Anca Țurcașiu: „Am născut în ’99. Sarcina nu a fost o perioadă frumoasă din viața mea, cum spun multe femei” EXCLUSIV | Demamici.ro

Anca Țurcașiu:

Anca Țurcașiu: „Am născut în ’99. Sarcina nu a fost o perioadă frumoasă din viața mea, cum spun multe femei.” Anca Țurcașiu este mama unui băiat în vârstă de 23 de ani, fiind de altfel, unicul copil al artistei. Se declară o mamă împlinită, deși i-ar fi plăcut să fie și mama unei fetițe, însă viața  a compensat în alte moduri în cazul ei.

În urmă cu câteva luni, Anca Țurcașiu a participat la căsătoria fiului ei, Radu, cu aleasa inimii lui, un moment care a stârnit multe lacrimi de emoții pentru ea.

„Am plâns toți 3 la cafeneaua unde ei s-au întâlnit prima oară. M-au chemat special acolo ca să îmi arate că Andreea are un inel nou pe degete. Andreea are la fel ca și mine, câte 100 de inele pe degete și am zis: „Da, și ce-i cu asta?”, iar Radu s-a uitat atunci spre mine cu lacrimi în ochi și mi-a zis: „Da, dar vezi pe ce deget este?” Și atunci am realizat și am început să plângem toți. El primul, însă l-am văzut rar pe Radu plângând”, ne-a declarat Anca Țurcașiu.

Anca Țurcașiu: "Am născut în'99. Sarcina nu a fost o perioadă frumoasă din viața mea, cum spun multe femei"

În ziua în care a avut loc cununia fiului ei cu logodnica lui, Anca Țurcașiu a scris în dreptul unei fotografii: „De astăzi am oficial doi copii…”

Păi am, chiar așa este. Nu există să îl sun pe unul și să nu întreb de celălalt, fie că e Andreea, fie că e Radu. Sunt copiii mei, iar mama Andreei la fel se raportează la copii. Nu există diferență. Sunt împreună, sunt o familie, nu sunt ceva separat. Nu există să mă bag între ei, Doamne ferește.”, ne-a mai spus Anca Țurcașiu.

Anca Țurcașiu: "Am născut în'99. Sarcina nu a fost o perioadă frumoasă din viața mea, cum spun multe femei"

Anca Țurcașiu, legătură strânsă cu Radu, fiul ei: „Maternitatea înseamnă să îți ții copilul în brațe și să realizezi că trebuie să faci tot ce poți pentru ca el să fie fericit”

Anca Țurcașiu a născut la finalul anilor ’90, o perioadă în care femeile însărcinate aveau mai puține informații la îndemână comparativ cu perioada actuală. Și, deși se vorbește adesea cu emoții pozitive despre sarcina unei femei, ea vine de multe ori și cu numeroase provocări, stări de rău fizic și clipe mai puțin plăcute pentru mamă.

Același lucru l-a simțit pe pielea ei și artista și ne-a vorbit cu sinceritate despre perioada în care era însărcinată cu Radu.

Anca Țurcașiu: "Am născut în'99. Sarcina nu a fost o perioadă frumoasă din viața mea, cum spun multe femei"

„În ’99 am născut. A fost foarte greu pentru că am avut o sarcină foarte grea. Nu a fost o perioadă frumoasă din viața mea cum spun multe femei. Nu am înflorit, nu am țopăit, numai m-a durut tot! A fost foarte greu, dar a trecut.

Nu am avut o amintire plăcută din timpul sarcinii. Maternitatea, în schimb, înseamnă să îți ții copilul în brațe și să realizezi că din momentul acela rămâne cineva după tine și tu ai ca țel să faci tot ce poți pentru sufletul acela de om pe care l-ai adus pe Pământ, să fie fericit.”

Anca Țurcașiu, poveste cu miracol la nașterea ei. Medicii au declarat-o moartă, apoi a deschis ochii

Anca Țurcașiu: "Am născut în'99. Sarcina nu a fost o perioadă frumoasă din viața mea, cum spun multe femei"

Anca Țurcașiu și-a născut fiul pe 1 martie 1999 după o sarcină dificilă. Radu a devenit cel mai frumos mărțișor al ei, în care experiența nașterii, dar și a renașterii s-au împletit împreună.

În anul 1970, atunci când Anca Țurcașiu venea pe lume prematur, la 7 luni și cu hemoragie puternică a mamei, medicii nu i-au mai dat niciun fel de șanse și au declarat-o moartă la naștere.
Medicii au primit apoi ordine să salveze mama. „M-au scos să mă ducă spre găleată-dacă pot să mă exprim așa, și în drumul acela, zborul acela, am țipat”, povestea Anca Țurcașiu într-un interviu mai vechi.

Iar 29 de ani mai târziu, iată, acel copil care a renăscut miraculos în sala de nașteri, avea să aducă și ea pe lume o viață.

Anca Țurcașiu: "Am născut în'99. Sarcina nu a fost o perioadă frumoasă din viața mea, cum spun multe femei"

„Da, cred că Dumnezeu a vrut să mă lase și pe mine pe aici. Să învăț niște lecții. Când am născut eu nu mi-am făcut griji, știam că totul va fi bine, am fost foarte pozitivă, aveam un medic extraordinar și nu am avut niciun fel de emoții.”, ne-a mai declarat artista.

Relația cu Radu, fiul ei, este foarte apropiată, dar în același timp a încercat mereu să-i ofere independența necesară. S-ar fi văzut și mama unei fetițe, însă viața i-a făcut alte surprize.

„Mi-ar fi plăcut să am și o fetiță. Dar uite că viața mi-a dat sute, mii de fetițe, pentru că lucrez într-o grădiniță și de 21 de ani predau copiilor și am în jurul meu în fiecare săptămână zeci și sute de fetițe care îmi sar în brațe și care mă iubesc cărora le fac codițe și pe care le strâng în brațe. Așa că am avut parte de dragostea a sute și mii de fetițe!”, a mai declarat Anca Țurcașiu.

Vezi și: Alina Laufer, lecție de speranță pentru femeile care își doresc să devină mame: „Am luptat pentru toți copiii mei, să fie azi în viața mea. Dar asta înseamnă să fii mamă, să lupți pentru copii” EXCLUSIV | Demamici.ro