Momentul adorabil în care un bebeluș nou-născut recunoaște vocea tatălui, la prima lor întâlnire | Demamici.ro

Momentul adorabil în care un bebeluș nou născut recunoaște vocea tatălui, la prima lor întâlnire

Momentul adorabil în care un bebeluș nou-născut recunoaște vocea tatălui, la prima lor întâlnire. Un cuplu din Brazilia a trăit unul dintre cele mai frumoase momente la maternitate.

Tarsila Rosa și Flavio Vilela, doi tineri părinți aflați la prima experiență, au fost întâmpinați în noul capitol al vieții lor cum nu se putea mai frumos. În ziua în care a venit pe lume, Antonella, fetița lor, i-a zâmbit tatălui imediat ce i-a auzit vocea. Momentul a fost surprins printr-o fotografie, iar povestea din spatele ei a reușit să impresioneze mulți oameni.

Flavio, tatăl fetiței, soldat în cadrul Forțelor Navale Braziliene, obișnuia să vorbească des cu fetița lor, încă de când era un făt în burtica soției sale.

Se apropia de burtica Rosei, așa cum s-ar apropia de altă ființă, și îi spunea cât de mult o iubește, cât de nerăbdător este să vină pe lume și uneori îi povestea fel și fel de istorioare.
Aflați la prima experiență de acest gen, Flavio și Rosa numărau zilele până la clipa când aveau să-și țină bebelușul în brațe. Își doreau mult să devină părinți, astfel încât, tăticul obișnuia mereu să „salute” burtica soției sale cu câte un „bună dimineața”, iar apoi când se întorcea de la serviciu îi povestea fătului cum i-a decurs ziua. La culcare, nu închidea ochii până când nu spunea „noapte bună” și către burtică.

Fetița nou născut a deschis ochii prima dată după ce a auzit vocea tatălui

În ziua în care a ajuns la maternitate să nască, emoțiile au fost mari pentru ambii părinți. Flavio i-a stat alături soției în permanență. La naștere, fetița lor, Antonella, dormea. Așa și-a primit Rosa fetița la piept prima dată, cu ochii închiși.

„Au așezat-o pe mine, dormind. Imediat ce soțul meu a început să-i vorbească, Antonella a deschis ochii și i-a zâmbit”, a povestit Tarsila, mămica fetiței.

Tatăticul fetiței s-a apropiat de Antonella și, așa cum făcea și când era în uterul mamei sale, a început să-i vorbească.

Ce-a urmat a reușit să-i emoționeze pe toți cei din maternitate, dar mai ales pe cei doi tineri părinți. În clipa în care Flavio a început să vorbească cu ea, fetița a deschis ochii ca prin minune și i-a zâmbit.

Momentul adorabil în care un bebeluș nou-născut recunoaște vocea tatălui, la prima lor întâlnire

Momentul a fost surprins pe camera foto, iar zâmbetul fetiței a cucerit milioane de oameni.

„Am crezut că știu ce înseamnă dragostea adevărată. Până când am văzut acel zâmbet. Cel mai sincer, mai dulce și mai pur zâmbet din lume. Și am fost absolut convins de ceea ce este iubirea, în adevăratul sens al cuvântului”, a spus Flavio.

Bebelușii pot percepe sunetele și vocile încă din uter

În vreme ce unele gravide obișnuiesc să asculte muzică clasică pentru a dezvolta urechea muzicală a copilului, alte viitoare mămici se întreabă dacă percepția fătului la zgomotele exterioare este sau nu un simplu mit.

Bebelușul devine foarte receptiv pe măsură ce se dezvoltă în uter. Din săptămâna 18 de sarcină, el începe să audă, iar odată cu săptămâna 24 de sarcină devine și mai sensibil la zgomote. Astfel, pe măsură ce crește, fătul are o capacitate tot mai puternică de a percepe factorii externi lui.

Din săptămâna 25 de sarcină, cel mai puternic sunet pe care îl aude din uter este vocea mamei sale. Mai mult, potrivit unor studii, bebelușii nu doar că aud sunete și voci, însă pot recunoaște aceste voci după ce s-au născut, așa cum s-a întâmplat și cu micuța Antonella, fetița care și-a recunoscut tatăl atunci când i-a vorbit prima dată.

Vezi si: Fetițe gemene, născute prematur, se îmbrățișează la prima întâlnire după ieșirea din burtică | Demamici.ro

Vezi si: Povestea lui David, al doilea prematur salvat datorită terapiei cu celule stem în Spitalul Regina Maria Băneasa. Băiețelul a împlinit un an și este sănătos | Demamici.ro