De ce bebelusii vor mereu in bratele mamelor | Demamici.ro

Bebelusii vor constant in bratele mamicilo

Exista pareri pro si contra tinerii prea mult in brate a bebelusilor. Multi evita sa tina bebelusii prea mult in brate pentru ca se spune ca acestia s-ar invata.

Insa este fals. Bebelusii trebuie tinuti in brate. De la inceputuri, femeile isi tineau bebelusii in brate, pentru ca asta considerau firesc si asa ii stiau in siguranta.

Bebelusii vor constant in bratele mamicilor

Bebelusii vor constant in bratele mamicilo

In acea vreme nici nu existau variante pentru a tine copilul, insa in vremurile noastre, optiunile sunt numeroase.

Atentie, insa, folosirea mijloacelor ajutatoare in exces poate dauna copilului, fiindca intervine in contactul si legatura directa a mamei cu copilul, utilizate pe termen lung aducand mai mult complicatii decat facilitati.

Bebelusii care sunt tinuti mai mult in brate se dezvolta mai sanatos

Locul preferat al copiilor este in bratele mamei si au nevoie de acest lucru pentru dezvoltarea lor naturala, dar si pentru cea intelectuala si fizica, precum si pentru aspectele afective.

Ca mama, luarea bebelusului in brate este instinctiva, insa multe persoane tin sa avertizeze mamele ca isi vor invata copilul prost daca il tin in brate prea mult si va plange ori de cate ori va fi lasat jos.

Nu este chiar asa, ba din contra. Bebelusii tinuti in brate plang mai putin pentru ca sunt fericiti, mananca usor si chiar dorm fara probleme. Bratele sunt locul unde se simt cel mai bine, cel mai in siguranta.

Nou-nascutii au nevoie sa stea cat mai aproape de mama, de fiinta cu care s-au obisnuit in cele noua luni de stat in pantece, ascultandu-i inima. De aceea, atunci cand sunt in brate, se relaxeaza pentru ca pot asculta bataile inimii mamei lor, ii pot simti mirosul, auzi glasul si se simt in siguranta, ocrotiti si iubiti.

Bebelusii vor constant in bratele mamicilo

Contactul piele pe piele este vital

Exista un motiv pentru care bebelusul este pus imediat dupa nastere pe pieptul mamei. „Ora magica” intareste conexiunea dintre bebelus si mama. Contactul piele pe piele este deosebit de important pentru a-l ajuta pe micut sa se acomodeze in mediul extrauterin. Totul este nou pentru el si pentru a se simti in siguranta are nevoie de caldura si ocrotirea mamei.

Imediat dupa ce s-au nascut, bebelusii sunt atenti la tot din jurul sau, explorand vizual, auditiv si olfactiv tot, avand reflexe active.

Este extrem de important primul contact mama-bebelus. Copilul trebuie sa simta mirosul mamei. Asa o va recunoaste in primele luni de viata, dupa miros si voce.

De aceea, imediat dupa nastere, copilul este adus la pieptul mamei, pentru ca bebelusul sa se adapteze la viata extrauterina si sa isi mentina temperatura corpului.

Bebelusii vor constant in bratele mamicilo

Ce riscati atunci cand nu tineti copilul in brate:

  • anxietate
  • nesiguranta
  • neincredere
  • lipsa respectului de sine, a increderii si atasamentului
  • individualism
  • singuratate