Moldoveanca Mariana, mamă cu 7 suflete: „Nu ai nevoie de lux să crești mulți copii!” | Demamici.ro

Moldoveanca Mariana, mamă cu 7 suflete:

Moldoveanca Mariana, mamă cu 7 suflete: „Nu ai nevoie de lux să crești mulți copii!” Marina Cârnaț este o tânără mămică din Republica Moldova care nici nu și-ar mai putea imagina viața fără cele șapte suflete care le animă casă.

Este vorba de cei șapte copii pe care ea, împreună cu soțul ei Teodor Cârnaț, cunoscut avocat basarabean, îi cresc împreună.

Cei șapte pici au vârstele cuprinse între 12 ani și 10 luni. Numele lor încep cu „M” și „T” și au o semnificație aparte pentru părinți.

Marina Cârnaț își adoră familia ei numeroasă și a mărturisit că nu s-a gândit niciodată să apeleze la serviciile unei bone. În plus, nu resimte numărul mare de copii ca fiind o povară financiară și se ferește de cheltuieli excesive.

Marina Cârnaț: „Vreau să combat ideea că a avea mai mult de 2 copii și să trăiești confortabil, ar fi de domeniul luxului!”

Marina Cârnaț, mamă cu 7 copii, sfaturi practice pentru familiile numeroase: "Nu ai nevoie de lux să crești mulți copii"

Soția fostului membru al Consiliului Superior al Magistraturii se ocupă îndeaprope de creșterea copiilor și de educația lor.

Organizarea în casă este mereu bine pusă la punct, astfel încât să nu piardă mai mult de 30 de minute cu curățenia, iar când vine vorba de gătit alege mereu opțiunile care se gătesc cel mai repede și sunt și sănătoase.

„Investiția cea mai mare este în alimentație, dar eu nu fac provizii. Prefer să cumpăr zilnic proaspăt, decât cu kilogramele și să se altereze”, a declarat Marina într-un interviu, potrivit stiripentruviata.ro.

Despre provocările financiare care pot apărea pe măsură ce familia se mărește, Marina a vorbit cu o foarte mare lejeritate.

Vezi si: Georgiana Vacaru are 42 de ani si 20 de copii: „Daca Dumnezeu imi mai da copii, nu ii oprim” | Demamici.ro

Marina Cârnaț, mamă cu 7 copii, sfaturi practice pentru familiile numeroase: "Nu ai nevoie de lux să crești mulți copii"

Moldoveanca Mariana, mamă cu 7 suflete: „Nu ai nevoie de lux să crești mulți copii!”

„Cel mai scump din tot e locuința: noi trăim în casa noastră, dar dacă planifici să ai mai mulți copii, eu consider că și într-un apartament cu 3-4 odăi, dacă acestea sunt mari, e posibil de amenajat spațiul spre binele tuturor.

Vreau să combat ideea că a avea mai mult de 2 copii și să trăiești confortabil, ar fi de domeniul luxului. Copiii noști au mers doar la o grădiniță publică de lângă casă, la fel și cu școala.

Pentru copii, activitățile extrașcolare pe care le alegem sunt tot cele publice, unde taxele sunt foarte accesibile (ai noștri fac muzică, judo, înot, tenis). Vacanțele le alegem doar după buget.

Călătorim cu mașina, avem un minivan cu 9 locuri. Nu consider că e necesar să economisim tot anul doar ca să ajungem într-o destinație cu avionul și să stăm la un hotel de 5 stele. Prioritar e să petrecem timpul împreună, nu locul”.

Vezi si: A nascut 44 de copii si acum are 40 de ani! Povestea uneia dintre cele mai fertile femei din lume VIDEO | Demamici.ro

Marina Cârnaț, mamă cu 7 copii, sfaturi practice pentru familiile numeroase: "Nu ai nevoie de lux să crești mulți copii"

Marina Cârnaț a mai sfătuit mamele cu familii numeroase să nu arunce lucrurile copiilor care cresc, deoarece astfel pot economisi sume serioase de bani.

„Lucrurile pentru copii – căruț, pătuț, scaun auto, bicicletă etc sunt folosite din copil în copil și în majoritatea cazurilor am cumpărat second hand. Haine cumpăr mai mult fiului și fiicei mai mari, iar celorlalți cumpăr nou atunci când au nevoie.

Deci, poți să-ți permiți o familie numeroasă? Da! Depinde după ce reguli te conduci! Dar… ce trebuie să ai de fapt este timp și energie suficientă, nu neapărat bani mai mulți!”, a mai spus ea.

Vezi si: A nascut 10 copii in 10 ani: „Ador sa fiu insarcinata!” O zi din viata unei mamici eroine | Demamici.ro