Cristina Bălan și-a născut fetița acasă, în cadă. Artista a refuzat să meargă la spital: „Prima naștere a fost traumatizantă pentru mine” VIDEO | Demamici.ro

Cristina Bălan și-a născut fetița acasă, în propria cadă. Artista a refuzat să meargă la spital:

Cristina Bălan și-a născut fetița acasă, în cadă. Cristina Bălan a adus pe lume cel de-al treilea copil, o fetiță perfect sănătoasă, care a primit numele Nadeea Sofia.

Artista a luat decizia la cea de-a doua sarcină să nască în intimitatea casei sale, după ce la nașterea gemenilor, născuți cu sindromul Down, a simțit experiența de la maternitate ca fiind una fără suport emoțional pentru astfel de momente.

Cristina Bălan a decis împreună cu soțul ei ca nașterea fetiței lor să fie una memorabilă și a decis să înlocuiască medicul obstetrician cu o doula.

Cristina Bălan și-a născut fetița acasă, în cadă. Artista a refuzat să meargă la spital: „Prima naștere a fost traumatizantă pentru mine”

„Prima naștere a fost traumatizantă pentru mine, pentru că a și venit prematur. În afară de asta, nu am născut cu medicul care mi-a urmărit sarcina, ci cu un medic de gardă, care a fost brutal.

Acum mi-am dorit foarte mult să am doula, care este o specialistă în nașteri și nu numai, adică și postpartum se ocupă de mămică și prenatal. Sunt câteva întâlniri, ne cunoaștem, vorbim, răspunde la orice nelămurire, este suport emoțional, psihic, dar bineînțeles că și fizic”, a povestit ea într-un interviu la Teo Show.

Chiar dacă a decis să nască acasă, Cristina Bălan a fost atentă cu sarcina ei și s-a prezentat la medic pentru a fi monitorizată corespunzător.

Cristina Bălan și-a născut fetița acasă, în propria cadă. Artista a refuzat să meargă la spital: "Prima naștere a fost traumatizantă pentru mine"

„Am fost monitorizată cât a fost necesar (n.r. – la medic), tocmai pentru că mi-am dorit să fiu sigură că este întors copilul în poziția care trebuie.”

Cristina Bălan și-a născut fetița acasă, în cadă: „În momentul în care nu este medicată nașterea, când nu primești medicamente, intri așa într-o altă sferă”

Inițial, planul era ca nașterea să aibă loc într-un bazin, însă micuța Nedeea Sofia a decis să vină pe lume mai repede decât era în planul părinților ei.

„L-am culcat pe el, m-am culcat și eu, dar aveam contracții deja la 6 minute. Eram foarte informată, nu avea cum să iasă copilul în timp ce dormeam. N-am mai apucat să umplem bazinul și am născut în cadă. Cada era dezinfectată, să ne înțelegem. A fost exact cum mi-am propus, cum am vizualizat. În momentul în care nu este medicată nașterea, când nu primești medicamente, intri așa într-o altă sferă.

Eu eram în lumea mea, deci nu aș putea să spun acum că mai țin minte mare lucru, decât că era doula lângă mine, mă mângâia, îmi făcea masaj, dar nu aș putea să spun ce a făcut exact, știu doar că mă bucuram de acel moment, chiar dacă era cu dureri”, a mai declarat ea.

Cristina Bălan și-a născut fetița acasă, în propria cadă. Artista a refuzat să meargă la spital: "Prima naștere a fost traumatizantă pentru mine"

Cristina Bălan mai are doi băieți gemeni, născuți cu sindromul Down și de care artista și soțul ei, Gabriel, se ocupă îndeaproape astfel încât evoluția lor să fie una cât mai bună.

Emoțiile au fost mari la cea de-a doua sarcină pentru ambii părinți, însă fetița lor a venit pe lume sănătoasă. Singurele probleme întâmpinate după naștere au fost la alăptare, însă nici acolo proaspăta mămică nu s-a dat bătută.

Cristina Bălan și-a născut fetița acasă, în propria cadă. Artista a refuzat să meargă la spital: "Prima naștere a fost traumatizantă pentru mine"

Cum a decurs începutul alăptării

„Marea mea surprindere a fost că am întâmpinat provocări în alăptare, eu, care am alăptat gemeni. Mai mult decât atât, pe gemeni am reușit să-i aduc la sân după biberon, ceea ce – pentru cunoscătoare – este și mai complicat. Da, am avut ceva de furcă de această dată, în sensul că n-am fost suficient de atentă și am ajuns la o angorjare masivă a sânilor, urmată de o mastită, cu înroșire a sânului, febră cu frisoane, stare generală de rău. Dar nu am întrerupt alăptarea, m-am informat, am căutat tratamente potrivite pentru mine, am consultat și doula cu care am născut și am reușit să trec peste.

În afară de asta, am avut răni, ragade cum li se mai spune, mă durea îngrozitor când puneam copilul la sân, dar am strâns din dinți și am continuat, pentru că era mai important să alăptez decât orice disconfort. Și știam că voi trece peste, așa mi-am propus și așa a și fost. În prezent fac și stocuri de lapte”, a mai declarat Cristina Bălan.

Vezi și: Însărcinată cu o fetiță, Cristina Bălan și-a deschis sufletul și a vorbit despre destinul ei de mamă: „Am fost acuzată că am născut copii defecți”. Artista a făcut o întrerupere de sarcină, apoi a născut gemeni cu sindromul Down | Demamici.ro

Vezi și: Cristina Bălan a născut o fetiță. Prima fotografie cu micuța Nadeea Sofia: „Nu există cuvinte să exprime fericirea!” | Demamici.ro

Vezi și: Cristina Balan, mamica de gemeni cu Sindrom Down: „Ii pup toata ziua. Si in talpa, si pe crestet, si pe spate si maini” | Demamici.ro