Ramona Păuleanu și-a botezat unul dintre gemeni. Micuțul Luca a stat internat în spital 9 luni: „Nașul i-a pus și numele Lazăr, pentru că realmente a înviat din morți” | Demamici.ro

Ramona Păulean și-a botezat unul din gemeni. Micuțul Luca a stat internat în spital 9 luni:

Ramona Păuleanu și-a botezat unul dintre gemeni. Micuțul Luca a stat internat în spital 9 luni: „Nașul i-a pus și numele Lazăr, pentru că realmente a înviat din morți”. Ramona Păuleanu, prezentatoarea rubricii Meteo de la ProTV, și-a botezat și cel de-al doilea geamăn, pe micuțul Luca.

Alături de soțul ei, Adrian Cuculis, Ramona Păuleanu a organizat ceremonia de creștinare la data de 16 aprilie, exact în ziua în care gemenii Luca și Alexandra împlineau 1 an de viață.
Pentru familia Ramonei Păuleanu, evenimentul a fost cu adevărat un motiv de sărbătoare: aniversarea gemenilor, dar și creștinarea băiețelului lor, care s-a confruntat cu grave probleme de sănătate încă de la venirea pe lume.

Dacă surioara lui, Alexandra, a avut parte din timp de slujba completă de creștinare, pentru fratele ei geamăn, situația a fost multă vreme incertă. După nașterea prematură a gemenilor, micuțul Luca a avut nevoie de aproape 9 luni de spitalizare după ce s-a ales cu infecții nosocomiale, infecții dobândite din spital.

Ramona Păuleanu și-a botezat unul dintre gemeni. Micuțul Luca a stat internat în spital 9 luni

„Povestea lui Luca este povestea mai multor copilași. A luat acea infecție din spital. Foarte mulți dintre „colegii” lui din spital nu au mai plecat acasă. Noi în mod miraculos am reușit să îl luăm acasă.

Să știe toată lumea că el este foarte puternic. El a avut probleme cu plămânii. Astăzi i-am sărbătorit botezul și ziua de naștere, pentru că amândoi gemenii au împlinit un an”, a declarat Ramona Păulean în ziua botezului, potrivit Antena 3.

Ramona Păulean și-a botezat unul din gemeni. Micuțul Luca a stat internat în spital 9 luni: "Nașul i-a pus și numele Lazăr, pentru că realmente a înviat din morți"

Băiețelul a primit cu această ocazie și un al doilea nume, cu o simbolistică aparte.

„Nașul lui a venit pe ultima sută de metri, a avut o idee foarte bună (cu numele de Lazăr n.r), pentru că el reamente a înviat din morți.”, a declarat avocatul Adrian Cuculis, pentru sursa anterior menționată.

Nici numele Luca nu a fost ales întâmplător. Prezentatoarea TV a mărturisit că în perioada de spitalizare, micuțul a purtat asupra lui o cruciuliță de la Sf. Luca, făcută cadou tot de nașul băiatului, după ce s-a rugat la moaștele Sfântului pentru ca micuțul să se pună pe picioare.

După un an greu pentru familia lor, Ramona Păulean a marcat pe pagina ei de Instagram prima aniversare a gemenilor, printr-o postare emoționantă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ramona Pauleanu (@ramonapauleanu)

„Câteva poze de început, înaintea multelor ce vor sa vie 😃 La mulți ani, iubiții mei, v-ati făcut mari! La mulți ani și sa-mi rămâneți mereu sănătoși, e singura mea dorința”, a scris ea în dreptul unei fotografii de familie.

Ramona Păulean și-a botezat unul din gemeni. Micuțul Luca a stat internat în spital 9 luni: "Nașul i-a pus și numele Lazăr, pentru că realmente a înviat din morți"

Ramona Păuleanu dă în judecată Spitalul Filantropia după ce-a născut prematur gemenii

Printr-o postare făcută pe contul său de socializare, Ramona Păuleanu a declarat public că a dat în judecată Spitalul Filantropia pentru malpraxis. Prezentatoarea TV susține că nașterea prematură a gemenilor a fost provocată de o infecție despre care nu știa nimic, iar pe foaia de externare au fost trecute două diagnostice noi, post externare.

Din cauza nașterii premature, viețile gemenilor au fost în pericol. Luca, băiețelul prezentatoarei, a avut nevoie de aproape 9 luni de spitalizare după ce s-ar fi ales cu infecțiile nosocomiale (infecțiile pe care un pacient le dobândește în cursul spitalizării).

Ramona Păuleanu: „Da. Am dat în judecată spitalul Filantropia pentru malpraxis. Pentru faptul că, la două luni de la internare, băiatul meu a facut sepsis și meningită bacteriană după ce a luat un enterococ de acolo.”

Prezentatoarea de la ProTV cere daune în valoare de 1 milion de euro.

Ramona Păuleanu a cerut despăgubiri în valoare de 1 milion de euro, însă susține că nu banii sunt cei importanți, ci tragerea unui semnal de alarmă cu privire la ce se întâmplă în respectiva unitate spitalicească. În cazul în care va avea câștig de cauză, prezentatoarea PRO TV a declarat că va dona suma unei cauze în care crede.

Ramona Păuleanu și-a adus băiețelul acasă, după 8 luni de spitalizare. Prima imagine emoționantă cu gemenii împreună | Demamici.ro

Ramona Păuleanu: „Da, le-am cerut 1 milion de euro despăgubiri. Un milion, ați citit bine. Nu ca să ma îmbogățesc, nu avem nevoie de bani. Avem nevoie de dreptate, iar banii mergeau, în cazul în care câștigam, către o cauză în care credeam.

Îmi voiam băiatul bine, nu-i sumă să compenseze suferința lui.

N-am făcut mare tam tam pe subiectul ăsta. De fapt, nu l-am dezvoltat deloc. De ce? Sunt mai multe motive, poate voi avea timp să le expun. Cred că cel mai important e că nu știu cât de departe aș fi mers cu demersul ăsta, dar acum știu că merg până în pânzele albe.

Asta după ce, și atunci, și acum, spitalul dovedește că joacă murdar. Printre altele, ASTĂZI am aflat că tot ce s-a întâmplat s-a întâmplat din cauză că eu aveam o infecție care a provocat nașterea și a afectat copiii, infecție despre care eu nu am știut nimic până în acest moment, iar analizele din foaia de externare o contrazic.

Cu toate astea, mi-au apărut doua diagnostice noi, post externare. Post externare. Nu, nu sistemul medical românesc e putred, ci oamenii din el.
Că doar nu mârșav poate fi un spital, o clădire, ci cei care o conduc.

Sunt convinsă că or să inventeze tot felul de mizerii, mă aștept la orice. Dar îi anunț pe această cale, că și eu merg până la capăt. Păcat de oamenii competenți și empatici care lucrează acolo, prinși involuntar în această mocirlă. Și-mi pare rău că îi amărăsc cu acest mesaj.”

Vezi și: Ramona Păuleanu dă în judecată Spitalul Filantropia după ce-a născut prematur gemenii, iar băiețelul a necesitat aproape 9 luni de spitalizare. Prezentatoarea PRO TV cere daune de 1 milion de euro | Demamici.ro

Vezi și: Ramona Păuleanu și-a adus băiețelul acasă, după 8 luni de spitalizare. Prima imagine emoționantă cu gemenii împreună | Demamici.ro