Maternitatea din social media diferă de cea reală. Andreea Ibacka atrage atenția asupra fenomenului: „Multe femei intră în depresie din cauza asta. Te gândești că ți s-a întâmplat ție ceva greșit” | Demamici.ro

Maternitatea din social media diferă de cea reală. Andreea Ibacka atrage atenția asupra fenomenului: „Multe femei intră în depresie din cauza asta. Te gândești că ți s-a întâmplat ție ceva greșit” | Demamici.ro

Maternitatea din social media diferă de cea reală. Andreea Ibacka atrage atenția asupra fenomenului. Andreea Ibacka se consideră o mamă împlinită, chiar dacă nici pentru ea, maternitatea nu a fost mereu ușoară. Recent, mămica în vârstă de 37 de ani a povestit la emisiunea FRESH by Unica cum a trăit experiența maternității imediat după naștere, dar a atras atenția și asupra depresiei postnatale care poate surveni și din cauza așteptărilor nerealiste pe care le poate avea o proaspătă mămică de la ea, corpul și noua ei viață.

Depresia postnatală este în continuare un fenomen despre care nu toate femeile au curajul să vorbească sau să ceară ajutor.

În cazurile cele mai grave, mama nici măcar nu-și dă seama că suferă de așa ceva.

Maternitatea din social media diferă de cea reală. Andreea Ibacka atrage atenția asupra fenomenului

„Sunt foarte multe femei care intră în depresie tocmai din cauza asta, pentru că nu-și revin la forma inițială imediat, cum li se întâmplă altora. Sau care intră în depresie pentru că presa contribuie, adică media, persoanele publice, social media, la iluzia aceasta.

Înainte să ai copii, tu vezi că X-uleasca arată țiplă la spital, la maternitate, machiată, coafată, extensii, unghii, tot. Face poze imediat după ce a născut cu copilul. Și tu îți dai seama că nu te poți ridica din pat să mergi la baie.

Eu am avut inițial o perioadă foarte, foarte grea, după prima naștere cel puțin, am fost în cea de-a doua categorie, care nu se putea efectiv întoarce de pe stânga pe dreapta în pat. Și, într-adevăr, atunci când pe social media toți suntem fericiți și avem vieți perfecte și când vezi aceste modele care în maternitate făceau poze, filmări, live-uri, toată lumea e bine, minunat, nu vorbim decât despre iubire, cumva te demoralizează, te gândești că ți s-a întâmplat ție ceva greșit, că nașterea, că operația, că n-a funcționat la tine.

Cred că e important să prezentăm situația din ambele puncte de vedere și să n-o mai romanțăm mai mult decât e cazul, pentru că, serios, pentru femei, indiferent că nasc natural sau prin cezariană, momentul este minunat, dar este foarte greu. Și ar fi ok să recunoaștem treaba asta, tocmai pentru a nu crea așteptările greșite”, a declarat Andreea Ibacka.

Maternitatea de pe Instagram nu e reală. Andreea Ibacka atrage atenția asupra fenomenului: "Multe femei intră în depresie din cauza asta. Te gândești că ți s-a întâmplat ție ceva greșit” |Demamici.ro

Și pentru soția lui Cabral, unele lucruri au fost dificil de gestionat imediat după naștere. Însă faptul că s-a menținut activă și ocupată crede că a ajutat-o să nu pice în plasa gândurilor negre.

„Pentru că mi-am ocupat gândurile în momentele în care nu eram cu Namiko, cu șantierul pe care îl aveam acasă. Practic, totul era haos la noi în casă. Am făcut o renovare generală chiar atunci când eram gravidă și n-am terminat la timp așa cum ne-am propus… te apuci că o să fie trei luni și n-am terminat nici azi, ce să zic, au fost niște ani. Dar atunci s-a dus practic bătălia majoră.

Maternitatea de pe Instagram nu e reală. Andreea Ibacka atrage atenția asupra fenomenului: "Multe femei intră în depresie din cauza asta. Te gândești că ți s-a întâmplat ție ceva greșit” |Demamici.ro

Și mă ajutau, pe rând, mama și soacra cu cea mică pentru că nu aveam bonă sau n-am mers la creșă. Și eu mergeam să cumpăr gresie, faianță, parchet, să duc molozul, de-astea de „fetițe” practic. Am preluat atunci și o parte din sarcinile soțului, care era la platou. Și, cumva, faptul că m-am împărțit în mai multe direcții cred că nu m-a lăsat să am timp să mă gândesc prea mult. Sau poate am fost și norocoasă.

Uite, fizic mi-am revenit foarte repede și ăsta e un aspect care de multe ori le poate aduce greutăți, frustrări, proaspetelor mămici. Deși n-ar trebui să fie așa, ar trebui să ne dăm timp, să nu ne comparăm. Eu am slăbit prima oară într-o săptămână”, a mai povestit Andreea Ibacka la FRESH by UNICA.

Cabral și Andreea Ibacka formează una din cele mai frumoase familii din peisajul monden autohton. Cei doi au împreună doi copii – o fetiță, Namiko, în vârstă de 4 ani și un băiețel, Tiago, care a venit pe lume în octombrie 2021.

Vezi și: Cabral, fotografie de colecție cu Namiko și Tiago: „poza arată 2/3 perfecțiune pentru mine” | Demamici.ro

Vezi si: Cabral suferă de Sindromul picioarelor neliniștite. Namiko s-ar putea să fi moștenit boala tatălui său: „Am văzut mișcările pe care le face!” | Demamici.ro

Vezi si: Andreea Ibacka, de 3 ani mămică: „Acum fix 3 ani ne-a ales pe mine și Cabral să-i fim părinți” | Demamici.ro

Vezi si: Povestea neștiută a Andreei Ibacka. A fost la un pas să nască prematur la 27 de săptămâni de sarcină | Demamici.ro