Marina Cârnaț, top curiozități după cele 7 nașteri. La 37 de ani, se pregătește să nască al optulea copil | Demamici.ro

Marina Cârnaț, top curiozități după cele 7 nașteri. La 37 de ani, se pregătește să nască al optulea copil

Marina Cârnaț, top curiozități după cele 7 nașteri. Cea mai cunoscută mămică din Republica Moldova își crește împreună cu soțul cei 7 copii pe care îi au împreună, iar familia lor este admirată în spațiul virtual de mulți urmăritori.

Însărcinată cu cel de-al optulea copil, pentru Marina Cârnaț, maternitatea a devenit, practic, un stil de viață. Puține lucruri o mai sperie, iar frumoasa mămică a dobândit odată cu cele 8 sarcini de până acum suficientă experiență, pe care multe mame la început de drum și nu numai, o găsesc inspirațională.

Într-o postare de pe pagina ei de Instagram, Marina Cârnaț a vorbit despre experiența ei și numitorii comuni pe care i-a observat în timpul sarcinilor, dar și la nașteri.

Marina Cârnaț, top curiozități după cele 7 nașteri

Marina Cârnaț, mamă pentru a 8-a oară: „Eu am ales această cale. Aceasta e viața mea!” | Demamici.ro

„De la bun început vreau să menționez că am avut binecuvântarea să am toate nașterile naturale și fără complicații. Eu nu sunt pentru a naște „în câmp”, ci sunt pentru analize și evidență adecvată și regulată.

– cel mai des, nașterile repetate au loc mai repede decât primele, dar nu e o regulă (aici mă refer la deschiderea colului uterin și începerea contracțiilor). La mine, a doua fost mai rapidă decât prima, iar restul – plus/minus la fel de rapid – 2-3h;

– împingerea și nașterea fătului, după al 3-lea copil, am observat că are loc doar din 2 contracții;

– termenul nașterii (adică la câte săptămâni nasc), nu are nicio legătură cu nașterile repetate. Indiferent de numărul copiilor, am observat că fiecare copil se naște atunci când este gata. De obicei, ei singuri nu vor să iasă ☺️;

Marina Cârnaț, mamă pentru a 8-a oară: „Eu am ales această cale. Aceasta e viața mea!” | Demamici.ro
– nașterile repetate nu devin mai puțin dureroase decât cele precedente. Pur și simplu, am simțit că sunt mai pregătită psihologic pentru a suporta contracțiile, inclusiv ținând cont că travaliul durează mai puțin;

– fără discuții: mai bine e să naști în anotimp cald;

– în toate sarcinile m-am alimentat, plus-minus la fel, și toți copiii au avut cam aceeași greutate la naștere;

– după 30 de ani nașterile nu au fost nici mai grele, nici mai ușoare;

– am înțeles că în timpul nașterii sunt 2 participanți: eu și copilul (ci nu eu și medicul), de aceea după prima naștere am studiat tot traseul, să mă pregătesc de obstacole și cum să le ocolesc, să știu cum funcționează tot și să mă învăț să urmez instinctele”, a povestit Marina Cârnaț.

Vezi si: Marina Cârnaț, mamă pentru a 8-a oară: „Eu am ales această cale. Aceasta e viața mea!” | Demamici.ro

Vezi si: Moldoveanca Marina, mamă cu 7 suflete: „Nu ai nevoie de lux să crești mulți copii!” | Demamici.ro

Vezi si: O mama care a nascut 10 baieti la rand a adus pe lume si o fetita! | Demamici.ro