Florin, un copil de 8 ani din Brașov, a stat o săptămână la terapie intensivă după ce a fost la un pas de înec în bazinul de înot | Demamici.ro

Florin, un copil de 8 ani din Brașov, a stat o săptămână la terapie intensivă după ce a fost la un pas de înec în bazinul de înot | Demamici.ro

La un pas de înec în bazinul de înot. Un băiat în vârstă de 8 ani din Brașov și-a pierdut cunoștința în apele bazinului la care venise să se antreneze, sub supravegherea instructorului său.
Totul s-a petrecut la finalul antrenamentului, atunci când Florin a fost aproape de înec, fără ca măcar instructoarea lui de înot să observe acest lucru.

Din fericire, administratorul clubului de înot l-a văzut pe băiat la timp și l-a scos urgent din apă, potrivit brasovnet.ro.

La un pas de înec în bazinul de înot. Copilul de 8 ani a petrecut o săptămână la terapie intensivă

Băiatul a fost transportat de urgență la spital și a petrecut o săptămână în secţia de Terapie Intensivă, sub atenta monitorizare a medicilor.
Mama băiatului a fost cea care a solicitat ambulanța, după ce a fost alertată de fratele mai mare al lui Florin.

În momentul în care a fost preluat de medici, băiatul prezenta somnolenţă, apatie, respiraţie dificilă, cianoză perioronazală.

„L-am dus pe copil la bazin, iar, la un moment dat, fratele lui mai mare a sunat-o pe soţia mea şi i-a spus că s-a înecat cel mic. Soţia mea a luat-o ca pe o glumă, chiar dacă băieţelul se afla la primele antrenamente. Problema este că instructoarea l-a uitat în apă”, a povestit Dan Bichir, tatăl băieţelului.

Instructoarea susține că băiatul s-a simțit rău, că a vărsat o dată sau de două ori în bazin, însă nu a anunțat familia. Fratele mai mare al lui Florin susține că acesta a stat și sub apă. Administratorul clubului l-a observat în momentul în care se pregătea cu alți copii de cursuri, într-un alt bazin. Bărbatul a sărit imediat în apă și l-a scos.

„Copilul a fost îmbrăcat de către o altă instructoare, împreună cu fratele ei. Instructoarea l-a ţinut în vestiar timp de 20 de minute. A aşteptat ca toţi din jur să plece şi, probabil, ca şi copilul să îşi mai revină. Soţia aştepta îngrijorată în exteriorul centrului, copiii ieşeau pe rând, dar Florin nu mai apărea. În momentul în care l-a văzut că iese, instructoarea îl ţinea de mână, iar acesta îşi târâia picioarele, mergând încet şi vizibil tulburat”, a mai povestit tatăl băieţelului.

Deși a ajuns în viață la spital, starea lui a fost critică timp de câteva zile

Medicii i-au găsit foarte multă apă la plămâni și existau șanse ca băiatul să nu supraviețuiască.
Din fericire, după ce a stat 3 zile intubat la terapie intensivă, Florin a reușit să respire fără masca de oxigen și să se recupereze treptat.

Părinții copilului au făcut plângere penală pe numele instructoarei.

Vezi și: Un băiețel de 4 ani a murit în timpul unei lecții de înot. Copilul nu și-a dorit să intre în apă în acea zi: „Și dacă mă înec?” | Demamici.ro

Vezi și: O fetiță a murit înecată în cadă. Tatăl ieșise câteva minute la o ţigară | Demamici.ro