Fiul Dianei Șucu a avut Purpura tombocitopenică idiopatică (imună): „S-a vindecat într-un an, noi în trei” | Demamici.ro

Fiul Dianei Șucu a avut purpura idiopatică, o boală autoimună care a apărut după un vaccin:

Fiul Dianei Șucu a avut Purpura tombocitopenică idiopatică (imună): „S-a vindecat într-un an, noi în trei.” Diana Șucu, soția afaceristului Dan Șucu, este mama a doi băieți adolescenți: Dan Matei și Andrei Cristian. Iar atunci când nu se află alături de cei doi copii ai săi, Diana Șucu se ocupă îndeaproape de fundația pe care a deschis-o pentru a ajuta copiii bolnavi.

Diana Șucu a simțit pe pielea ei ce înseamnă, ca mamă, să te simți neputincioasă, atunci când copilul tău este bolnav, iar diagnosticul nu este deloc încurajator. Invitată în emisiunea lui Cătălin Măruță, Diana Șucu a vorbit pentru prima dată despre problemele de sănătate cu care s-a confruntat unul dintre băieții ei, în copilărie.

Este vorba de o boală autoimună, întâlnită mai frecvent decât s-ar credea, dar care de multe ori nu este diagnosticată corect.

Fiul Dianei Șucu a avut Purpura tombocitopenică idiopatică (imună): „S-a vindecat într-un an, noi în trei”

„Unul dintre băieții noștri a avut o problemă de sănătate, care a ținut un an de zile, de la 3 la 4 ani. Din fericire s-a vindecat. El s-a vindecat într-un an de zile, iar noi în trei. Este o boală care omoară părintele. Este o boală autoimună, ține 3 luni, 6 luni sau un an. A debutat în urma unui vaccin. Acum nici nu se știe de la ce a făcut purpura idiopatică, adică rămâi fără trombocite. Ulterior am cunoscut mulți părinți care nici nu știau că trec prin așa ceva. Semnele sunt foarte clare: vânătăi de la genunchi în jos, unde zona este foarte vascularizată”, a povestit Diana Șucu.

Fiul Dianei Șucu a avut purpura idiopatică, o boală autoimună care a apărut după un vaccin: "S-a vindecat într-un an, noi în trei”

Diana Șucu a ținut să precizeze că Purpura tombocitopenică idiopatică este o boală autoimună care pot afecta mulți copii, însă de multe ori părinții nu sesizează acest lucru.

O astfel de afecțiune poate duce la zgârierea ușoară și excesivă a pielii, dar și la sângerare, iar zona de la genunchi în jos este cea mai vizibil afectată.

Fiul Dianei Șucu a avut Purpura tombocitopenică idiopatică (imună). „Este o boală care omoară părintele, copilul se vindecă. Este o boală ca varicela, apare și dispare. Ține trei luni, șase luni, nouă luni sau un an. La noi a ținut un an. A debutat în urma unui vaccin pe care l-am făcut în septembrie. Acum nici nu se știe de la ce a făcut purpura idiopatică. Este o boală autoimună, rămâi fără trombocite”, a mai explicat soția lui Dan Șucu.

Fiul Dianei Șucu a avut purpura idiopatică, o boală autoimună care a apărut după un vaccin: "S-a vindecat într-un an, noi în trei”

„Când am ajuns la spital, copilul nu avea decât 5000 de trombocite”

Din fericire, astăzi, băiatul ei și al lui Dan Șucu este complet vindecat și a făcut chiar primii pași în cariera lui de fotbalist. Însă, privind în urmă, la momentul aflării diagnosticului, lucrurile nu au fost ușor de suportat.

Fiul Dianei Șucu a avut purpura idiopatică, o boală autoimună care a apărut după un vaccin: "S-a vindecat într-un an, noi în trei”

„Noi când ne-am dus la spital cu el, copilul nu avea decât 5.000 de trombocite. Ulterior, când am început să vorbesc despre problema asta, am găsit foarte mulți părinți care nu știau că trec prin așa ceva. Semnele sunt foarte clare: vânătăi de la genunchi în jos, unde zona este foarte vascularizată și la nivelul epidermei mici vânătăi”, a mai spus Diana Șucu.

Experiența trăită alături de fiul lor, i-a făcut pe soții Șucu să dezvolte o sensibilitate față de copiii bolnavi, care și astăzi le aduce lacrimi în ochi. Din acest motiv, aceștia și-au propus să investească într-o fundație, care să vină în sprijinul lor.

„Nici astăzi nu cred că suntem suficient de vindecați. De acolo și sensibilitățile lui Dan. Și la Imperiul Leilor, de fiecare dată când veneau copii cu probleme el avea lacrimi în ochi. Și acum când îmi aduc aminte, cred că aș putea să plâng la comandă, deși eu nu sunt deloc o fire plângăcioasă”, a mai declarat Diana Șucu.

Vezi și: Fetița Adinei Postelnicu, diagnosticată cu astigmatism: „Nu a văzut niciodată imaginea clară de când s-a născut” | Demamici.ro

Vezi și: Narcisa Suciu abia își începea tinerețea când a rămas însărcinată. I-a fost extrem de greu, însă ea și Daria au astăzi o relație extraordinară – interviu EXCLUSIV | Demamici.ro

Vezi și: Anca Țurcașiu: „Am născut în ’99. Sarcina nu a fost o perioadă frumoasă din viața mea, cum spun multe femei” EXCLUSIV | Demamici.ro