Cum sa-ti protejezi copilul vara. Sfaturi utile pentru toti parintii | Demamici.ro

Cum sa-ti protejezi copilul vara

O expunere prelungita la soare va face foarte rau copilului, astfel ca totul trebuie sa fie in cantitati limitate, inclusiv expusul la soare.

Si pentru ca suntem in plina vara, trebuie sa invatati cum sa va protejati copiii si in acelasi timp sa ii lasati sa se bucure de soare si tot ce ofera el.

Pentru a evita aparitia leziunilor sau chiar a tumorilor, trebuie sa aveti in considerare mai multe lucruri, fiindca pielea bebelusilor si a copiilor este extrem de sensibila.

Razele ultraviolete sunt extrem de nocive pentru adulti, astfel ca la copiii pericolul este si mai mare. Cu putina grija si atentie nu va mai trebui sa va faceti griji.

Cel mai periculos este pentru copiii cu varsta de pana la doi ani. Sub nicio forma bebelusii sa nu fie lasati sa se scalde prea mult in piscina sau in mare, pentru ca sunt locuri in care efectele razelor solare sunt intensificate.

De asemenea, este important ca acestia sa stea expusi doar o perioada scurta de timp la soare si doar dupa ce li s-a aplicat un strat consistent de crema cu factor de protectie UV 50.

Expunerea moderata la soare trebuie sa fie valabila tot timpul anului, si nu doar vara, dupa cum recomanda dermatologii.

Cum sa-ti protejezi copilul vara

Cum pot fi protejati copiii de soare

Inca de la o varsta frageda copilul trebuie sa fie protejat de soare, iar la varsta de 6 luni, copilul trebuie protejat cu produse minerale de protectie solara, dar si cu imbracaminte adecvata, fiindca pielea ii este sensibila si permite trecerea directa a razelor UV.

Dupa ce au implinit varsta de doi ani, se pot utiliza cremele cu protectie solara, insa chiar daca acestia sunt protejati cu crema, trebuie limitat timpul de expunere la soare si sa aiba haine care acopera mare parte din piele.

Sfaturi utile

  • Copiii sub un an trebuie protejati de soare tot timpul;
  • Trebuie evitata utilizarea cremelor de protectie solara la copiii sub 2 ani;
  • Se recomanda maxim 15 minute pe zi de expunere la soare;
  • Trebuie folosite filtre solare minerale atunci cand se iese afara cu cei mici, chiar si in timpul iernii sau atunci cand soarele nu este atat de intens;
  • Expunerile la soare trebuie sa aiba loc inainte de ora 10 dimineata sau incepand cu ora 17;
  • Crema cu protectie solara pentru copii trebuie folosita si la iesirea din bazin;
  • Specialistii recomanda protejarea ochilor copilului, deoarece soarele nu afecteaza doar pielea;
  • Copiii mici trebuie sa poarte costume de baie, tricouri, palarii care ii protejeaza de soare.