Să aduci viață, în mijlocul pandemiei. Jurnalista Carmen Moise, diagnosticată cu Covid-19 înainte de a naște gemeni | Demamici.ro

Să aduci viață, în mijlocul pandemiei. Jurnalista Carmen Moise, diagnosticată cu Covid-19 înainte de a naște gemeni | Demamici.ro

Să aduci viață, în mijlocul pandemiei. Jurnalista Carmen Moise, diagnosticată cu Covid-19 înainte de a naște gemeni. Jurnalista Carmen Moise a fost una dintre mamele care au fost nevoite să nască, într-un context în care sistemul medical este blocat de pandemia cu care ne confruntăm.

Diagnosticată cu Covid-19 chiar înainte de a-i aduce pe lume pe gemenii săi, Vlad şi Ela, jurnalista a povestit într-o postare de Facebook întreaga experiență de la maternitate.
A născut la Maternitatea Bucur din Capitală, acolo unde personalul medical „a găsit forţa de a face zid în faţa Covid” cu o empatie şi o bunătate cum nu a crezut că mai există în România.

„Dincolo de ziduri, sunt cei mai frumoşi oameni pe care i-am cunoscut eu, chiar dacă n-am văzut niciun chip de-al lor”, scrie Carmen Moise, încercată și ea de emoție.

Ulterior, una dintre asistente care a avut grijă de ea avea să-i spună: „Să ştiţi că am plâns când am citit ce aţi scris despre noi”.

Să aduci viață, în mijlocul pandemiei. Jurnalista Carmen Moise, diagnosticată cu Covid-19 înainte de a naște gemeni

Nașterea în pandemie. Jurnalista Carmen Moise a născut gemeni la Maternitatea Bucur, înainte să fie diagnosticată cu Covid-19

”Astăzi ar fi putut fi o altă zi în care mergeam la control ori să mai cumpăr ceva pentru bebeluşi. Dar „viaţa e un şir lung de surprize şi de improvizaţii, iubita mea” – mi-a spus o asistentă camuflată toată în costumul alb, în timp ce tăia dintr-o bucată de furtun de perfuzor care să ţină loc de pai şi să mă ajute să beau mai uşor din sticla cu apă.

Acum fix o săptămână plecam la spital să fac un test Covid. Aşa, mai mult ca să-mi scot şi asta din minte. Şi dacă tot ajung pană acolo, să pun şi o perfuzie – mi-a spus medicul. În câteva ore, totul era dat peste cap. Tot! Şi începea ceea ce azi pot numi filmul “Şi eu am născut în pandemie”. Filmul meu! Miercuri, am făcut testul, joi dimineaţă am aflat că sunt pozitivă şi am fost transferată de urgenţă la Maternitatea Bucur, iar la ora 11.52 venea pe lume Vlad. 2000 de grame. Un minut mai târziu, Ela. 1,120 g. I-am auzit plângând pe amândoi. Puternic, si cu un fel de ecou. Aşa mi s-a părut mie”, a scris vineri pe Facebook jurnalista.

Să aduci viață, în mijlocul pandemiei. Jurnalista Carmen Moise, diagnosticată cu Covid-19 înainte de a naște gemeni

Carmen Moise și-a văzut bebelușii doar în fotografii

Deși a născut de mai bine de o săptămână, jurnalista a apucat să-și vadă gemenii doar în fotografii, ca măsură de precauție.

Personalul medical de la Maternitatea Bucur a reușit să o impresioneze pe proaspăta mămică.

„Maternitatea Bucur este ultima insulă de supravieţuire, nu ultima redută. Au găsit oamenii ăştia de aici forţa de a face zid în faţa Covid cu o empatie şi o bunătate cum n-am crezut că mai există în România. Să ştiţi că aici se zâmbeşte mult în spatele costumelor, aici se şi plânge.

Se strâng mâini înfăşurate în 3 straturi de mănuşi, iar pe holuri, când vine aşa ca un zgomot ca de crinoline, de la costumele albe, ştii că e doamna cu tratamentul.

„Te pupă mama. Vă iubesc” – asta se aude tot timpul. Apoi se mai închide o uşă. Şi se mai deschide alta. Probabil că trebuia să ajung la Bucur ca să primesc, aşa, cea mai frumoasă lecţie de omenie a acestei pandemii”, a mai scris ea.

Vezi si: Fetița Deei și a lui Dinu Maxer a împlinit un an! Ce a ales Maysa de pe tavă | Demamici.ro

Vezi si: Ce mare a crescut fiul Laviniei Pîrva și a lui Ștefan Bănică Junior. Poză de la mare | Demamici.ro