Daca vrei sa imbini utilul cu placutul, poti incerca sa-i implici pe cei mici in prepararea dulciurilor pentru Craciun. Astfel ei se vor bucura de inca o activitate impreuna, iar voi, mamici, veti scapa de gatit un desert.
Pentru ca in momentul in care copiii intra in bucatarie se lasa si cu putina dezordine ca sa nu spunem dezastru, va propunem o reteta simpla, de fursecuri, usor de preparat care nu necesita un timp lung de coacere.
Ingrediente:
200 g de unt (la temperatura camerei)
175 g de zahar
1 ou
1 lingurita de extract de vanilie
2 cani si jumatate de faina
Pentru glazura:
1 cana de zahar pudra
3-4 linguri de lapte
6-10 picaturi de colorant alimentar
100 g fulgi de cocos
bomboane pentru decor
Mod de preparare
Untul se pune intr-un bol si se mixeaza. Se adauga zaharul si se amesteca pana cand compozitia capata o consistenta cremoasa. Se adauga faina, oul si extractul de vanilie. Se amesteca pana se obtine aluatul pe care il impartiti in doua bile. Se acopera cu folie alimentara si se lasa la frigider o ora. Intre timp se incinge cuptorul.
Aluatul trebuie intins astfel incat sa-si pastreze o grosime de 1-2 cm. Se decupeaza fursecurile dupa forma dorita si se pun in tava tapetata cu o hartie de corp. Se dau in cuptor 8-10 minute pana devin rumene. Se scot fursecurile din cuptor si se lasa la racit. Intre timp se prepara glazura.
Intr-un bol se pune zaharul pudra, peste care se adauga laptele si colorantul alimentar. Se aplica glazura peste fursecuri si se decoreaza cu fulgi de cocos sau bombonele, dupa preferinta.
Pofta buna!
Citeste si:
SALATA BOEUF, RETETA REINTERPRETATA, PENTRU COPII. GATESTE SANATOS! | DEMAMICI.RO