Parerile despre introducerea albusului in alimentatia copilului sunt diverse. Unii specialisti sustin ca albusul trebuie introdus dupa un an, pe cand altii recomanda introducerea albusului la cateva saptamani dupa introducerea galbenusului. Oul este o sursa bogata de vitamina A, dar si de vitamina B12, necesara formarii globulelor rosii din sange si functionarii sistemului nervos.
Ingrediente
1 ou
o bucata ardei kapia sau gras
cateva felii de dovlecel sau zucchini
cateva picaturi de ulei de masline
Mod de preparare
Am zbatut oul. Am maruntit ardeiul Kapia, pe care il aveam copt si congelat, si feliile de zucchini. Am amestecat oul cu legumele. Am pus in tigaie cateva picaturi de ulei de masline si am pus amestecul.
Am lasat sa se rumeneasca pe o parte, apoi am intors omleta. Dupa ce s-a rumenit pe ambele parti, am lasat-o putin acoperita pentru ca bucatile de zucchini sa se mai inmoaie si sa se patrunda mai bine.
Omleta o puteti oferi bucati, daca ati optat pentru autodiversificare sau o puteti pasa cu o furculita daca mergeti pe diversificarea normala. Pofta buna! 🙂
Citeste si:
CUSCUS CU LEGUME PENTRU BEBELUSI – DIVERSIFICARE | DEMAMICI.RO
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.