Cum trebuie să îi dai oul de Paște copilului! Detalii pentru un consum sănătos și fără griji | Demamici.ro

Cum trebuie să îi dai oul de Paște copilului!

Cum trebuie să îi dai oul de Paște copilului! Detalii pentru un consum sănătos și fără griji.

Nu fiți tentate să oferiți bebelușilor o bucățică de ou, de poftă, pentru că este un aliment alergen și trebuie introdus în alimentația sugarilor după anumite reguli. Află mai multe informații despre alergia la ouă și care dintre ele sunt potrivite pentru hrana copilului tău.

Cum se vopsesc ouale de Paste. 5 trucuri rapide pentru oua perfecte

Ce culoare trebuie să fie gălbenușul oului de Paște

Culoarea gălbenușului poate varia de la un galben pal până la un portocaliu roșiatic. El poate acumula diverse adaosuri hormonale care se dau găinilor „stresate” de la ferme. Și atunci, cum putem afla care este mai bun? Un ou foarte palid probabil că are o problemă legată de conținutul lipidic, iar unul foarte vesel, colorat, mai ales dacă provine dintr-o sursă necunoscută, trebuie să ridice niște probleme.

De aceea, cel mai bine este să existe o sursă de ouă de la țară, de la bunici, dar în niciun caz ouă de țară luate de la colț de piață de la străini. Pentru cei care nu au o astfel de sursă prețioasă, ouăle bio, cu date de expirare sunt o alegere indicată.

Cât timp se păstrează proaspete ouăle de Paște?

Ouăle din comerț au o dată de expirare care ne ajută să ne facem o idee despre prospețimea lor. Pentru celelalte, de la țară, dacă știm când au fost ouate, este bine să le oferim copiilor în primele 7-10 zile.

Cum trebuie să îi dai oul de Paște copilului! Contrar bunelor intenții, nu este bine să-i oferiți copilului un ou foarte proaspăt! Tot din cauza proceselor microbiene care se mai sting, este bine să fie ținut 2-4 zile și abia apoi să fie oferit celui mic.

Cum trebuie să îi dai oul de Paște copilului!

Alergia la oul de Paște. Simptome

Piele: urticarii, eczeme, umflături, înroșeli,
Sistemul digestiv: durere de burtă, diaree, amețeli, vărsături,
Sistemul respirator: nas cu mucozități, respirație șuierătoare și dificilă
Sistemul cardio-vascular: bătăi rapide de inimă, tensiune mică

Concluzie

Cum trebuie să îi dai oul de Paște copilului! Multor mămici le este teamă să le ofere copiilor prea multe ouă din cauza conținutului mare de colesterol. Colesterolul este ceva bun! Reprezintă punctul de plecare pentru sinteza în organism a unei majorități de elemente biologice esențiale pentru dezvoltarea sistemului nervos și endocrin. Ne trebuie colesterol, iar oul prin gălbenuș exact asta aduce. Trebuie doar să-l dozăm.

Referințe:

Vezi și: Oul de Paște în alimentația copilului! Sfaturi pentru un consum sănătos | Demamici.ro

Vezi și: De la ce vârstă poate consuma un copil carne de miel? Sfaturi pentru masa de Paște | Demamici.ro