Un băiețel de 4 ani a murit în timpul unei lecții de înot. Copilul nu și-a dorit să intre în apă în acea zi: „Și dacă mă înec?” | Demamici.ro

Un băiețel de 4 ani a murit în timpul unei lecții de înot. Copilul nu și-a dorit să intre în apă în acea zi:

Un băiețel de 4 ani a murit în timpul unei lecții de înot. Copilul nu și-a dorit să intre în apă în acea zi: „Și dacă mă înec?” Un băiețel de doar 4 ani a murit la bazin în timpul unei lecții de înot. Tragedia tulburătoare s-a petrecut în Georgia, Statele Unite, sub privirile îngrozite ale instructorilor de înot, potrivit Observator.

Mama copilului se afla afară, în mașină, așteptând ca lecția de înot să se încheie, în timp ce băiețelul ei se zbătea pentru ultima suflare.

Nimic nu avea să prevadă tragedia, poate doar cuvintele tulburătoare pe care i le-a spus copilul mamei sale, înainte de a merge la bazin.

Un băiețel de 4 ani a murit în timpul unei lecții de înot. Se afla la a doua lecție

Israel „Izzy” Scott era un copil energic, pasionat de dinozauri și supereroi, mereu cu zâmbetul pe buze.
Făcea parte dintr-o familie nuemroasă, alături de frații lui de 3, 11 şi 16 ani și părinții lor, Dori și Walt Scott.

Dori Scott, mama copilului, și-a dorit să îl înscrie la lecții de înot, la un instructor cunoscut din oraș, care o învățase și pe sora băiatului să înoate, în urmă cu ceva timp.
Băiețelul a fost emoționat și totodată entuziasmat de idee, iar mama lui l-a asigurat că, odată cu aceste cursuri, își va face și noi prieteni.

La prima lecție de înot, mama a avut parte de o surpriză, atunci când a fost înștiințată că nu poate rămâne în sală alături de cei mici. Potrivit unei noi reguli, părinții erau rugați să aștepte afară, pentru a nu distrage atenția copiilor.

„Am înțeles pentru că sunt hairstylist și știu că copiii pot acționa diferit atunci când părinții lor sunt prin preajmă”, a spus Dori Scott pentru publicația Today. „Nu am vrut să-mi las copilul singur totuşi”.

Dori a așteptat în mașină până la terminarea lecției, iar apoi a mers cu Izzy acasă. Deși s-a distrat la primul curs de înot, băiatul a fost reticent să mai participe și a doua oară, își aduce aminte mama lui.

„Dacă mă înec?”, ar fi întrebat-o pe mama lui, iar ea l-a asigurat că va fi în siguranță și că acest lucru nu se poate întâmpla.

La lecție mai participau alți 9 copii: „Mi-a zis: «Vino să-ți verifici copilul!» A fost cel mai mare coșmar al unei mame”

În timp ce se afla în mașină, așteptând ca cea de-a doua lecție de înot să se încheie, Dori a rămas înmărmurită după ce o altă mamă a început să-i bată în geam: „Vino să-ţi verifici copilul! Am clacat instant pentru că am văzut teroarea din ochii femeii. Am trecut imediat de poartă şi l-am văzut pe Izzy întins pe marginea piscinii, inconştient”, a povestit femeia. „Un părinte îi făcea CPR, dar nu răspundea. Am început să ţip: «Ce s-a întâmplat?», iar Lexie mi-a spus: «Nu ştiu». Se simţea de parcă eram într-un vis. Cel mai rău coşmar al unei mame”.

Din primele informații, la cursul de înot se mai aflau alți 9 copii, cu vârste cuprinse între 4 și 10 ani. Se pare că într-un moment de neatenție, Izzy a intrat în apă pe partea cea mai adâncă a bazinului, fără ca un instructor să observe acest lucru.

O fetiță de 10 ani l-a observat în piscină și a alertat-o imediat pe instructoarea de înot a băiatului, care a sărit direct spre el.
În momentul în care a fost scos din apă, Izzy era deja inconștient, iar până la sosirea ambulanței, intructorii au început să aplice manevrele de resuscitare.

Ulterior, el a fost transportat de urgenţă la Centrul Medical Burke din Waynesboro, apoi la Centrul Medical pentru Copii din Augusta.
La data de 15 iunie, băiețelul a fost declarat decedat ca urmare a unui „înec accidental”.

„Nu avem încă detaliile concrete a ceea ce s-a întâmplat”, a declarat avocatul specializat în drepturi civile, Lee Merritt, reprezentantul familiei Scott.

Familia Scott a primit raburs banii pentru cursul de înot, de la instructori, însă nu și vreo explicație cu privirea la cum s-a putut produce o astfel de tragedie copilului lor.

Cei de la școala de înot au declarat poliției că și-au dat seama de tragedie după un exercițiu în care i-au rugat pe copii să adune inele de pe fundul bazinului, iar apoi, la încheierea cursului, i-au rugat să iasă din piscină.

Instructorul de înot s-a îndepărtat de apă abia atunci când s-a asigurat că nu mai e niciun copil în piscină, însă la un moment dat, una dintre fetițe a strigat: „Este un copil în piscină!”
Deși sărise să-l scoată imediat din apă, copilul era deja inconștient. Se pare că băiatul ar fi căzut pe fundul piscinei, în cea mai adâncă zonă, de aproape 2 metri şi jumătate.

În urma autopsiei, anchetei și interogarea părților implicate, părinții lui Izzy nu au depus acuzații penale pentru moartea băiețelului lor.

FOTO: SIMBOL

Vezi și: O fetiță a murit înecată în cadă. Tatăl ieșise câteva minute la o ţigară | Demamici.ro

Vezi și: Masuri de siguranta pentru copil. Orice parinte trebuie sa le stie | Demamici.ro