Cel mai mic bebelus din lume a avut la nastere 268 de grame. Cum arata acum baietelul | Demamici.ro

Cel mai mic bebelus din lume a avut la nastere 268 de grame. Cum arata acum baietelul | Demamici.ro

In august 2018 a venit pe lume cel mai mic bebelus de sex masculin nascut vreodata care a supravietuit. Baietelul a avut doar 268 de grame la nastere, potrivit Universitatii Keio din Tokyo, citata de agentia Kyodo.

Pana la acest caz, recordul mondial era detinut tot de un baietel, nascut in Germania, in 2009, care a avut la nastere 274 grame.

Cea mai mica fetita din lume a fost nascuta tot in Germania, in 2015, si a avut 252 de grame. Evidenta celor mai mici bebelusi din lume este tinuta in registrul Universitatii din Iowa care mentioneaza 23 de copii nascuti inainte de termen, cu greutate sub 300 de grame care au supravietuit.

Cel mai mic bebelus din lume de sex masculin a fost nascut prin cezariana de urgenta, la doar 24 de saptamani de sarcina. Bebelusul era atat de mic, incat nu depasea lungimea a doua palme alaturate. Micutul a primit tratamentul necesar in unitatea de terapie intensiva neonatala pana a ajuns sa cantareasca 3238 grame si a fost externat.

In Japonia rata de supravietuire a bebelusilor nascuti cu o greutatea mai mica de 1 kg este de 90%.

„Vreau ca oamenii să ştie că bebeluşii pot ajunge acasă sănătoşi chiar dacă se nasc mici”⁣, a declarat medicul Takeshi Arimitsu.

Cel mai mic bebelus din lume a avut la nastere 268 de grame. Cum arata acum baietelul | Demamici.ro

Datele arata ca 90% dintre copiii prematuri sau extrem prematuri (sub 32 de saptamani) supravietuiesc in tarile dezvoltate, iar in regiunile slab dezvoltate 90% dintre acesti copii mor. (Raport WHO Born too soon).

Desi mortalitatea perinatala ajunge la 90% daca un prematur precoce nu se naste in spitalul adecvat echipat, in prezent, in Romania exista doar 23 de unitati de nivel III de terapie intensiva nou-nascuti, dintre care noua in Bucuresti.

sursa: Agerpres

Citeste si:

CE NU-TI SPUNE NIMENI INAINTE SA NASTI. O TANARA MAMICA, DESPRE SACRIFICIUL MAMELOR: “NIMENI NU MI-A SPUS CA VOI PLANGE ORE IN SIR!” | DEMAMICI.RO

I-A MURIT COPILUL IN BURTICA LA 37 DE SAPTAMANI! GABRIELA A IMPARTASIT POVESTEA DUREROASA PRIN CARE A TRECUT | DEMAMICI.RO

GEMENI, NASCUTI LA 28 DE SAPTAMANI, SE TIN DE MANA PE PIEPTUL TATALUI! CATA DRAGOSTE INCAPE IN INIMIOARELE MICI ALE PREMATURILOR VIDEO | DEMAMICI.RO