimulentul financiar pentru nou-născuți 2022. Când poți depune actele?

Termenul de depunere a dosarului este de maxim o lună de la data nașterii copilului.

IMPORTANT DE ȘTIUT: Având în vedere că termenul este foarte strict, dacă depui dosarul după acest interval, nu vei mai primi cei 2500 de lei. Nu este admisă nicio întârziere față de acest termen, indiferent de motivație.

Unde se pot depune actele pentru stimulentul financiar?

Dosarul se depune atât în format fizic, cât și online. Acestea sunt locațiile:

#bebedebucuresti 1 – Sos. Ștefan cel Mare nr. 1, (PERLA) sector 1.
#bebedebucuresti 2 – (în incinta Complexului de Servicii Sociale – OMINIS) – Aleea Turnu Măgurele nr. 17A, sector 4.
#bebedebucuresti 3 – (în incinta sediului Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București) – Str. Constantin Mille nr. 10, sector 1.
Programul de lucru cu publicul este: luni – joi, 9.00 – 15.00, conform dgas.ro.

Stimulentul financiar pentru nou-născuți 2022. IMPORTANT DE ȘTIUT: Dosarul poate fi depus și de tatăl copilului/lor sau de alte persoane împuternicite de mama copilului/lor. Pentru acest lucru este necesar să completezi declarația de consimțământ de care am vorbit mai sus.

Ca și la Voucherele Materna, documentele din dosarul privind obținerea stimulentului financiar se pot transmite și online, prin e-mail, la adresa nounascutisimonoparentale@dgas.ro

În mod normal, banii vor fi virați în contul bancar la finalul lunii următoare depunerii cererii. În ultimul an, banii se primesc și în 6 luni de la nașterea copilului. Poți solicita și ridicarea banilor cash, de la unul din centrele menționate mai sus, dar trebuie să te prezinți la o dată și o oră stabilite la momentul depunerii dosarului.

Autor: Loredana Dumitrașcu

În prezent sunt de profesie mămică full time, însă la bază sunt jurnalist. De când am o minunăție de fetiță, am experimentat și nișa de parenting. Recunosc că îmi place foarte mult, de aceea, doresc să împărtășesc cu toate mămicile din experiența mea.

Pentru că sunt îndrăgostită până peste cap de minunăția mea de copil, i-am făcut o pagină de Instagram, Micuța marchiză, unde țin legătura cu mămicile din mediul online. Acolo postăm tot ce facem împreună în fiecare zi și vă așteptăm și pe voi.

Vezi și: Totul despre Voucherele Materna 2022: acte necesare și cum poți intra în posesia lor | Demamici.ro

Vezi și: Alocații 2022. Acte necesare pentru dosarul alocației de stat | Demamici.ro

Vezi și: Indemnizație creștere copil 2022. Tot ce trebuie să știi: acte necesare și condiții de acordare | Demamici.ro