Catre sotul meu: „Dragule, te-ai nascut sa fii tata de fetita!” | Demamici.ro

Catre sotul meu:

Catre sotul meu: „Dragule, te-ai nascut sa fii tata de fetita!”

Dragul meu sot,

Te privesc de multe ori cum o tii in brate pe fetita noastra, cum va jucati impreuna si cum radiaza de fericire atunci cand o arunci in aer si apoi o prinzi.

„Inca o data, tati! Inca o data!”, ii aud vocea zglobie.

Ii acoperi vocea cu rasul tau, iar in timp ce va privesc simt lacrimi de fericire pe chipul meu.

Am stiut dintotdeauna ca vei fi un tata minunat. Dar nu cred ca am realizat vreodata ce tata minunat vei fi pentru o fiica.

Imi aduc aminte si acum prima data cand am vorbit de ideea de a avea copii. Stateam pe canapea, leneveam. Ne jucam amandoi cu degetele de la mainile noastre. Eram atat de tineri, incat ideea de copii si viata de adult pareau foarte indepartate.

„Cati copii vrei sa ai?”, a intrebat unul dintre noi atunci.

Nu mi-ai spus un numar exact, stiu doar ca iti doreai foarte mult un fiu. Eu mi-am dat ochii peste cap.

Mamele puternice cresc fetite puternice

Catre sotul meu: „Dragule, te-ai nascut sa fii tata de fetita!”

Cativa ani mai tarziu, iata-ne, din nou. Mainile noastre sunt tot impreuna, insa pe degetele noastre se afla acum cate un inel, iar eu am burtica. Ma pregatesc sa fac marele anunt, in timp ce sunt inconjurata de confetti roz.

Imi aduc aminte ca iti doreai un baiat, asa ca mi-e usor teama sa nu fii dezamagit.
Insa tin minte si acum.

Ochii mi s-au umplut de lacrimi atunci cand am vazut stralucirea din ochii tai, in timp ce imi sopteai la ureche: „O fetita. O sa avem o fetita…”

Nu ar fi trebuit sa imi fac vreodata griji. Esti facut sa fii tata de fetita.

Pentru ca ai inteles ca esti primul barbat important din viata fetitei noastre

Prin modelul pe care il vei oferi, vei stabili standardele barbatilor din viata fiicei noastre. Si, mai ales, cum se va astepta ea sa fie tratata, ce le va permite  si ce nu.

E o responsabilitate mai mare decat as fi crezut, asemenea unei mantii de Supererou pe care o vei purta in toti acesti ani, zi de zi, pentru a-ti proteja fiica. In fiecare zi, fiica noastra va invata cum arata iubirea curata, pura. Ce inseamna respectul si loialitatea.

Vezi si: Catre fiica mea: „Esti viata si lumea mea toata!” | Demamici.ro

Pentru ca esti partenerul meu ideal in parenting

Ne completam de minune unul pe celalalt. Chiar daca fetita noastra vine spre mine atunci cand are nevoie sa isi ia doza de afectiune si mangaiere stiu ca tu esti partenerul ei de joaca preferat atunci cand e energica si poznasa.

Tu esti cel care o arunca in aer, o prinde in brate si cel care o leagana atunci cand ea striga in parc: „Mai tare, mai tare!”

Chiar daca va privesc si am inima cat un purice, stiu ca sunt unele lucruri pe care copilul trebuie sa le experimenteze, iar natura mea mult prea protectiva nu ar fi putut face asta.

Iar pentru asta iti multumesc.

Iar fiica noastra iti va multumi si ea mai tarziu.