Sa fii mama nu e usor. Nu exista nimeni pe lumea asta mai puternic decat o mama | Demamici.ro

Sa fii mama nu e usor. Nu exista nimeni pe lumea asta mai puternic decat o mama | Demamici.ro

Sa fii mama nu e usor.
Poveste inteleasa doar de mame.

Mergi la munca, vii acasa, te intrebi ce sa gatesti. Te imparti intre bucatarie, telefoane, cititul de povesti la culcarea copilului.

Cosul de rufe deja incepe sa dea pe dinafara. Il observ, insa apoi imi aduc aminte de programarea la medic pe care n-am apucat sa o fac.

Sa fii mama nu e usor, iar viata cu doi copii mici ma copleseste de multe ori.

Cand eram gravida in ultima luna de sarcina cu juniorul familiei, ma gandeam cum voi reusi sa fac fata noii mele vieti.

Sa ma impart intre doi copii, cand stiam ca abia reusesc sa fac fata unuia singur.
Ceva mai tarziu, aveam sa imi primesc si raspunsul.

Sa fii mama nu e usor, dar devii mai puternica

Sa fii mama nu e usor, dar devii mai puternica

Ma ingrijoram in permanenta ca nu voi reusi sa ma impart intre viata de maternitate, nevoile copilului mai mare si cele cateva ore de munca pe care inca le prestam de acasa.

Speram cu fiecare zi ce trecea, ca va deveni mai usor. Insa timpul trecea, iar copiii, desi cresteau si ei, aveau in continuare nevoie de mine, iar nevoile lor deveneau la fel de solicitante.

Lucrurile nu devin mai usoare, insa tu devii mai puternica. Maternitatea te transforma.
Iti transforma viata, tabieturile, prioritatile.

Casa mea nu avea sa mai luceasca de curatenie, iar lucrurile sa fie perfect in ordine. Aveam sa accept acest lucru si sa incerc sa traiesc cat mai simplu si sa ma lipsesc de obiecte inutile.

Copiii mei nu aveau sa doarma mereu noaptea la timp, insa am acceptat si acest lucru. Si am ales sa fac si din odihna mea o prioritate, atunci cand gaseam o fereastra.

Tantrumurile copilului mic imi ridica si acum tensiunea. Insa chiar si asa, am decis sa vad in aceste momente o modalitate prin care sa lucrez cu mine sa devina mai calma si mai ingaduitoare.

Grijile financiare imi vor da si ele mereu batai de cap. Dar am decis, pentru binele meu si al familiei mele, sa ma ingrijorez doar atunci cand am cu adevarat motive. Nu in ultimul rand, sa invat sa apreciez si bucuriile mici ale vietii, cele care conteaza cu adevarat.

I-am dat viata fiicei mele, dar de fapt ea mi-a daruit mie VIATA

Sa fii mama nu e usor. E o experienta pe care ti-o asumi pentru tot restul vietii. Cu bune si cu rele.

In timp ce azi ma ingrijorez ca nu voi reusi sa ajung la timp cu copilul la gradinita, mai tarziu, cand va mai creste, ma voi ingrijora de ce a venit acasa atat de tarziu.

In timp ce azi ma ingrijorez ca nu mai au haine curate, mai tarziu imi voi face griji cand vor pleca la facultate si ma voi intreba daca isi pot purta singuri de grija.

In timp ce azi ma plang ca nu reusesc sa ma impart intre doi copii, mai tarziu imi va fi dor sa fac parte din viata lor atat de mult.

Asa ca nu, sa fii mama nu e usor, dar devii mai puternica. Tot mai mult, in fiecare zi.
Si nu exista nimeni pe lumea asta mai puternic decat o mama.