Cel mai mic bebeluș prematur a intrat în Cartea Recordurilor. A venit pe lume la 21 săptămâni de sarcină. Cum arată băiețelul în prezent | Demamici.ro

Cel mai mic bebeluș prematur a intrat în Cartea Recordurilor. A venit pe lume la 21 săptămâni de sarcină. Cum arată băiețelul în prezent | Demamici.ro

Cel mai mic bebeluș prematur a intrat în Cartea Recordurilor. A venit pe lume la 21 săptămâni de sarcină. Cum arată băiețelul în prezent? Cel mai mic bebeluș născut prematur deține, în prezent, recordul absolut din Cartea Recordurilor.

Este povestea miraculoasă a unui bebeluș din Alabama, SUA, care a venit pe lume chiar de Ziua Independenței, pe 4 iulie 2020.

Micuțul Curtis Zy-Keith Mean s-a născut într-o zi de mare sărbătoare pentru toți americanii, însă mult prea devreme decât data la care era așteptat.

Inițial, nașterea fusese programată pentru noiembrie 2020. Pe 4 iulie 2020, mama copilului, Chelly Butler, a ajuns de urgență la spital și a fost transferată ulterior la o clinică de specialitate, cunoscută ca având printre cele mai performante departamente de neonatologie și pediatrie din întreaga țară.

Cel mai mic bebeluș prematur a intrat în Cartea Recordurilor. A venit pe lume la 21 săptămâni de sarcină

21 de săptămâni. 148 de zile. Atât a stat micuțul Curtis în pântecele mamei sale, adică cu 19 săptămâni mai puțin decât ar fi trebuit.La naștere, băiețelul a cântărit nu mai mult de 420 de grame, de cel puțin 7 ori mai puțin decât greutatea normală a unui nou născut.

O situație care la prima vedere părea complicată și pentru medici, dar care nu i-a făcut să se dea bătuți. Bebelușul a primit cele mai bune îngrijiri încă din primele clipe de viață, în timp ce mamei nu îi rămânea decât să spere la o minune.

„Nu știau exact dacă va supraviețui așa că mi-au spus să mă rog cât pot de mult”, își aduce aminte mama.

Spre marea surprindere și a medicilor, Curtis a răspuns destul de bine la tratament și a dat semne că devine tot mai puternic de la o zi la alta. Micuțul a stat luni bune internat în spital, iar evoluția lui a fost supravegheată cu strictețe.

Cel mai mic bebeluș născut prematur. A venit pe lume la 19 săptămâni și cântărea la naștere doar 420 de grame. Cum arată băiețelul în prezent

Curtis a venit pe lume odată cu sora lui geamănă. Fetița a trăit doar o zi

Pentru mamă, evoluția bună a fiului său a fost un real motiv de bucurie, chiar dacă în sufletul ei trăia o altă durere: pierderea celuilalt geamăn. Curtis și surioara lui, C’Asya Means, au venit pe lume în același timp, însă fetița era mai slab dezvoltată ca el și nu a supraviețuit decât o zi.

Șansele ca un copil să trăiască în cazul unor nașteri atât de premature sunt extrem de mici, iar acest lucru a făcut ca povestea lui Curtis să fie una cu adevărat miraculoasă.

Cel mai mic bebeluș născut prematur. A venit pe lume la 19 săptămâni și cântărea la naștere doar 420 de grame. Cum arată băiețelul în prezent

„Potrivit statisticilor, bebelușii născuți la vârsta aceasta nu au șanse de supraviețuire. Și nici noi nu am mai întâlnit la acest spital un astfel de caz, un nou născut care vine pe lume după 21 de săptămâni”, s-a arătat uimit medicul neonatolog dr. Brian Smith.

După 9 luni de îngrijire medicală, Curtis a fost externat de la spital, iar în data de 6 aprilie 2021 a fost adus acasă, alături de familia care îl aștepta.

În prezent, băiețelul este cel mai mic bebeluș născut prematur care a supraviețuit.

El a venit pe lume la doar o lună distanță de bebelușul care deținea anterior acest record.

Cel mai mic bebeluș născut prematur. A venit pe lume la 19 săptămâni și cântărea la naștere doar 420 de grame. Cum arată băiețelul în prezent

„Sunt foarte mândră de el. Pentru că știu cum era când a venit pe lume și cât de multe a realizat încă din primul an de viață. Iar acest premiu de la Guiness World Recors este o binecuvântare, pentru că ne aduce aminte cât de puternic a fost în tot acest timp și suntem recunoscători să îl avem acasă”, a mai spus mama copilului.

Vezi si: Cel mai mic bebeluș din lume s-a născut cu greutatea unui măr. Fetița a fost externată după 13 luni de spitalizare | Demamici.ro

Vezi si: Cel mai mic bebelus din lume s-a nascut cu 245 de grame. La 5 luni, fetita a fost externata din spital. Cum arata VIDEO | Demamici.ro

Vezi si: Cel mai mic bebelus din lume a avut la nastere 268 de grame. Cum arata acum baietelul | Demamici.ro